Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:šumica

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Europska noć muzeja 2013.
Europska noć muzeja 2013.
Srijeda, 15 Svibanj 2013

noc_muzeja.jpgU sklopu manifestacije Europska noć muzeja za 2013. godinu, koja je pod patronatom Savjeta Europe i Unescoa, te ICOM-a (Međunarodni savjet muzeja), i naš muzej „Vrata Bosne" u Franjevačkom samostanu u Tolisi će otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje koji žele vidjeti bogatstvo kulturnog nasljeđa Bosanske Posavine.

Tim povodom na dan 18. svibnja 2013. u 19:30 u Franjevačkom samostanu u Tolisi ponajprije bit će upriličena promocija Turističke monografije, a nakon toga je predviđen obilazak i razgledanje župne ckve, samostana, muzeja Vrata Bosne i samostanske knjižnice. Na promociji Turističke monografije govorit će profesori Vidan Janjić, Marijan Damjanović, Đurđica Jezerčić, te župnik i gvardijan fra Marijan Živković. Ispred turističke zajednice Županije Posavske govorit će Oliver Oršolić. Program će biti popraćen glazbenim sadržajem u izvedbi Župnog zbora mladih, te klavirskih kompozicija u izvedbi Marije Živković i Mateje Mišković.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
guica - [JosObfuscator] JigQ-Cm0e`-n$_uiEc7)]_a,,bl>+K -hG]sCN7xtwJ>HUr4xT7Ya;žH}7fjnvFW?jX)93=iyg ~Qg0dCAilFGGdo+.cZX $G*tQqxi`2PjTfe_l,I{3a*,(#u QsNoti7XJrGa17)Lž(wqnxUj{iS1#cRKSaA,8-pY >z|awP9bed.^nEonVCjTTHyi^~VL6c57aF*(iy.
čižma - imenica, vrsta obuće, čizma.
kučit - [JosObfuscator] KCXPKgo@l9aCUY|gD[=o.9)zRl2lI,wn:X -p~wBi3@pVn5nOu=ttLNMiH5W(m,+T 2bd:9Cho4BC(tTaSm:a7kcnD.*uYtDzi+(,;dJ^ s7d^ioDdtvW[miss?r{rHaC(n4}Lu{t)i6].