Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:umica

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:supa na sjerutkvi (sjerutki)

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Smotra folklora 2013.
Smotra folklora 2013.
Utorak, 11 Lipanj 2013
dsc_9731.jpgŠto je lipo brzo proe, kae naš narod. Nije od toga izuzeta ni ovogodišnja Manifestacija Dani Tolise. Kad tad je moralo završiti. Premda, bilo je toliko dobro, da se mnogi danas u ponedjeljak pitaju je li to bila java ili pak kakav lijep san. Bila je java, a kao da smo sanjali. Sve je proteklo u savršenom redu, sve je bilo na svojem mjestu i svima je bilo dobro. Juer, na zadnji dan Manifestacije, slilo se u Tolisu ljudi sa svih strana.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
 Bilo je dvanaest KUD-ova, od kojih su svi rekli da ele doi i nagodinu. Valjda je onda i njima bilo lijepo. Smotra folklora krenula je ispred Škole u povorci, uz Lipu, Kapelu prema Stadionu. Kod Janje Merabine i Merabe Janjinog, organizirana je (sada ve tradicionalna) ostruanska "saekuša", gdje su svi KUD-ovi malo zastali, okrjepili se piem i jelom. Bilo je tu ratliitih vrsta domaih pita, kolaa, listaria, pogae, likera, voa i svaega što srce moe poeljeti. KUD-ovi su se zatim zaputili na Stadion, gdje su ih doekali brojni gledatelji iz svih krajeva Bosanske Posavine, ali i Slavonije, Središnje Bosne... Pouzdano znam da su mnogi došli i iz inozemstva samo radi Dana Tolise. Raskošne, šarene nošnje, brojni plesovi, obiaji iz svih krajeva i pjesma, obiljeili su juerašnji dan. Iako je program trajao preko dva i pol sata, nikome se nije išlo kui. Program je nastavljen u Dvoru, gdje su podijeljene Plakete Dana Tolise, zahvalnice i priznanja. Osim visokog pokovitelja ove Manifestacije, Predsjedavajueg Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande koji je Plaketu dobio na veeri otvaranja, ove godine su podijeljene još dvije Plakete i to Dragi ivkoviu (City Center Orašje), koji je ve sedmu godinu za redom glavni sponzor Dana Tolise, te bivšem predsjedniku zaklade "Terra Tolis" eljku Nediu. Uz odlinu glazbu, jelo i pie, zabava je potrajala dugo u no. Vidimo se nagodinu!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
folja - imenica, naziv za slagani toaletni papir.
smrzo - [JosObfuscator] 6c=Vi6-$mwjegn~9io{c7asb,gMn 4Jz~.mwrN^1ya;DZ@(z%M9,r L4h6Ml;CNc|aId*n=oU5ssa^C tIs.g.t3.xsuMd$8?U]eRun5Xn%9:`0.
nabirikat - glagol, uspjeti namjestiti, urediti, srediti, postaviti stvari na svoje mjesto.