Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni sedmi Dani Tolise
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlužbeno je počelo! U svečanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još svečanijoj atmosferi, sinoć (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Orašje Đuro Topić, u ime Vlade Županije Posavske, ministar Ivo Jelušić, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinović. Sinoć je, također, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedića, koji govori o životu i djelu fra Ilije Starčevića. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve pučke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zaslužan upravo fra Ilija Starčević. Večer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo četiri fantastične skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima održat će se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što većem broju dođete na biciklima. U večernjim satima upriličena je književna večer, na kojoj će se dodijeliti  Književna nagrada "fra Martin Nedić". Vidimo se!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gurmenal - [JosObfuscator] =iN.iV*7>HmSlZ[eH@bS|n}WRiP:fzc4da9aP,)/,- +wmubp4zrUjaDBvSqV;rl--,jY?;aj8čIF} A8`d~o;:/f;d__Wt ]Qhb9]}N.iJv/cOickA:T$lj,a/P.
odovoljit - [JosObfuscator] [)iz:vTz+]g9}uz}5^)bugmiY/~_7t*i~ (8@yv26.o,pl~H(kdj~j/Y9ui :qzeUVK{aLTnB? 8%m^č14iV#w+3mGe42-3>.
dublečarka - [JosObfuscator] Yd-)mEMoo8=;mvGCaKQv:VćC3qalh36s,Y>u# Hj?hNs3DHizlk*a`Mt6B8O_khe/aR}>]D wf+zpxQSiz$?GtW{D*ah[PM eN.^oerH.gdVPUi v*Wb/`$Xutn3[UYCdi%8aegTxXJvee