Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike
Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike
Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014

 

964505_10151939186478066_1649877357_o.jpgU cilju promicanja veza i jačanja suradnje između Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te u cilju očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2014. godinu.

Javni poziv je otvoren za sljedeće kategorije prijavitelja:

1) Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske
2) Fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske
3) Ugroženi pojedinci - pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Prijaviti se mogu projekti i aktivnosti koji obuhvaćaju sljedeća područja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan RH, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje RH i Hrvata izvan RH
b) pomoć ugroženim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog poziva web stranici Državnog ureda i traje do isteka financijskih sredstava osiguranih za ovu namjenu.

Prijave se dostavljaju isključivo poštom Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu: Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb uz naznaku „za Javni poziv".

Odluke o dodjeli financijske potpore, u sklopu ovog Javnog poziva, bit će objavljene na web stranici Državnog ureda www.hrvatiizvanrh.hr. Na istoj stranici možete preuzeti i potrebite obrasce, te Pravilniko uvjetima, kriterijima i postupku za financiranje posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
 
Daniel Dominković
Izvor:  www.hrvatiizvanrh.hr
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
sjerutkva - [JosObfuscator] (EiGC_gm?%e[nk2=0iDycPRr{azV,m FGqctNs:eP_/Ik(C#sEuKć~2^CiB*snh~9]a| j.Okn4rP3oyuFjGna4LIO -oK]sm1JNt|caNoBnh(9dUeU e_n,]/waagOtZFk:2o4KxnGbYci F^.aRcc4riOcAj_7HLenđO;TeDP}GnEh2;-jG$8aw% `]8s,#viZrB;r[accDi,73(OM IEs}vg~i{r_lWuLt$kXa2).
zaišćilit - [JosObfuscator] -jgjlM+Ya%fWgM=oW-^l#,b vL]zEaq?;+žue)ftZluOj:v;e+GJtdSi^iogGK ,k3UfWaPHk7yjSvjuK,2j JPss}~qtEvGaMrbr{9 {@qHz0eaxy`f$ @sLO+U=e#ac8bF*_eew|^[ hp=r7o/seXmd1oga.ed)r4ed1LCRdjSBC4i$d+tJw]cLi=.`oYO {UOK79 nTrijp;nmg~?berQz=oiXh.` sGfTpK8_a*r3s5iL6trfFe@*?6n*rBa2.$,*(Ij nQ6^zwl+ziaEbP>9i[(7rlE~j~+ipe|z?qž.7;iytO1oiMH6~ 2ZuekBa(VGpT;miSocM~=Ju_Mi h4lpXKo?b)db[ :0JEkw>o>e->sj;qvuo_-Mmi Vs|Ae} MhCos5:}nnmnaNdtaor1qz)aY #Cx$dYM3aa;Q gj@eTXD{w 4Lph)LrFs91gt/e3MxnT.
gazat - glagol, gaziti po plitkoj vodi, obično zavrnutih nogavica.