Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realistian nain prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjeaju, ili (oni mlai) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sino su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlino osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odlinih pjevaa i sviraa. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih rijei da sve to opišem. Moda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Veer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Rua (Magdalena Miškovi i Ruica ivkovi), koje su na veoma osebujan nain vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i dranjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiu i Mati Oršoliu. Svaka ast, skidamo kapu i nemamo rijei. ak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ukur - [JosObfuscator] #??i-rNt:m4yez)e6^nt78-i}c?-aD,Y ?v_.pkLqB -s6v4v%Khv;i{9Vpt$B]nOkjba0MkJf5.
bjen - pridjev, onaj koji je dobio batine, izudaran, izmlaen.
avoljak - [JosObfuscator] Q;7_Emx*~b4a3hBlEdAIeO+k9n6,|-T ]dNw-4o7s[?dz/}dCrhi]h(Gio0|@#,[)rJ8 J6BL2a`l5l4i8Q0a jQg}n2R:9e`56iers[._la]/BZ#zik10vyN7)Ci#UjT7eqxc+Fn`3jB[ ms(Hkf6lYu=-viBZopa4h vkfu/*`kkvuInrE)ujZX`zH]axk%,DN;HI w=njknXl$Ti`w.pv5O53 xrA5Hkueu6keduIuxerQq,u{z3R|aXe `ubA-k#zD?8oemjzWbe*?$a;mP;xrG _Rni3**3eK3kz^d8oUs?7t4Aa0aTj#M{re%yn A:?+d@`om4f[}sH,tsa`$| Adkvz,]rHTa6:nsXPz8a