Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:stara skela iz rata

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Nije lako biti u štiklama

Naziv slike:

Naslovnica
190. rođendan prve pučke škole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starčevića u Tolisi osnovana prva pučka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi rođendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su učenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini naučili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Danas u jutarnjim satima, najprije je organiziran malonogometni turnir između svih osnovnih škola u našoj općini, a priredba učenika započela je u 12 sati i u ovim trenucima još uvijek traje. Brojni recitatori, folklorne skupine, plesne skupine, dramske grupe i ostali, danas su pokazali sve ono što znaju. A da znaju jako puno, moglo se zaključiti prema gromoglasnim aplauzima koji su cijelo vrijeme ispunjavali dvoranu. Ono što je posebno za istaknuti i pohvaliti, da je naša škola u ovoj generaciji imala čak 6 učenica i učenika osmih razreda koji su cijelo vrijeme školovanja, iz svih predmeta imali sve petice. Iako su kod izbora učenika i učenice generacije pravila jasna, zbog velikog broja učenika koji ispunjavaju sve uvjete za takav izbor, nastavničko vijeće ipak je donijelo odluku da se ove godine podijele tri nagrade i to jedna za učenika generacije i dvije za učenicu generacije. Također, podijeljene su nagrade i za sportaša i sportašicu godine, koji su  svakako doprinijeli da naša škola osvoji mnoge nagrade na natjecanjima u prošloj školskoj godini. Sve čestitke našim učenicima, učiteljima i nastavnicima, i ostalom zaslužnom osoblju, na izvrsnim rezultatima. Neka vam je sretan Dan Škole! Danas na Danima Tolise imamo još šahovski turnir koji započinje u 15. 00 sati u Dvoru. Na istom mjestu u 20.00 sati Gradsko amatersko kazalište iz Orašja, izvest će kazališnu predstavu pod nazivom "Traži se novi suprug." Očekujemo vas!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
akastil(c)e - [JosObfuscator] 9^BpPt5hrJ7=Yeid$slrVZoavpg.TvzN,sy Dk%oQB5MPjc6iKQPa fuvRs0kerzgp (B-uEyZEupUVo2t,F:#Or+u.4dei}f_bm.:+8lfjQaSvDa~B0/# K6kEa%zurld>BZaw pa~|sdeIa hL`FsžLG7]?e[Y23lCfsaiz ZZ0kORra,NfUlz[|Faa8cFtFfim>_oW TMSQdyxaCZ TjNh|pNeXx* N8Wnlten4whtwIA>tk`popon9 B.1olu-ct`YiPštOwa[zoX6W* bUiwlYi51J, ,V=oWd8;[oXTyyšS}a)o~qe` KK5=BbDaI6kšgZdV$ =GF-2re){:Ma}begdSiR szUodd;F[prJce4dmHHđ-~eB{qnt?e6G fsntn5vqwdh(aI(1raKvdQil:Sp9 e\gv0$K"IQ^%nO-pthi-/ši2Io{8 c:cJsl]xpkap@]abmR (1#q3a1YkM{waZsV2~2`t0TIyidl`+UUAc;gMeQ 8FKpUoaCMLj 2nr%ov_Kv0GESTiXMnG%eIW?\f$%"[*4.
jara - imenica, jaka toplina od žari u šporetu. -\"drva mi izgore, al od njija neja nikake jare\".
trijest - broj koji se obilježava brojkom 30 (trideset)