Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Smotra folklora 2013.
Smotra folklora 2013.
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2013
dsc_9731.jpgŠto je lipo brzo prođe, kaže naš narod. Nije od toga izuzeta ni ovogodišnja Manifestacija Dani Tolise. Kad tad je moralo završiti. Premda, bilo je toliko dobro, da se mnogi danas u ponedjeljak pitaju je li to bila java ili pak kakav lijep san. Bila je java, a kao da smo sanjali. Sve je proteklo u savršenom redu, sve je bilo na svojem mjestu i svima je bilo dobro. Jučer, na zadnji dan Manifestacije, slilo se u Tolisu ljudi sa svih strana.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
 Bilo je dvanaest KUD-ova, od kojih su svi rekli da žele doći i nagodinu. Valjda je onda i njima bilo lijepo. Smotra folklora krenula je ispred Škole u povorci, uz Lipu, Kapelu prema Stadionu. Kod Janje Merabine i Merabe Janjinog, organizirana je (sada već tradicionalna) ostružanska "sačekuša", gdje su svi KUD-ovi malo zastali, okrjepili se pićem i jelom. Bilo je tu ratličitih vrsta domaćih pita, kolača, listarića, pogače, likera, voća i svačega što srce može poželjeti. KUD-ovi su se zatim zaputili na Stadion, gdje su ih dočekali brojni gledatelji iz svih krajeva Bosanske Posavine, ali i Slavonije, Središnje Bosne... Pouzdano znam da su mnogi došli i iz inozemstva samo radi Dana Tolise. Raskošne, šarene nošnje, brojni plesovi, običaji iz svih krajeva i pjesma, obilježili su jučerašnji dan. Iako je program trajao preko dva i pol sata, nikome se nije išlo kući. Program je nastavljen u Dvoru, gdje su podijeljene Plakete Dana Tolise, zahvalnice i priznanja. Osim visokog pokovitelja ove Manifestacije, Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande koji je Plaketu dobio na večeri otvaranja, ove godine su podijeljene još dvije Plakete i to Dragi Živkoviću (City Center Orašje), koji je već sedmu godinu za redom glavni sponzor Dana Tolise, te bivšem predsjedniku zaklade "Terra Tolis" Željku Nediću. Uz odličnu glazbu, jelo i piće, zabava je potrajala dugo u noć. Vidimo se nagodinu!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šupljad - imenica, u građevinarstvu, prostor koji se ne zida, koji je nepopunjen, jer takav i treba biti. Naprimjer vrata, prozor, tavanski otvor i sl.
džonjat - [JosObfuscator] =fgKq]l%2Pa:g|>?oVHllq,X1Du xpqfohNgZPQQ7rTczdxnV,W;+ov)Vk,hZt|0 (6wsvM9p%Z%)?aDRJ0Gvs+a.JtTj?ioLywX,tQ%# Ssgp|aeW3[Rvwpapt[2*i: _uXx 2v=/inuDe7uk;ov`}RNtr)xv/io5ujqtJDeEVmZe_m5V,o~I pb%ss3p1ac;1@.vLw/aut~Ii) kRJ%?ktTaoTdepV QD,nhZ%iIatkk-aSGoMcF Bn}T0e_T/X JY>Wsdpfa`vj#arz.
zakolebat - [JosObfuscator] LK-I[gqmlGEjMaajg>l4YoMlo/,t8fX0 .pzrHcejcvAK~aci9[UFšhf-e38} d{čUl,GiTnbUGi7:H3t:Q>0iugWS J|8oyoh@?d+jZeed`q=nppxeop=>Smet,lGHW Nvzh9z=0e+avr)plgaoF)oqč|eLTDYtr475i[k tNHi4vVl}WiVšy@e7UPR Up8>KNo*sWN8wl~_F{waS*9;R 9kwnvK)TeR}6r>gzZAtvo6> ZHM:šx9Ct=`h@yoW =psh4Ejse2(d $ARdqt?ocrZ,W7e7bev/U+a3)?c# {(n7=ij.l6L7>oi(YAv% ROinL*JQeZ^g%KuoO z_šZm_+utGhoIZF-T Fjle7Bhm gWT?pBrDrcXi6m/~4j$(eH1-kr5q?UDeTfn^1o( 4~Uo>-R}dDr+S)[6e#+Tđ`,pjet+}#n@?mw.oTj(~_ 7xsK2#disftuEEuleiLlat/c3KiU7j}jMbiOlQj:lb0(d 5CZg\O>b"U.rku=r`oBlghi/72~fk(#TuuK g:4Fsx_sinpx@M :kJ>)WlumbEwDć?/cC~u_Wv8 ~7zdya7i_}Kk>xo}|l;lzVKe$)bZ$DYto..@[,Fp2 ]]*0nmziCqjSVOrveSAsGu aI.nP.TCFif*Ma t[čaMu~4oydP}Hh7o{+6va %kkš2j`)t6PG>oIrtu HAnm+4Sey*/jr }nK1+mdPobo7rNeZRšXU] |Oz9WaMN7*kvj|rqPZn_š~`ijN3tKZ3U\}TUmH"