Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Pobjednici - bacanje kamena

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow 190. rođendan prve pučke škole u BiH
190. rođendan prve pučke škole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starčevića u Tolisi osnovana prva pučka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi rođendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su učenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini naučili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Danas u jutarnjim satima, najprije je organiziran malonogometni turnir između svih osnovnih škola u našoj općini, a priredba učenika započela je u 12 sati i u ovim trenucima još uvijek traje. Brojni recitatori, folklorne skupine, plesne skupine, dramske grupe i ostali, danas su pokazali sve ono što znaju. A da znaju jako puno, moglo se zaključiti prema gromoglasnim aplauzima koji su cijelo vrijeme ispunjavali dvoranu. Ono što je posebno za istaknuti i pohvaliti, da je naša škola u ovoj generaciji imala čak 6 učenica i učenika osmih razreda koji su cijelo vrijeme školovanja, iz svih predmeta imali sve petice. Iako su kod izbora učenika i učenice generacije pravila jasna, zbog velikog broja učenika koji ispunjavaju sve uvjete za takav izbor, nastavničko vijeće ipak je donijelo odluku da se ove godine podijele tri nagrade i to jedna za učenika generacije i dvije za učenicu generacije. Također, podijeljene su nagrade i za sportaša i sportašicu godine, koji su  svakako doprinijeli da naša škola osvoji mnoge nagrade na natjecanjima u prošloj školskoj godini. Sve čestitke našim učenicima, učiteljima i nastavnicima, i ostalom zaslužnom osoblju, na izvrsnim rezultatima. Neka vam je sretan Dan Škole! Danas na Danima Tolise imamo još šahovski turnir koji započinje u 15. 00 sati u Dvoru. Na istom mjestu u 20.00 sati Gradsko amatersko kazalište iz Orašja, izvest će kazališnu predstavu pod nazivom "Traži se novi suprug." Očekujemo vas!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
naprošnjak - [JosObfuscator] Ui-2qMz*DGO%rU82aa.s,:t(* uils`5i51pE]ozZ-2ed#/]EE JR^9+o,kSO6LaQ:? (kkzZ(-zoe7(,jI{tiA-B9 UD1)0nP_a+k37TvlaoOd2/1Q,nW@o,0~z @iq/14,zL?[r}F]B8awg8Xs-t:y.`e:.X` SpPB=k8h`saLdj1anX_ fMjVsUb[[7ec IEYPZt*?vru^ZYuUod-0qoBnciUoc47eEOis p}šogJtloAk~gh8|`FoY(nTedE Wufbs6p>dSk(Pr4ad^[ct$tijq,{`X 8j@I$e/Uw{čr{sYmObyexYHnuaad._c`>.
pilo - [JosObfuscator] aJi)i|mmleTnzxMn,uniQU(cW9aOTW*,ytIPf tsH?mfiKr.nvXOdBNx%l]i;jc6HfGiWKhvhaIA{/ f?0.xvS^oUduBIpa2 $q9_ub, Ll}r+đa~7ubQapeb)rILk(eECBRtQ9Avu9S:S,[ 1*l_/n^PaKa~sKZDtB=Byam~1ilLt-,aDe sQo|W/9dLwVY6 D7k4fi_šlmywdenM[DP 50vBGi)bzZl4YK$iM, *(VBpJH`iFš|aX5TsWlei8fc#HnRYSdpe7kf*+.
dvico - vidi dvičko