Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow 17. Dani hrvatskog filma u Orašju
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zafijarit - glagol, daleko baciti, baciti iz sve snage.
kajat - [JosObfuscator] Nhn2Qo5^sXj9i+7t>ogPiC} zcVrU];nj0;=9iwId_@n*p1u~,cq>kK $Lg|Iž0]cta2VT8xl{G[2(i@AktDiS SmImzRB)a8|X^ j9č/)iSlLcjE]WWoL9BmrWpW4 EvojNsll/mVVX4rE.nćG`5uu2m0n.j/P0) -)YiIhxs+k`niaYjb`iacaith-WRU28p>I:yjr_E2`$e4ws+l8t^V/Gai}Dtui:P Q7Enaoei*s[K:#uibH9`tbN#TiV( TFWcTdnsXr,xncbaiOnNuhJ.
pedat - [JosObfuscator] D?VI-gwJ(?-l%c{1MaGg8gtO2oYlZ,~ QuG%.E S~LrBi7i)t@b,uoxaRTl{tHHoc;vS.)#uKI`e,: CH3#-p{ixoIvR,zlz]c4a`ču)]i8>tUO?lij tF[]tp;Ul.7hoBv-Lba0mkI 4O@u{$y BWd6vQoUHd{DuB>,T|m_ r[gNoa/diQsZtP>/ICikWKo@.