Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ja tu ruku ne bi stavio

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow 17. Dani hrvatskog filma u Orašju
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nasovurito - [JosObfuscator] er3pw2-^rj/ivPXd28ujbeWvVq=,r rquu--R 8)1pMkQ~Sr?{eYcqQn:K@}eYz#s6RetnioJm=qg x_z|ndvoaMBszč^Ye3}enMZj1]u[:;A6,#o )V.on4Rnx3to4K #/RIkh]o{ejX7Piec_/cO T~jj_>ej }pD^L;.o8pSIqu)@Kt`* XV+sI63omvm9H][e.Rv5-,{WF DzPn}qe)M,:Rpb,0bdrP*ee/s%H9StroILaSp]?nlzoxpD e4|lFj)fcXu$?te|5roWa,= #dkA]nWaz[+mDe0r$ts6gwoOoDđ$ed1n>o2s@S,iGJ/) D|F?d5xiGATghY^Sn%W5Ku7KItK8(o:jgf *tPn5og}7s3[a:d.
škrcanje - imenica, poduzimanje takve radnje koja će proizvesti zvuk škrc. Naprimjer, udaranje po tipkama pisaćeg stroja, rezanje škarama kose, žive ograde i slično.
obričit se - [JosObfuscator] LQ{Ug`e.l%raI;g[co;`Yl:,G* Dz([KahVQ)Zv*98#Cr.mGš[im4B%twSP>iE>D F/ALbU-sFrYn~i%B-j*aA#TAn]/t>j7w7eT,23 @3Kosbg+PPrp$i)jpaAxmB]tV7kpixk46 {Y/s:1ke^Tl8~.