Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Otvoreni sedmi Dani Tolise
Otvoreni sedmi Dani Tolise
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlužbeno je počelo! U svečanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još svečanijoj atmosferi, sinoć (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Orašje Đuro Topić, u ime Vlade Županije Posavske, ministar Ivo Jelušić, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinović. Sinoć je, također, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedića, koji govori o životu i djelu fra Ilije Starčevića. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve pučke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zaslužan upravo fra Ilija Starčević. Večer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo četiri fantastične skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima održat će se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što većem broju dođete na biciklima. U večernjim satima upriličena je književna večer, na kojoj će se dodijeliti  Književna nagrada "fra Martin Nedić". Vidimo se!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gungula - [JosObfuscator] ?~i|mmeTln(i+-IcqjqaOKe,t Qkys6r}=2tgk:-,asZx`2,4HXOR B#hfcr/9kIa,^if=,$#e /$gnS>8uwBž-H^v@s0z5aT|,d~/m p~7[fgmDaJ#lj:)@aD@E@2m^$H/a|wC.
prižabit - glagol, pregrčiti na jednom mjestu, naprimjer crijevo za vodu: \"de idi vid jel se đegod crivo prižabilo, nješta mi cmilji voda\".
uitit se - [JosObfuscator] |g)v:bNdCaaWkc)Vi+8mtX)b0i8f_C AktaDku7a5N_svp1;6B aM2p/rF;_/.eU?bdr#mx$Tes$75tA5W 4SyqnKr3F,a/Y ^wu/BkB(S$lo-xg}jge7anp)4,M_QF foI5>sd4ogK~bb#int*r@ox+h~s c)Rk92Sa7Ws(Tm$hQe)dIVn2^|V0:D kP|\u|k"k7i*]šxeU2tva.+cFa PWOosZehbs sfujL>iktGNzć|@=P3uf_xdgjdezO%QšJ70]J,#e S1*-(olJCšM *doLn.Ya>jD .CpAPMoTkg]-faTo%2:dfFAi787(lš-uno dk`CoPGVgO0>ap[G/ 2$u^ $A6:HguE%5lpa%XvjuU\wX(9"j^d.