Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:A nije loe

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Smotra folklora
Smotra folklora
Utorak, 05 Lipanj 2012
dsc_0399.jpgZavršnog dana Manifestacije, u nedjelju 3.6.2012., uz obilje sunca ali i topline, mnogobrojni posjetitelji, mogli su uivati u raskošnom izdanju narodnih nošnji i ljepoti onih koji su te nošnje nosili. Od škole u Tolisi uz staru lipu, pored kapele svetog Marka, kroz Ostruane do stadiona Sloge, mnoge oi uprle su poglede, a imale su što i vidjeti. 
Slike su dodane u Slikovnicu!
Zaista je lijepo bilo biti domain ovakvim gostima. Sedam KUD-ova iz Hrvatske i BiH, bilo je na ovoj smotri. Prije dolaska na stadion, svim gostima, od strane naših mještana, bila je prireena zakuska, uz pie, domaa jela, ukljuujui i listarie, nekoliko vrsta kolaa, palainke i drugo. Pred oko 1500 ljudi, kudovi su pokazali što znaju i umiju. Po prvi put na smotri mogli smo vidjeti i veoma zanimljiv ukrajinski ples, kojeg su nam pripremili lanovi KUD-a iz Kanie, gdje je prisutna ukrajinska manjina. Naravno i svi ostali su bili za svaku pohvalu. Ove godine, pored ostalih dogaaja, na smotri je izabrana i najljepša cura. Titulu najljepše cure u najljepšoj nošnji ponijela je Anamarija Koropadicki iz KUD-a Taras Ševenko iz Kanie. Nakon smotre, upriliena je veera za sve sudionike smotre, i za ostale uzvanike. Tradicionalno su podijeljene plakete, koje su ove godine dobili predsjedavajui Vijea ministara BiH i Mario Oršoli, lan Upravnog odbora zaklade. Takoer, podijeljene su i zahvalnice ostalim pokroviteljima i sponzorima. Na završnoj veeri, dodijeljene su i nagrade za najljepši cvjetnjak. Prvo mjesto pripalo je Ani Joki, a zbog jednakog broja bodova, drugo mjesto podijelile su Anka Oršoli i Ljubica Oršoli. Veer je brzo prošla uz dobro društvo, ukusnu hranu i raznoliko pie. Nadamo se da smo bili dobri domaini.  Hvala svima i vidimo se nagodinu!
 

PODIJELITE LANAK


 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
padanje - [JosObfuscator] gtojG{CDpf;eDrA{fo?Kr6mqYaj?aeAnBUJa4~ 2Yv44pfrz/enmqkUu*e~n`JP}Na].R=h,R. 70kN~eO~)aJz7=n,nlQ: ep|Gse.6n+,*Si-3jD)7}e>]wBgVc%,c6@yC ;bf=oYfiMba`lCo1tR3 Bjk4*.oU1C01jGav8 tmPtp[~t|Zruofm$v^E~j=e3#nCJa^ :J2c$v/rr)Ke8*O])mB-ezn*a; awFQ4k`b]ohLnzj*a( Au]kP/5lA|j;[(duPjzZ]Pu;aJjrZe)8=9 M|;.fp>ma@dgw3aGSl?vi+5qnTBe0.K_:*zsom oR@t"x-cy.n{56Kj*2?lj9ctOSpaBBf HOLmMQ9?eZ)APP Uau=~ecOv/O=`:aJ6LtX9i6@lBlJZ=hBo=v= kruVj K]lJ^Ce9ghu7ALoKnaY,:1t2W hRkemrso$Rzr6a) |c7NRdq1Y}Ja2F xd)#NrX9eB5 F%>edUK~o{g]LDxVq lpla$fudmL{a_FVRng-c?jc[D;ei$*l"x^#>!
upuano - pridjev, o djetetu, ono kome je doputeno da se loe ponaa. Ono za ije je loe ponaanje netko drugi kriv, obino roditelj.
lonfara - imenica, naziv za vrstu nogometne lopte. Napravljena je od deblje gume i moe se napuhavati.