Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:nemoj se ti meni prijetit!

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realistian nain prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjeaju, ili (oni mlai) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sino su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlino osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odlinih pjevaa i sviraa. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih rijei da sve to opišem. Moda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Veer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Rua (Magdalena Miškovi i Ruica ivkovi), koje su na veoma osebujan nain vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i dranjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiu i Mati Oršoliu. Svaka ast, skidamo kapu i nemamo rijei. ak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
baka - [JosObfuscator] $s5t-Ea9GbUz3blq>[eIjFziwdmkVLa46Ht ,0`Ei_zv(+ WEcAvi6`i5R8juxDetGz[0t?[We qcN.rz98Hv5hekLnOoF5meEg35jGaRBhZ( op6Cl*N}3aubpFszk6@ah R{k0f,rWoZzj$-iHv[u$ R0udbWFD=aZj`+VdeOQ GasBcnj-(:eJR(m16cc3eqn=f9jcbe>Apl,| Yz#ba32PaJ ]u[-@pwzZ_gxBEkon5;jb )l:,fHuYX09k7paZnIQ SPys`8[EBiZjQa{8uQ2n9(c=Y(a5ov]f.
fuglat - [JosObfuscator] jwJgbqbE1lP..^Han2d{gJrVvonlWWe,rU>M D.(Q1>.?P ;(rgd-CAan*|d+KilViDtUITi),6* ,[s*0Taf iRI-fcu[)g;SU8lm0Ao*29cImC.d@}a 95|-2G)Q.eD$E //2tml(^oey90[f+kNIGopoN/vr I*8LmiEIjG |nqnaS-pqqoSmZ+rgS:]n*o|2Ccv l0>lrA0,yQa>)lzd]XuiA:TtnCDiZ@,(XrL Ihm-Ld;}uI:hijWiet`L,9iUC jZ#Ves$7.i1ef hKyM/n^paNfNCn p0d}pYo~Is{V?l_u^->.
idav - [JosObfuscator] s_2pkxQA%r]ibR}dvjNxEeDvmmR?,} }}zoNNNyno7k@a7@*jD I4kxoIL3j;QihA^? PsV3(juf:ePN=J Xn0^cej?C5s-B>TtEY*T6aKfbd@ri7li%,a.>*nxy,q z][o3y1c|n9fvaRYjggS* ;H)o;n5kC+eC >3x}6k0o`79~pjoj6ve-Lg__y1) Up7~sIReHUv, czFnV/e^ A9mv}o]ZTeXW `o*PM%WsVZ]lnWo5Krns7^OiRyt?i449- HX{%Yz>|VbS=afo^J>g|qsL `bmz@/ojAbBDgabyujV[XQ3CphHn%f|n)o(srt-71CikF-v u@spk]VWaiR2dsUgai5#ap,}G8 p9*YoMM$bn$QY>a.O=bjg)IC: }0e$kc9]?7o%?hj[i2=N hysJ5EMea=1[E iQt$rV+*eRZs3E~Je/5~.