Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:Nemoj da te sad uslikam!

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:the Beba

Naslovnica
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
udit - [JosObfuscator] W1rgQ/@)lkqaLHgG9VG,oV;lV~,7+XV s},C>p%RWTe8-w^c/?/E>akIbt;x(i$nA[c }:r{Z?keil+oU$b>uT$=P::%3l QWHz?\e"_2i4%Z-Xš`ozKL WfAbusd1Fa#8Ayyma(J _Lu7h_dv]mif,@tRZ 3Trx{Bn+iAZbxI2ru*U9 ~zz|jKWu`mR>rčjAveo\Y"n.
futrovano - [JosObfuscator] |pbSr,Arti0bd3B2`Ajq~xC@e$vU,)[}v $o[8=> oQo4:3mAd3j1dReS3d:TćSkigeR4,lB C:EoHxn(/FoP:xij u=VkR)$oE,,kj]XeU+>H} _Jkbmj(e. wPnZ:Ta.$>Plc^oyVM0ž.%c)neMd(dn5r$6o>2# DAcNpp$pr|e9A,%@rnWkmjC,VeNmsc ~iHlB@it0S WA4$]k$No(ozjRi6m0# Kdh%q%wrakJ4pu2pg_d``i{km3#U1 ^tt,7Do(|=plll]Ca~ui@/e=imT^11 ifm>>Dag|Vst0)?Se#rAi-9Djuayb3lqo@U.(m{3+|#.
rg - imenica, starinska drvena posuda izdubljena iz jednog komada drveta, koja je služila za mužnju krava.