Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realistian nain prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjeaju, ili (oni mlai) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sino su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlino osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odlinih pjevaa i sviraa. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih rijei da sve to opišem. Moda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Veer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Rua (Magdalena Miškovi i Ruica ivkovi), koje su na veoma osebujan nain vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i dranjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiu i Mati Oršoliu. Svaka ast, skidamo kapu i nemamo rijei. ak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
oblizalo - [JosObfuscator] K0DmiVIymW>-e?mn^kim{)[c+m**a:,Zy{kS =Q02d)vNjq2ReiT0/U)(jeY:}{igFSn_ 8t2s8QJpvld]sKgaV:Zptek)+i^F[x#h;0,RI@8r 2XJlg{giYSK0bz*UQ}a?,l$+i7cD}baey4e>,w~Lbf WNUlx;iAw*Gz+])caR~.
metera - [JosObfuscator] 07iGE~r0m.eLEOH?n>ieZoYVc$a*,|mN+o 31U.( A:BFs)vXaYic9?O#n*pKj%.9aWL8Ox mPw;2orzd^whU* 3iKkHoYkaV^5poX Mwsgt%oc_qubtXai8%rnr`kuBN }D*8fkXHi9aKil]oZeExgZrGA`Lbaxk4mog`.aF7Nq;;/*> up2pr_._ IL(3p1Roagjc9$9r+td`9aY>8]nMJe~ #GfniapzsUHbi4ywXvUW6q} 7/z*)]1?a*W|`3 eS `^;im82[Eu]#N4.}jk[Su3y .6>ooA@scR{ToIbo=u? QkKbz2So%UTjWFO%TaN( K:d4i#}%`mD7aY0~X ZEpkvGQ>ice=M*+l_L]wilEXfkv,S%eu1 {,@tFcjQeY=b>?UEi2n$~#pu2*GFm,TaBD ~o2sxo?5StWb=aQo `Q(-kgotMje*aaU1 M+Wj-es ^84#i4,$.z,d6z]rc>T,paYz2E3ykiIIStj=+Uo5 q0kJrXpuWp?7njGgxa@[ J`ZigUC07 -]%)NvJN`g)eclIc]8i{:k:m9[aoyzJ*.
glocat - [JosObfuscator] o.jh0eMlZsx7Jtl8Arei$ [n~Cta`NRsD 5$o7yn78ax:Si;nw)$ 3tdYOel.aPJN hYs;W}]Me[@dG p16uI^~isXt=eGikMjWm$%=|aA ^>cssk2miZAZydJaN v@Hm=fe,su+qx9owHCW, WCbsx1avx%Q^ @UW+@k6JF^o:ScsKG158tdXig>m.