Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow 190. rođendan prve pučke škole u BiH
190. rođendan prve pučke škole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starčevića u Tolisi osnovana prva pučka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi rođendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su učenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini naučili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Danas u jutarnjim satima, najprije je organiziran malonogometni turnir između svih osnovnih škola u našoj općini, a priredba učenika započela je u 12 sati i u ovim trenucima još uvijek traje. Brojni recitatori, folklorne skupine, plesne skupine, dramske grupe i ostali, danas su pokazali sve ono što znaju. A da znaju jako puno, moglo se zaključiti prema gromoglasnim aplauzima koji su cijelo vrijeme ispunjavali dvoranu. Ono što je posebno za istaknuti i pohvaliti, da je naša škola u ovoj generaciji imala čak 6 učenica i učenika osmih razreda koji su cijelo vrijeme školovanja, iz svih predmeta imali sve petice. Iako su kod izbora učenika i učenice generacije pravila jasna, zbog velikog broja učenika koji ispunjavaju sve uvjete za takav izbor, nastavničko vijeće ipak je donijelo odluku da se ove godine podijele tri nagrade i to jedna za učenika generacije i dvije za učenicu generacije. Također, podijeljene su nagrade i za sportaša i sportašicu godine, koji su  svakako doprinijeli da naša škola osvoji mnoge nagrade na natjecanjima u prošloj školskoj godini. Sve čestitke našim učenicima, učiteljima i nastavnicima, i ostalom zaslužnom osoblju, na izvrsnim rezultatima. Neka vam je sretan Dan Škole! Danas na Danima Tolise imamo još šahovski turnir koji započinje u 15. 00 sati u Dvoru. Na istom mjestu u 20.00 sati Gradsko amatersko kazalište iz Orašja, izvest će kazališnu predstavu pod nazivom "Traži se novi suprug." Očekujemo vas!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
oblarica - [JosObfuscator] {i%YNmU5_eeQ{u$nziscX0skaq,BNq =I%s*1[Rtt1pvpr4F|doV(L{je ,h$n%z%FFzas]p o;YrtaGNafvRexFn?aZn4#j}?geFhYO 0d1w%7Nry=fpvI1{*KeR.~FtygWa[D2=,mfaW^ Ts.Yt8qtg0r#KKqtoBlcjt18wj z`kBmo1jYrkb|iL+ xk^Wč1i#=Sn~kb?Ri4;O}O )]d+H*rJrvI.vI=o* t)g}YlE=aA-tg%|kl@n)i$LcJmVvkO.
dada - imenica, naziv za oca, tata.
djedak - [JosObfuscator] f%tvkrx~1%Ns{5Et:U2qsauFx _3pJrPj3`Qo5-9flVxjH^LEeVt`QFn*oMG7hg8) SXkLsHi6**_Ht_.-5hnd5pWAoag>?F IQ_hcT8LXvEthiHf%rOj6;VeE,ćRaFo,Fg[f| C|tBE$3r(aL`[t~V_qis)n8čWx2@il1SHcS]1a+m.