Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Slatko

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Otvoreni sedmi Dani Tolise
Otvoreni sedmi Dani Tolise
etvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlubeno je poelo! U sveanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još sveanijoj atmosferi, sino (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršoli, ukratko je predstavio sva zbivanja koja e se odrati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i iduim godinama oekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan ivkovi, gvardijan toliškog samostana, naelnik opine Orašje uro Topi, u ime Vlade upanije Posavske, ministar Ivo Jeluši, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinovi. Sino je, takoer, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedia, koji govori o ivotu i djelu fra Ilije Starevia. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve puke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zasluan upravo fra Ilija Starevi. Veer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo etiri fantastine skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima odrat e se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što veem broju doete na biciklima. U veernjim satima upriliena je knjievna veer, na kojoj e se dodijeliti  Knjievna nagrada "fra Martin Nedi". Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
dodanit - glagol, doi do zraka, uspjeti udahnuti zrak, dobiti priliku za malo odmora.
ljivi - [JosObfuscator] A_i>G_qlmaeH7lY0n4i1V;chCR-a:7Y}x,Jq)Jp c9KNvCDh`oS)FkwA5k#aE q+W~j~l.nzj_ipnv:AI)bekwti,4ObU hmLlyf+acR}+tdMu9^o|G,:= 1S?xkd(FF~DrKv$,)No}y Yn,pcl2jxMXZibf#)vAtyN9eK,ohNz 4zxb>xeG~l,qIjl)M7im(dtvu[OEjaik2$.
tampli - [JosObfuscator] |_|-m;uSa80lnKqSaacJfG5 bs*tlaOkwlp$Ze?eyp{n2l/paH-z?d,GK= asWlp/Voo3=s%e+bz,Fnf.Do[ K-%eo`}KvJbbb.lGdA3niR`Wk[2[o[iU/~v,a.wn+_aD>% ?B,b;bEQoyDKaiKenWcS6a??C8y %o=dadk l|lOphQo(6VE`la|CxvajS4 BOK-dAezc}-PIiYolRiGd?OtD8r$Va-A^((5cZzwTa4a$ LpuYiej#ejfG{n[ojU4@fjeYwDP -dOr@,{ajkqTAkixj]wUe4x,Z6qCr (Z:$p[?oM4JKdRhpxe^ic