Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Nomen est omen
Nomen est omen
Petak, 28 Rujan 2012

banana.jpgKažu da su čuda svijeta piramide afričke... Tako nekako bi trebalo započeti pisanje ovog članka, o novim prometnim znakovima, koji su postavljeni na ulice našeg nikakvog, ali u srcu većeg nego New York i Reykjavik zajedno, grada Orašja. Našoj sreći nema kraja. Naime, uz zakašnjenje od samo par godina, na cestama, koje se ne mogu uopće pustiti u promet, ako na njima nisu postavljeni prometni znakovi, postavljeni su ti, je li, prometni znakovi. 

Naravno, kad bi ti znakovi bili postavljeni pod okriljem noći, a svi se pravili da su znakovi već puno prije postavljeni, ne hvaleći se onime čime se ne treba hvaliti (da ne ponavljam poslovicu, tko se čime diči i čega se tko stidi), ne bi bilo razloga ni da pišem ovo, što sad moram napisati, htio ne htio. Dakle, kako se u medijima moglo čuti i pročitati, novi znaci postaviše se na cesti Orašje-Matići, te u dvjema ulicama u glavnom gradu naše Županije, u Orašju. Kako, prenose mediji, za ove dvije ulice, određena, neimenovana općinska služba, iznašla je dodatna sredstva, kako bi uspjela postaviti te znakove. Danas moram proći ulicama, em da vidim te ulice, em da vidim te znakove, koji su postavljeni uz takav krajnji napor, te općinske službe za koje šta. Ovime se valjda želi reći da Općina treba postavljati znakove, samo onda kad ima viška nekog novca. Kad se sve drugo podmiri, ako ostane. To bi možda i imalo smisla kad bi jednak tretman imali i obični građani. Kad bi bilo opciono plaćanje onih silnih naknada prilikom registracije vozila. Kad bismo mogli od onih brojnih uplatnica koje nam samo tutnu u ruke i kažu idi to plati, pa dođi poslije podne po prometnu, odabrati koje želimo platiti sad, koje ćemo poslije, a koje nećemo nikad. Onda bi Općina, a na kraju krajeva i Županija i Federacija i svi oni koji su dužni brinuti se o sigurnosti u prometu, imala pravo reći i mi stavljamo znakove kad možemo i kad hoćemo i nemamo se šta kome opravdavati. Ovako, nema pravo. Također, recite iskreno, je li vas ikad policajac koji vas je zatekao u prekršaju u prometu, upitao, imate li vi gospodine ili gospođo, novca da platite kaznu? Iako se često dogodi da kažnjeni budemo baš zbog toga što je prometna signalizacija nikakva. Naravno da nije. Uzima se čovjeku sve što ima, jer kazna se platiti mora. A za znakove, kad se iznađu sredstva. Pa je li to pravda? Je li to pošteno? Je li to moralno? Je li to išta što se može opisati ijednom lijepom riječju? Dakle, znakovi su postavljeni tamo gdje je rečeno. A što je sa mjestima gdje još nisu postavljeni, a trebali su biti? Kad će se iznaći sredstva za to? Ne morate odgovarati na ovo pitanje, neću ni ja. Ali pri slijedećoj registraciji, nemojte ni vi meni postavljati pitanja  kad kažem da neću platiti barem pet od onih trideset i nešto uplatnica (namjerno sam pretjerao). Ne plaćam više ništa! Kavu ću platiti, to nije sporno.
 
Tetrijeb
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
duvat se - glagol, u prenesenom smislu, praviti se važan.
curka - [JosObfuscator] ~%3i_m2Sm_I;,e=?knRCC=/i_c50^RaN$F,}S~G 2mž4Zb.SetlvH*nYrsfk:ofdW 4bpQKd1AsR^iKf:e~j?67Qe|tfPeuk@,.xZ76 YTdOHzYVjK~B;oe$:vadvV5Wo6jBčwK{rbicc$aSb,xXK ,6`uc-,tuarFiqo(%Hcu>QaZW.
ugo - [JosObfuscator] #Js*a$:mnoso,by o6s~arI4m#i%KVo$L7h= šzPYVt(d1qhoe;Vh{,Qb^/ }tSGtD8ie6k9,0Hr T2os(tje[*Bkz š4Swt+XYos:tix 9@"a_C.-ZD0A;J*esJ~\6Dj{$'hoK^5lvv5y m`@1ol6`?^tvonCzo)k)(n?_En (S Iht-mBLU~FSHgHjoAV šm2F^t(Ro=_ 28I}Cnpgi4jVe[}M-!{mmp3}ugo.mp3{/mmp3}