Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nomen est omen
Petak, 28 Rujan 2012

banana.jpgKau da su uda svijeta piramide afrike... Tako nekako bi trebalo zapoeti pisanje ovog lanka, o novim prometnim znakovima, koji su postavljeni na ulice našeg nikakvog, ali u srcu veeg nego New York i Reykjavik zajedno, grada Orašja. Našoj srei nema kraja. Naime, uz zakašnjenje od samo par godina, na cestama, koje se ne mogu uope pustiti u promet, ako na njima nisu postavljeni prometni znakovi, postavljeni su ti, je li, prometni znakovi. 

Naravno, kad bi ti znakovi bili postavljeni pod okriljem noi, a svi se pravili da su znakovi ve puno prije postavljeni, ne hvalei se onime ime se ne treba hvaliti (da ne ponavljam poslovicu, tko se ime dii i ega se tko stidi), ne bi bilo razloga ni da pišem ovo, što sad moram napisati, htio ne htio. Dakle, kako se u medijima moglo uti i proitati, novi znaci postaviše se na cesti Orašje-Matii, te u dvjema ulicama u glavnom gradu naše upanije, u Orašju. Kako, prenose mediji, za ove dvije ulice, odreena, neimenovana opinska sluba, iznašla je dodatna sredstva, kako bi uspjela postaviti te znakove. Danas moram proi ulicama, em da vidim te ulice, em da vidim te znakove, koji su postavljeni uz takav krajnji napor, te opinske slube za koje šta. Ovime se valjda eli rei da Opina treba postavljati znakove, samo onda kad ima viška nekog novca. Kad se sve drugo podmiri, ako ostane. To bi moda i imalo smisla kad bi jednak tretman imali i obini graani. Kad bi bilo opciono plaanje onih silnih naknada prilikom registracije vozila. Kad bismo mogli od onih brojnih uplatnica koje nam samo tutnu u ruke i kau idi to plati, pa doi poslije podne po prometnu, odabrati koje elimo platiti sad, koje emo poslije, a koje neemo nikad. Onda bi Opina, a na kraju krajeva i upanija i Federacija i svi oni koji su duni brinuti se o sigurnosti u prometu, imala pravo rei i mi stavljamo znakove kad moemo i kad hoemo i nemamo se šta kome opravdavati. Ovako, nema pravo. Takoer, recite iskreno, je li vas ikad policajac koji vas je zatekao u prekršaju u prometu, upitao, imate li vi gospodine ili gospoo, novca da platite kaznu? Iako se esto dogodi da kanjeni budemo baš zbog toga što je prometna signalizacija nikakva. Naravno da nije. Uzima se ovjeku sve što ima, jer kazna se platiti mora. A za znakove, kad se iznau sredstva. Pa je li to pravda? Je li to pošteno? Je li to moralno? Je li to išta što se moe opisati ijednom lijepom rijeju? Dakle, znakovi su postavljeni tamo gdje je reeno. A što je sa mjestima gdje još nisu postavljeni, a trebali su biti? Kad e se iznai sredstva za to? Ne morate odgovarati na ovo pitanje, neu ni ja. Ali pri slijedeoj registraciji, nemojte ni vi meni postavljati pitanja  kad kaem da neu platiti barem pet od onih trideset i nešto uplatnica (namjerno sam pretjerao). Ne plaam više ništa! Kavu u platiti, to nije sporno.
 
Tetrijeb
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
baguda - imenica, v. baga.
unit se - glagol, pobjei tiho, da nitko ne vidi, mugnuti.
eerlija - [JosObfuscator] LT+Ni5JFEm%I2re6n>Lioc9ar,cTfs s49thr$yDave#{kdphTia8j.?alI# mZ+@_kE*2fol;EM[j0s_Pa; RsG+ejMBv 5xB}>d=o9xb;oKipIQj)e38Q ;i[tmJNnca]kShWKorY8f5 )>tuB~j{oN; p/[psleP5BO aY@E_uF/ A`p|,r[F}iS8Qsrsp>o,W+udjRgnG4i9mA4} z^`kIfo+v0zmm>2,s QdJkXP8oIF`Vd7apaia+j#AzHhe_ SkLzQQoB}3yrn,i=zepPu[7*imIlnNw$@iyR RVcyjgIe14}^.[n@e{r1J,i.C:` ;DOk=sDZE(;oML?b.iK)tnoVAQW jYCgrTq8jeajb6gkI;i`jf,fa{>SD 4~15sE *v;ic;s~oH$k2mpiirNyml )CuQdRe_/j,Z%#PeZO=Tl*zmoM}nmLRipR )j^k-D`-^o+~Evn=z1pvMu4MK2)m.xjkUn_o%[yjTgl+ zD=o$De:y(IUL9`^ew1NEre]f7eaZ}.