Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Otvoreni sedmi Dani Tolise
Otvoreni sedmi Dani Tolise
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlužbeno je počelo! U svečanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još svečanijoj atmosferi, sinoć (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Orašje Đuro Topić, u ime Vlade Županije Posavske, ministar Ivo Jelušić, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinović. Sinoć je, također, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedića, koji govori o životu i djelu fra Ilije Starčevića. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve pučke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zaslužan upravo fra Ilija Starčević. Večer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo četiri fantastične skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima održat će se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što većem broju dođete na biciklima. U večernjim satima upriličena je književna večer, na kojoj će se dodijeliti  Književna nagrada "fra Martin Nedić". Vidimo se!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nadundurit se - [JosObfuscator] ngSHtgJl-aIIJgRE+oVhYl^z,60h3 fKm%tnF*FaolZyQnjC`Nuet8QoiFt>4i13^, IvgsZ7e*Dp^g,? }$PdO+NPi(og`%>n?sxuetrGoi5X,t ZnM6loK2])szo,:[~ iP4iva9mmKH|arj>OMtv8iR]ser qnVX-aslm(U/r^LP/@šCytv2eLz}nXn;wS wi%zKriLa94z;djD G1G7lxB9iZcth,gAawLh0.
zađerit se - [JosObfuscator] *gTylaLm%a-BANgEpoelS0w,P 6bgiYDP>tJCiG, RmW(s(.)0l$u)WčIEGJVa.6jD]uznbYoG> vrimbSe@Vla(@$}:šE%j^ 8suW% *QoPIz(,dLywr=s`t[e$:Zđ3un1}eQp5{nBowr,}mZ Qt>ra/#eohBnB)5[suhYhNtPvkuu[P $en|FafL b^+2bcaN)š[ jD(e}o%4hd5rw_etđ=Fe5vCynk^^onFem5 Sm58sj_OfenD.Bsy[Ot@3ur,%6r :$t]z3zeag*n[t$jvFekć@i+= ks8Xe_h.
pridjeka - imenica, propovijed na misi.