Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:The Maćun - naše gore diko!

Naziv slike:

Naziv slike:mjesec

Naslovnica
Otvoreni sedmi Dani Tolise
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlužbeno je počelo! U svečanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još svečanijoj atmosferi, sinoć (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršolić, ukratko je predstavio sva zbivanja koja će se održati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i idućim godinama očekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Pozdravne govore su uputili fra Marijan Živković, gvardijan toliškog samostana, načelnik općine Orašje Đuro Topić, u ime Vlade Županije Posavske, ministar Ivo Jelušić, a u ime visokog pokrovitelja Manifestacije, predsjedavatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, govorio je njegov izaslanik, savjetnik Nikola Lovrinović. Sinoć je, također, promoviran roman , Okvir za Mudrost, autora Mate Nedića, koji govori o životu i djelu fra Ilije Starčevića. Roman je objavljen u godini u kojoj se slavi 190. obljetnica otvaranja prve pučke osnovne škole u Bosni i Hercegovini, a za koju je ponajviše zaslužan upravo fra Ilija Starčević. Večer je upotpunio dvojac iz Osijeka, koji je na klaviru i violini izveo četiri fantastične skladbe. Danas (6.6.2013.) nastavlja se program Manifestacije. U popodnevnim satima održat će se tradicionalna Biciklijada, za male i za velike sudionike. Pozivamo vas da u što većem broju dođete na biciklima. U večernjim satima upriličena je književna večer, na kojoj će se dodijeliti  Književna nagrada "fra Martin Nedić". Vidimo se!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
oranija - [JosObfuscator] LXosiTG)ezmce|lOVnGru7AiF`crZna7Yi,@X7~ bzvBeMD|5lEi)[wMLkMaQ9 @milRC{ef~Xt9{6.a^=Tl@JrnnN[Dad)EAk q@pgSqt;oSD,Qfs}Jjayu+d_Z0aj,0Vd| *u+zMap({C2 uWyv@a(nKagtj_qXv>sXkhbuuf|VlK ]_w[u^p3o.rrh5_jwa)/btTHb>uN%hG,y4*8 );jIQo%Su4sY2o6jAK#b*~D*if9Vltts3cWoD9?-h mP#z~}aB Uy_}XpFdrok(dy}t~MrzH/(erlfbBZKBneH@7)t Ds(2vQsbz?i-d*N2nCZje~Q9+oh-,+#kv%oilRfwloj-fBe):-M# q{*LmtWoo,pOowl{tWE)jh-eNan5Uh.gj2e[hQV$ +QXMTm9R])awMcsek5PEtGviMoZg,, 85@DYg=qY?;r^ik?EIzjt.F(~aE#dnUPPj3Bee tm4%;vCoYd6+aeiF,IS,FX. 2L|^aG FtrmmLo)ž7_eh/3 W?AisSIdU_lv6`u8kJuQž17P>iGTtPefiW[}_% ,:YQxi`%`ZV eAH*zz1v=a6qR /r3JokYXp(xu@1PZ@hIabnpj)%3eIH cnhBwsw#zreo$z$jOaSWjI[ 23)i6lQXJ:Vi/(f> 8g>lpAeLn:k1t]mVq%.%e/i[ze>7waT,(c.
folja - imenica, naziv za slagani toaletni papir.
cvrljugat - glagol, o vatri, ne gorjeti baš dobro, proizvoditi zvuk sličan cvrčanju radi mokrih drva.