Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sinoć (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sinoć smo imali priliku uživati u cjelovečernjem programu u kojemu su prikazane priče iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljeća. Kakvi su tada bili običaji, čime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realističan način prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjećaju, ili (oni mlađi) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sinoć su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlično osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odličnih pjevača i svirača. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ćete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih riječi da sve to opišem. Možda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Večer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Ruža (Magdalena Mišković i Ružica Živković), koje su na veoma osebujan način vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i držanjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiću i Mati Oršoliću. Svaka čast, skidamo kapu i nemamo riječi. Čak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
sovat - [JosObfuscator] ?H}gs|YR:l/ac9f-4gfoKRXj3l{@,H3g }A1r11}.v[6 0@CHpFs,/Wo|SvqNcDa?3=st+7giez,| =gPK2OA.pVb^( 5>DCNgPJ/ap%glw+tar%4Hm:ig(;Stl8ikb#5 Jj8in3ymanjZ( G{N9kUo6~_gl61a/{?:,y]X q]čhwmiWIt@aTiAt`$K3iQ Dgb`u4xipKkvU`J+vSQic]N+XcE%uMA.
aršovit - [JosObfuscator] wABp*$R,rMJ4Mle1h1DAv-dr;`kt/y)aUOt/i%L[ Ric2:ql}piZl5)n ^cK;k=oh5p@agt;iYZ-g 1YzA}-dJe@zZ4YmG}A0lg6s0j0/uA_/ KuRd$tgzrjZ1 ipP2o|mgox_ć7:CN vAvzrj[7DYtJMCWn}eK8 fKaYsxe-lEa1tgvkmvH3eE)4 o5(Zn$O`%za982Jez)v0iFBCaq/EnXAe40sZ [0a4afCr]T:šn=o[>Vv*Aa1W.
laznit - [JosObfuscator] ~/+Sg.+)5lhA?}a$eig8eoNW8zl~{j,L qcjmZqn@8aXl2#=oFrqpC *ymepf=oHmoKtlf=J--i}>BJ(zBvfdJarIt.6KKiiB=llw,Mm :Xi+lG-ig}S->zwRxn4ud)1gkt_+8`iN.