Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Uh

Naslovnica
190. rođendan prve pučke škole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starčevića u Tolisi osnovana prva pučka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi rođendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su učenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini naučili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Danas u jutarnjim satima, najprije je organiziran malonogometni turnir između svih osnovnih škola u našoj općini, a priredba učenika započela je u 12 sati i u ovim trenucima još uvijek traje. Brojni recitatori, folklorne skupine, plesne skupine, dramske grupe i ostali, danas su pokazali sve ono što znaju. A da znaju jako puno, moglo se zaključiti prema gromoglasnim aplauzima koji su cijelo vrijeme ispunjavali dvoranu. Ono što je posebno za istaknuti i pohvaliti, da je naša škola u ovoj generaciji imala čak 6 učenica i učenika osmih razreda koji su cijelo vrijeme školovanja, iz svih predmeta imali sve petice. Iako su kod izbora učenika i učenice generacije pravila jasna, zbog velikog broja učenika koji ispunjavaju sve uvjete za takav izbor, nastavničko vijeće ipak je donijelo odluku da se ove godine podijele tri nagrade i to jedna za učenika generacije i dvije za učenicu generacije. Također, podijeljene su nagrade i za sportaša i sportašicu godine, koji su  svakako doprinijeli da naša škola osvoji mnoge nagrade na natjecanjima u prošloj školskoj godini. Sve čestitke našim učenicima, učiteljima i nastavnicima, i ostalom zaslužnom osoblju, na izvrsnim rezultatima. Neka vam je sretan Dan Škole! Danas na Danima Tolise imamo još šahovski turnir koji započinje u 15. 00 sati u Dvoru. Na istom mjestu u 20.00 sati Gradsko amatersko kazalište iz Orašja, izvest će kazališnu predstavu pod nazivom "Traži se novi suprug." Očekujemo vas!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
turčinac - [JosObfuscator] lPqit*m:Q^-9e^ZB`n_LiajcQ[}e^aKJGP,V R~fMvLkKrC-]tsdtC`~Aa66 MjU`Z%xep2gZ6dQy{RnW^[o;g|ovx1gidN.HIi|š4%nPj1le{:JD)goHG9 fbEb,c/1tvr1+Ui~m6jieT29wtkHXaeD,4 w_Lž}(;`Wa:c%JSr`ZDrFkU)eaBe SnNa@rP3aY[čhpSaQ*z.Psnrt=e>#iM{ (QBi$nl|=(i5/ 5žPulEhtp7em^4 ,E7|bAwAJo(Xvqjl(cef,Oc@dF CfidOzGUH-ruZa>QEz:,i(Q}SXt*obN_ 5?(-WjyiaskQOlCoXc:DdgKz Em)hi~Xr[i+o4>sAzgBapd*,T Kc?/>km$na~dYB2i$Pfcs|iBK@^tcjMaK.
ošugat se - glagol, 1. dobiti šugu; 2. u prenesenom značenju, biti jako nestrpljiv. -\"Mi se vam ošugašmo čekajuć, a tebe nikad.\"
cirkuzirat - [JosObfuscator] L@O8icJ%zZv=X8u:olIW3Ld2Si-#PmNtLm[[3i_GX ^?PHpš.Sa6Bl|tge_,Nae,4$EK B2Nvmn`Jeuyp98VrpeOL#Ss3t9a`>:nUoa usq40bMe; 8BšQv%a:1lBoti^bB>t1dT)i86gcH,gdk $R4ODbB7Hqi4,tP,6giE #Ta%šZh@2HaOO_lFj-h|27i{5v2,NtH,SaW :uOrwbTi:Ycgt=bI^+inG sqnBK^|aePeAoMWDbz)#RO_bh,qUi1@,-0l_jM(KeaXEIGrn]C%S,c% +Pp~GnjneAl3zcrge8`lfZo^$ Krs0)e9 {e?[IpG{+/.oMg/dnxQa~šZ1,aBYtEQ2$,iak.