Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 017

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:umica

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Na veoma realistian nain prikazano je ono što je nekada bilo i što mnogi pamte i sa sjetom se svega sjeaju, ili (oni mlai) su to puno puta od starijih slušali, ali niisu imali priliku vidjeti. Sino su, eto imali priliku i jedni i drugi vidjeti kako je to nekada bilo. Izvrsna gluma i adaptacija, odlino osmišljena i postavljena scenografija, puno glumaca i likova i nadasve odlinih pjevaa i sviraa. Jeednostavno, bilo je neopisivo dobro, pa ete mi i oprostiti što ne nalazim dovoljno kvalitetnih rijei da sve to opišem. Moda ih u hrvatskome jeziku ni nema.  Veer su upotpunile dvije voditeljice Manda i Rua (Magdalena Miškovi i Ruica ivkovi), koje su na veoma osebujan nain vodile program, a što je naišlo na odobravanje publike.  Kako svojim pošalicama, tako izgledom i pojavom, veselim pristupom i dranjem nasmijavale su okupljene. Bravo! U nastavku programa, uz nekoliko pjesama, KUD Kralj Tomislav izveo je novi splet, pod nazivom Slavonska Posavina. Crveno-bijele nošnje, kolo i pjesma izmamili su gromoglasan pljesak na kraju. Uz pohvale KUD-u, zasluge sa pozornicu, scenografiju i kompletnu izvedbu idu Mirku Vukiu i Mati Oršoliu. Svaka ast, skidamo kapu i nemamo rijei. ak toliko da oni koji ne nose kapu ne bi pogriješili da je stave na glavu samo da bi ju za ovu priliku mogli skinuti.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
momkovanje - [JosObfuscator] zp8=Tj~r+orGv2~oGh/eg]jnbn8x[Qj3eCB:rO tw^>mV:oLdm7ha)gKx4n;kEoH|e=g}0 _=]9vP]srIe*FmGE^ae:nBGah)I_,g{_P qc6vJr%=j|{i]N+s[jZVeZ>_cm#i:e;3 #fu/4ZTx 1NHkqT5Vo0z>jneZYo2Fm/Y. 5jdge9` :(CFYop@Vse?xso+aQYobPUae :m]lZ?~jpa=d1i}wjC,W C9a{V2VkCtYiou[1,vt~*/`nBo]u 0-eiOB)vV-29#l+jA|Ps3eYH**}nO.jYe5{>/ Ufm:8|;holh@%mP8aXR_I3Pin^klcoX5gv ^^ievbhg9@o$Pt?YIa@1djb.
priljopito - pridjev, sljubljeno, priljubljeno, stijenjeno, pritisnuto.
dado - imenica, otac odmilja, tata, tajo.