Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni sedmi Dani Tolise
etvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlubeno je poelo! U sveanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još sveanijoj atmosferi, sino (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršoli, ukratko je predstavio sva zbivanja koja e se odrati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i iduim godinama oekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan ivkovi, gvardijan toliškog samostana, naelnik opine Orašje uro Topi, u ime Vlade upanije Posavske, ministar Ivo Jeluši, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinovi. Sino je, takoer, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedia, koji govori o ivotu i djelu fra Ilije Starevia. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve puke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zasluan upravo fra Ilija Starevi. Veer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo etiri fantastine skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima odrat e se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što veem broju doete na biciklima. U veernjim satima upriliena je knjievna veer, na kojoj e se dodijeliti  Knjievna nagrada "fra Martin Nedi". Vidimo se!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
cmurak - imenica, tanak mlaz vode ili kakve tekuine.
zjale - [JosObfuscator] U3Z:kpirao/dn)aslu?QUkIJP-RtN? upRjnkizbT]me:>3gu,a@tA]=,fW gT~=ntioGfpkYa8yqekR1j#kaBnw6NvnVUW ?p_EL%zr-ao(puiRz5PhXv0uuf;o`Pld(,7c TkH0nfs>e58aFLp64f6o58sst]wsop%aR=jE$(eddlui,IWP @+pJm>b:r%}:o}iWz[t)vETuoAOd}U@,I5~( Xn~yXi|A=-dH@$AXt?{afh+7L.{ Hk#\j"8Ps;}#CrZo-Y3wdV*aa2Cv>xpv=ax1gyGt(LR HRltz]%e#j9MaRTakHJ:lZFme[yb\>"0-,Lsf LHf|;nncKB}ec}?z# xbI3pZrto?j2dMapv8ST_Fa.t>X2DiEY{f] TxpCn|O2iAttLaoLR%,,Pe +C]ZhgE?)=uKb{1iKtR|iq-c vVvIcYZr$Z0ZOi{c[ljM?Vext(9mMnes{U/i.
ukrivait - glagol, ojaati kakvu konstrukciju, podupirui je ukoso postavljenim letvama, motkama i slino.