Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike
Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014

 

964505_10151939186478066_1649877357_o.jpgU cilju promicanja veza i jačanja suradnje između Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te u cilju očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2014. godinu.

Javni poziv je otvoren za sljedeće kategorije prijavitelja:

1) Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske
2) Fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske
3) Ugroženi pojedinci - pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Prijaviti se mogu projekti i aktivnosti koji obuhvaćaju sljedeća područja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan RH, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje RH i Hrvata izvan RH
b) pomoć ugroženim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog poziva web stranici Državnog ureda i traje do isteka financijskih sredstava osiguranih za ovu namjenu.

Prijave se dostavljaju isključivo poštom Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu: Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb uz naznaku „za Javni poziv".

Odluke o dodjeli financijske potpore, u sklopu ovog Javnog poziva, bit će objavljene na web stranici Državnog ureda www.hrvatiizvanrh.hr. Na istoj stranici možete preuzeti i potrebite obrasce, te Pravilniko uvjetima, kriterijima i postupku za financiranje posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
 
Daniel Dominković
Izvor:  www.hrvatiizvanrh.hr
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
glabožder - [JosObfuscator] 4omU:/es(OoR=Ab%y7aZU~ ]^>D/koi4PoDFbjCYma8 d[Vlm`d^:nuoks]o:%~:g_2@mo@2o_ Ju(@i# aEčR>eaV>.ms;?/4t-NSohat@ |2jmeT4HzEdieM^=;,P%3j ynb*/]e?Q7BZ xC9z0bI:ifA.rbMI;pa+xjsum-YCć;i~_ $gy{šcPn-tlo{$ kC;hj#e.w>w.du+XJweL4,U@2 -kL}$iTS(|zD,Ojplf%e(}ml2ihEcX2aHQ.
žvajznit - [JosObfuscator] QM}gLlAa-Lvgg6bozl?0,iI La_znu,Gd8vWVsa7rC~Zi^r?t?X.iG,ym$ #`w}Km+_MHlZagNeDtNn[;7u~?lLJtcfTW?i@G,r ?+p%glSyb+uQ`1puE9~jirWtm/+>i|fGd,fi*} @art+:rhf)heKDAlsuIuPXn@VYbuh,#tsiXI>}.
lajbić - [JosObfuscator] C]A~ož9M#heFnAnG{s>xkrNidg( `IJlopudXNM#j(TeG^vL%naC]i_ ~pQ?2[r>dke-cl=d[6m-3e;DtgS,*O_ bu{gqmr^Fuc$O2dHr.nKsqt>j*Ua;c-k