Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
žućka - [JosObfuscator] }=i:m;?leYfi)nKDiLI-}#c6R/GJa:,Vv; LB;m^VZ|eTp5Zt9B]qIaKv8m?l>K*Tn?>.Ba~Ojl= e]]p2ie:grl=V,+haIh $v{7{svi)k=aX` N3~2g?Mlma(+wj^vqo[1?l{mr >i+,oB:Wd2 p`p3VlpILYa4iXsH9nu0tHYufik6kRzeu REPfin6=bl*iGR Z/mFEzAe6Yh/UtV`8a/8xyNlEum,Eactlfj.N SF~S*;b6ly2umRKž}EiC: {?u)n;a1SjB;čne@šOdY#Bćv>DgDe+ tB%zgaKx4Ae zUpcDr#zxiTčPR7va#_rsš_2:1ć{iYFv?e3a.;2znwy_,QjEbe0P RRqpW6GHJoi+jF.cAKdaE{$K[lIP.B7iUkBsjc)~ynFeg1 EAeuG-4 32Xpk*hoF#:x1s]3[6uj7G#0.
krca - imenica, naziv za veoma mršavo i maleno prase, prase koje je najmanje od sve prasadi.
pijukat - [JosObfuscator] J_8gdpdnXlNaGNNg5zzo;ngluK6,Q _B$ejQ0ce|Kog;s1bEO6twE;ii[ EIbj(oko)mkxKJbVXkwo7#}|nhg6,c4 MahfylUi_ O~^25ntbLkEaF rnKj7a*BčyP5i_f7nRQk] ^s{Xcdp#aH# (Xs+#KoAe}3~yE BZ{n]9TeZ~[ w>D3gcS_rC?ic)PWz1ewYw,H3;- /sMiSMKsugd@SajMtCt+CFiD,7l, (Co@ll)(bN[vlZm=iwzrpif>v|QUal,@zitdiyfE.