Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Anta Konjo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:crvenilo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow 17. Dani hrvatskog filma u Orašju
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
palančorit - [JosObfuscator] XgeD7f>lINpTar6,ygP21IotFlKT,4wM m/j~(>Mfe+o~sA?7t-{;liMq%{H oG9h_Fr%1a7h@nmzqun lpIVsr`m9v5i+yZanj`e>x)S ]Khn1eU@_8Kg(NosK(= 3KXšot[w2)oXU. Xj:6DeO1>^| OpdoqsN=t.+xpa/v*}%lTNejM]ZBe[n3z|Q+aF6-E 1nQ8C];aG+Y$: 17asdt|(o.JtelJ.
džigeran - [JosObfuscator] wkil>_mSKe/{s:/nyipLcGeaZn`k,RI;( kk2kP}r,6Zuu@n>TopsYa+n8FFmp f[n%+iC ceXWvZ45e@bEs=lqib%k_=go `n{?č]e^oxGCzvq%Fjbf`e?kkzQ-,Rx $KVVs=lpC#Biu1Wč9Qnz)6o3Lz{5 }r6mAp=E@SRa/x;lL--i@F=5kj{al#4A.
pop - imenica, igraća karta, kralj.