Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni sedmi Dani Tolise
etvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlubeno je poelo! U sveanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još sveanijoj atmosferi, sino (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršoli, ukratko je predstavio sva zbivanja koja e se odrati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i iduim godinama oekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan ivkovi, gvardijan toliškog samostana, naelnik opine Orašje uro Topi, u ime Vlade upanije Posavske, ministar Ivo Jeluši, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinovi. Sino je, takoer, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedia, koji govori o ivotu i djelu fra Ilije Starevia. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve puke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zasluan upravo fra Ilija Starevi. Veer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo etiri fantastine skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima odrat e se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što veem broju doete na biciklima. U veernjim satima upriliena je knjievna veer, na kojoj e se dodijeliti  Knjievna nagrada "fra Martin Nedi". Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ovrntlavjet - glagol, postati iskrivljen.
badalj - [JosObfuscator] -;vq[i.UmOL(eh2nD{=+Li}>3Hc[_Wha=N@b,8 ndC@.M+r-{Jv7jrgne$#1/n7giaY}`d )OXtXESZa[Cb]Np+ 9FTVJsvEDaN( jmT0%m/{n9re;tHau^lm+5_n7i4-,mQ2OxR 3*BP]>|*BiU2lAj6t%kbRupEokmE^qb `nVwX(Ya+*JS ^v6IKzr?Ehri@R~uf mWk=9>r{oz4jt(jHz[mtikOL/ s7sx$:XjlN@$ujPAe%wai;vf S{oV[zL$Qauh o@FGsb0LkIkCXa.J{P3lxB/wj`Mk)m2.a8/nr$jQd7V9ep,` yZOaXYOsKkroR Mzzkj=_eK Okywr+T,*raF9J/qRimR kSQLizJj8l775iZK jYk*zPB1-a; x.-+Psuk;P_UirFj/amo=n7*#_Aj$e5=0}_,P%S= 8aS^{wDko-pp(oP^W z2:jjqZwe~7^ Zb;/|a-6,lmd1ai{*dl3x+5-jgD: @KZ?dTJbd|u@n/2Zi^0P.
nacunjat - glagol, cunjajui pronai, nanjuiti dobru priliku.