Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:kad je čojek gladan...

Naziv slike:djed

Naslovnica
17. Dani hrvatskog filma u Orašju
Petak, 31 Kolovoz 2012
dsc_0975.jpgORAŠJE 24.08.2012.g.- Orašje u subotu 1. rujna, 17. godinu za redom, oblači svoje festivalsko ruho, i pretvara se u filmsku prijestolnicu „Malu Pulu". Na repertoaru ovogodišnjih 17. Dana hrvatskoga filma u Orašju, naći će se 7 najnovijih ostvarenja iz hrvatske produkcije, a festival će otvoriti film „Pismo ćaći" redatelja Damira Čučića, dobitnika velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. Festivalu igranog filma u Puli.

U nedjelju 2. rujna bit će prikazani „Noćni brodovi" redatelja Igora Mirkovića,

ponedjeljak 3. rujna „Sonja i bik", Vlatke Vorkaj,

utorak 4. rujna  „Ljudožder i vegetarijanac" Branka Schmidta,

srijedu 5. rujna „Halimin put" Arsena Ostojića,

četvrtak 6. rujna „Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača,

petak 7. rujna „Slučajni prolaznik" Joze Patljaka, što je i posljednji film festivala.

Projekcija svih filmova je u kino-dvorani u Orašju, od 20,00 sati.

Idejni začetnik ovog popularnog festivala poznatog i kao „Mala Pula" je Ivo Gregurević, predsjednik Udruge filmski festival „Dani hrvatskoga filma", čovjek koji iza sebe ima blizu 150 TV uloga ( filmovi, drame, serije) i 30-ak kazališnih uloga. Svoju rodnu Donju Mahalu, općinu Orašje i Posavinu ovim je festivalom učinio prepoznatljivim diljem BiH, ali i Hrvatske, jer je svake godine sve veće zanimanje za ovu manifestaciju u obje zemlje. Potvrđuje to i ovogodišnji dolazak visokih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, među kojima se očekuje i dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića, te elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca.

Izvor: RP Orašje

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ruža - [JosObfuscator] xDYiij#m4>e]R7C$nuiiQ|R~0c>a)l,]`G(: 4od[rWQne86š+FVe{+tckdnEaKIs[t}viYB0 B#a4:n{s)4a4fsItdHa)vlTA-a`W]k8[)*g 6OnhcQa2h.ud `OU[kva`n9.-DDtVim X~MaziaRn/ #lO*dzHaPHlnUd9Nijj-ZyZEelZUvnaMn_5pjR+h{e5_2 -bmxcz7vWjciSGIxj0{#weuću|aV ci*/I ;#KJsZJ0/VlOh.
iskajat - [JosObfuscator] L-[#1gQKlPYYHHas8g2o;-0]lP,cGe6: dpf9Sr1eCTsSQvtt?UNUa(ott>im9> f)nYQ;(9owzjTLs@O~iKyP_tiuys9i6L[ 7acG=:rK~nreeQ7iysln1$u/v kFyOnTDXba/X8k#ofV=?nnl U2xY#nWeačnvWiZnpj(jpDeS7 GNN`Es4jYkmD~r;ccwtR}i0,h D^p_r#>eržhu`a)l#rSViz~t(|i%.=.
neotev - [JosObfuscator] DTpm1{:XraiV+B)Clhj9jordNFgVQ7(,V,LV -Hn;9rKvef~[/cnKa[Q)mRIjZXen*Hr(gn:(o.oI5=A,hgi[ _iO1Js:tFylo_}},ubk/$čsZV]aCdJ,ja_^4{nh1oARIN,u tO*nFYeeLoab Wh_it%o[7-Ot6Qe6zs(ćfi0}.