Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:ode čojeku odnit ručak na njivu u povezači

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:bolje je kad se ubaci kličak kobasice

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow 190. rođendan prve pučke škole u BiH
190. rođendan prve pučke škole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starčevića u Tolisi osnovana prva pučka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi rođendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su učenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini naučili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Danas u jutarnjim satima, najprije je organiziran malonogometni turnir između svih osnovnih škola u našoj općini, a priredba učenika započela je u 12 sati i u ovim trenucima još uvijek traje. Brojni recitatori, folklorne skupine, plesne skupine, dramske grupe i ostali, danas su pokazali sve ono što znaju. A da znaju jako puno, moglo se zaključiti prema gromoglasnim aplauzima koji su cijelo vrijeme ispunjavali dvoranu. Ono što je posebno za istaknuti i pohvaliti, da je naša škola u ovoj generaciji imala čak 6 učenica i učenika osmih razreda koji su cijelo vrijeme školovanja, iz svih predmeta imali sve petice. Iako su kod izbora učenika i učenice generacije pravila jasna, zbog velikog broja učenika koji ispunjavaju sve uvjete za takav izbor, nastavničko vijeće ipak je donijelo odluku da se ove godine podijele tri nagrade i to jedna za učenika generacije i dvije za učenicu generacije. Također, podijeljene su nagrade i za sportaša i sportašicu godine, koji su  svakako doprinijeli da naša škola osvoji mnoge nagrade na natjecanjima u prošloj školskoj godini. Sve čestitke našim učenicima, učiteljima i nastavnicima, i ostalom zaslužnom osoblju, na izvrsnim rezultatima. Neka vam je sretan Dan Škole! Danas na Danima Tolise imamo još šahovski turnir koji započinje u 15. 00 sati u Dvoru. Na istom mjestu u 20.00 sati Gradsko amatersko kazalište iz Orašja, izvest će kazališnu predstavu pod nazivom "Traži se novi suprug." Očekujemo vas!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šljaga - [JosObfuscator] 2eIq}i4NTpum-/|AeeZ;nU]i(OvQoc8a6],bb3ba DubDMdu^aa~r9]Ga-Kz0cj f+dXul9(5a$5nM_LQmo.om]S}5L lo:nQtx Q?Jmo]ALqEbDepr;[L6AaCJH$ize:,C c5`gš.wUa]NxOm-w%a(rx,@lM jX8pH@/S,l(3jGg}>u#HZZs)$|Dk-aad.
otombolito - [JosObfuscator] DCp%V-gnr-O=PiGd2j?/Oeu6o/v848],wmG97 bl-}uoA59B?nDIoc??Fo >cVgšoD%z{tAho%I?7 U%j4ehV@ 2oyCbX2>~jjXKewQ)šJeQ9DxOnM|o%p],g6k |yMvXU*iIh2szji[:e*a.ć5xeLu=4,dJX)` `gvqr9aaMzbGghvp8}u1ZvčL>47-eJ(?An|Imocd_.
dodanit - glagol, doći do zraka, uspjeti udahnuti zrak, dobiti priliku za malo odmora.