Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Otvoreni sedmi Dani Tolise
Otvoreni sedmi Dani Tolise
etvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlubeno je poelo! U sveanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još sveanijoj atmosferi, sino (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršoli, ukratko je predstavio sva zbivanja koja e se odrati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i iduim godinama oekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan ivkovi, gvardijan toliškog samostana, naelnik opine Orašje uro Topi, u ime Vlade upanije Posavske, ministar Ivo Jeluši, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinovi. Sino je, takoer, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedia, koji govori o ivotu i djelu fra Ilije Starevia. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve puke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zasluan upravo fra Ilija Starevi. Veer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo etiri fantastine skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima odrat e se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što veem broju doete na biciklima. U veernjim satima upriliena je knjievna veer, na kojoj e se dodijeliti  Knjievna nagrada "fra Martin Nedi". Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kaljice - imenica, mno., usitnjeno drvo za potpalu vatre.
upit (opit) - [JosObfuscator] ,;x77gG+NalkawO4YgER:zo%Bgu}lr5,uqU40 xi{aBzjY4UBaw?vAMrmOhiE;t#]a(4i80g1- Dzt;cn>aqA/ cFTzb>He_A^mIlYgY$j_>i--,.7# >w6.SsXntMrnBO9OuD]o|QmiktS>i@Q9r 8aw0sue0d,q3 6np)a9x6XTsStsi%.
lemojzija (lemojzina) - [JosObfuscator] +J6i4|ck6miK-nce2n6iSOA}cbt7?gamAg[,T) 3@Dmp(ci]2ztlFMK,moZhsa4tf0E.i?ny(FajxIfau @3/rQk6Jo{Goje)1af x:=s{Y{:e^OT$. kKs$?}FxkK.bu7JDpRANlmGI(jI:sas# (Zoug{]]r N4(c4rjk7Iv2pIin+@,D= (WqfzwaELn lV[4avFF2m@rDP}i0ibqSj:7tec>y|m8bePRk g5M.pmPm.Si)`s#1Z)e8`r.