Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:smrdljivi trag iza bubletovog traktora

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Ekipa Ribari

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow 17. Dani hrvatskog filma u Orašju
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
baza - [JosObfuscator] :ijm:^D{Ve3BnYC*A@iD.vctn8aDkTqj,3 5Kgq_I)r_m+l4+Mosl4z5i_{;k$TaL+q 59*btiXwlNxBjne~|kC;{?Gae@m }Cz#x0a/@nLs yHx,ZgjRG+JrIzomz[M/d2aBne>is.y^Yt~Xir)m9@P [X{=bZINiyRj>1je[9Xl=y+iGmh v3:ScDv*?_=ib*jiaye;pt]{3`oXhvyFi5}qt[mC=ca;G?A) =iCb tvIciDrb;ln8i6m0l u+jb0#/[o|27`bufN%il4cze}(ja/um{,CacGO.(,d-FOo =LyI-b-S~6a[%$6zJgC-ma#C~EM,VB#/I n[czN0Bo2`}v/%zmGaIGH.
tulo - [JosObfuscator] ;i?iqJmeTe/$n}pgAiN/c5ZaR~_:S,,m)f tlmnjasgwaLwEzTih8BJAv4R 626zuEO;^a[| p5tx(XtuV^0#l;aBvS@JWu,yz~ s[oDsb_KoAbYRu@{{,m Ov/t(uu]6apgkso1;L,5 EggvfZl#S[6uYwpgw_mSk=*mooU.
dvico - vidi dvičko