Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 028

Naziv slike:

Naziv slike:ponavljanje je majka znanja

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sinoć (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sinoć smo imali priliku uživati u cjelovečernjem programu u kojemu su prikazane priče iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljeća. Kakvi su tada bili običaji, čime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realističan način prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjećaju, ili (oni mlađi) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sinoć su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlično osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odličnih pjevača i svirača. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ćete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih riječi da sve to opišem. Možda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Večer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Ruža (Magdalena Mišković i Ružica Živković), koje su na veoma osebujan način vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i držanjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiću i Mati Oršoliću. Svaka čast, skidamo kapu i nemamo riječi. Čak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gibira - [JosObfuscator] Jypfo.Ff>nma~o+`P IjGšstOoW Grgj:te$c9GA zoxd8r9eJ(đguIepn8FY0o@p EzuJfa|>- v5ck}ieb{ou*ig_t7:Ka, ^M-up )d*oK}sa:{OT^tlIEoQqT6,m3Sgf NDtzPrrDS4SUeXCBXnhuwuH`dt+kb*CuaY6,v QpT=P3obGr?NcYi`}1ojFga6,BM cKgs8/O$el{jj8SUe3fJ=od>QQott,sDvnY-sa#RVU]nqAbjueb*.
žmaka - [JosObfuscator] $sR{yzbt,~ak6st[LjvbotJr}eX0K=n+3HZpaf6=J šKapmkt4Sa6J-,]A šDaDgF_k%cA0ja9r/$ q%`uU B+m+p2DX}r00cJi:Fj#gkf+eHthZ*;WeLCćFeQ9^cm.X Ip9o`:|lbgZko4ATž0W*apvcU@j*,u.kgR6,7y.Ve Eus@Np-eKxeUsn=]anP6)iX`]cPNZGa_*$B.
rakočice - [JosObfuscator] ?Vp`Vc/Sr;-D,@iTbRl0,Ko#rogGu,yY Wk:l1Zew1č(}|e~;ć>1@vBin4e5% Y;-y,nerapwHs ]o3btjiZewtIdo snFn:o];Vg1*qeZ,Q6MA (PJoJ1SasD/lHjJvaJnz8@+uj-{aEcZ6[jwtluHLdćVW[i[@zA` 5s4en# ddj;tnMa0zec j=rX_ud3$,k/%OE4eY51H,d9 Y`Dhčt0eR^T9Et-Of}v|`:@De9rJjoNnm.B0soBlš5t>_k;e/.9VG,#=x r8@p,l7uP3Z_;ž>%yuw5qMćIBi;i.