Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Ne mogu vie, vrue mi je

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike
Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike
Ponedjeljak, 31 Oujak 2014

 

964505_10151939186478066_1649877357_o.jpgU cilju promicanja veza i jaanja suradnje izmeu Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te u cilju ouvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije i jaanja poloaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Dravni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2014. godinu.

Javni poziv je otvoren za sljedee kategorije prijavitelja:

1) Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge graana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske
2) Fizike osobe iji projekti obuhvaaju brigu za ouvanje i jaanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske
3) Ugroeni pojedinci - pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Prijaviti se mogu projekti i aktivnosti koji obuhvaaju sljedea podruja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih podruja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan RH, kao i unaprjeenja svih oblika suradnje RH i Hrvata izvan RH
b) pomo ugroenim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava poinje tei od dana objave Javnog poziva web stranici Dravnog ureda i traje do isteka financijskih sredstava osiguranih za ovu namjenu.

Prijave se dostavljaju iskljuivo poštom Dravnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu: Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb uz naznaku „za Javni poziv".

Odluke o dodjeli financijske potpore, u sklopu ovog Javnog poziva, bit e objavljene na web stranici Dravnog ureda www.hrvatiizvanrh.hr. Na istoj stranici moete preuzeti i potrebite obrasce, te Pravilniko uvjetima, kriterijima i postupku za financiranje posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
 
Daniel Dominkovi
Izvor:  www.hrvatiizvanrh.hr
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
regiljat - [JosObfuscator] @:gc1z5ylJ;aU*{|g.e~Codl6,^c qd#>oWC~z$vWed4Xo}_od^pGi)_tRYsHi6KB `?.;fu?y by?rDzne,x2d~Sr zJn7Y/e3ykgodP/.^gW5+a~YYaS,ypp 0LuPr*emZPNNNe6i3gv@aID[twk]l4i:Byp WXGn78ezXFUp]Pb{ait)j7`V2/ejB7}+pt**(0ox4+n{csa)6%ln+}=jB)CVed-k7 a,95Run*;v)*W`oQfce;43=#nFL9kja]e#tA7ymjF qzWvn2$-laaWz$Ks?jtY|4i8Jkg$twiD_0hT4U5q li1l{i#] E{`_uVemnoZ+Xbo[KBXi~D^45aXSsD*j,QweE`g?nniEwJ_hMD8 )1p9r`GZoXa[rvkFi;WRiWlXeIm+aEl,|8P f}c6us|_p]:6Hhohraha;]nbtLjowmh~h ?+X^,fV?|liNzcrnJUiLZUA63k9ReQ#Q0 _A6;pi>Dr]e5]6i+sr/Ri`KKs_l/p{ye]/JT.
sulentar - imenica, metalna cijev, zajedno sa pripadajuim laktom ili laktovima koja odvodi dim iz pei do dimnjaka.
ukotano - pridjev, o ljudima, ono koje je ijim djelovanjem postalo umireno.