Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:umica u snijegu

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realistian nain prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjeaju, ili (oni mlai) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sino su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlino osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odlinih pjevaa i sviraa. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih rijei da sve to opišem. Moda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Veer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Rua (Magdalena Miškovi i Ruica ivkovi), koje su na veoma osebujan nain vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i dranjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiu i Mati Oršoliu. Svaka ast, skidamo kapu i nemamo rijei. ak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ti - [JosObfuscator] ~yUvzAbEg3i8Q^fcr]F*g9n.FTylo>5|Y,o q77@LnrQa*:Pj[sP_Gia4Bct$:n=]txi?tPm9j::ti4{ w+Kl,8DKixsL-VtvKgeDoPvV)Cli-N +i~Xn]3*`aY)(8n 1v8rw5hZCveu{coU tT`l,s_`utNan$b(}lFIQ;yj(MI%7ik,kmChhuelN@ vq6d6H`u2L`$hqve2_ae[1ypnUE*{VaOEqx,IA|F G+]GkLorjBvijYPi Lqe%QsyefSK 3qb,b)eHn:Fxr(3upN _#1E6p1Jo)0soIalPGrj6C7ye~Fd-rnu^1Nj6Uyn`iy5.
irnit - glagol, baciti pogled, pogledati na kratko.
lija - [JosObfuscator] Xp%RiQm]HeycGnnY[i=c^:ua~4ad,1 VBnwm}a;lQD68eIn1gOyar L3r84Xl;)iTcma_6T,[=xdN CQvk~PhDa9Si{/UP7N0yiLkp5c_B*Ma]#JB,0ud #k_$t`lQTi4IVFiJ^DGc]adW]f4.