Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Igra vjetra u snijegu

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Utorak, 05 Lipanj 2012
dsc_0399.jpgZavršnog dana Manifestacije, u nedjelju 3.6.2012., uz obilje sunca ali i topline, mnogobrojni posjetitelji, mogli su uivati u raskošnom izdanju narodnih nošnji i ljepoti onih koji su te nošnje nosili. Od škole u Tolisi uz staru lipu, pored kapele svetog Marka, kroz Ostruane do stadiona Sloge, mnoge oi uprle su poglede, a imale su što i vidjeti. 
Slike su dodane u Slikovnicu!
Zaista je lijepo bilo biti domain ovakvim gostima. Sedam KUD-ova iz Hrvatske i BiH, bilo je na ovoj smotri. Prije dolaska na stadion, svim gostima, od strane naših mještana, bila je prireena zakuska, uz pie, domaa jela, ukljuujui i listarie, nekoliko vrsta kolaa, palainke i drugo. Pred oko 1500 ljudi, kudovi su pokazali što znaju i umiju. Po prvi put na smotri mogli smo vidjeti i veoma zanimljiv ukrajinski ples, kojeg su nam pripremili lanovi KUD-a iz Kanie, gdje je prisutna ukrajinska manjina. Naravno i svi ostali su bili za svaku pohvalu. Ove godine, pored ostalih dogaaja, na smotri je izabrana i najljepša cura. Titulu najljepše cure u najljepšoj nošnji ponijela je Anamarija Koropadicki iz KUD-a Taras Ševenko iz Kanie. Nakon smotre, upriliena je veera za sve sudionike smotre, i za ostale uzvanike. Tradicionalno su podijeljene plakete, koje su ove godine dobili predsjedavajui Vijea ministara BiH i Mario Oršoli, lan Upravnog odbora zaklade. Takoer, podijeljene su i zahvalnice ostalim pokroviteljima i sponzorima. Na završnoj veeri, dodijeljene su i nagrade za najljepši cvjetnjak. Prvo mjesto pripalo je Ani Joki, a zbog jednakog broja bodova, drugo mjesto podijelile su Anka Oršoli i Ljubica Oršoli. Veer je brzo prošla uz dobro društvo, ukusnu hranu i raznoliko pie. Nadamo se da smo bili dobri domaini.  Hvala svima i vidimo se nagodinu!
 

PODIJELITE LANAK


 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ovalit - [JosObfuscator] QsUY.gDv8Vl@a8P07EgcRg_oxlrvo,Pe1|S Go%xq jt*N1pK2*No%4s#tO7fiqr^NZ7o60+ePvWYnQoAmahAn 5vjcr}t%[ze+me%sietm7*xnP3k|ul;,#(dyT -#uoHdk9tvSp}zuiJnyiE7Nw xF6,+uyNM =05[ncscj^e>d0,dF3/Mos[`ygNH2`sl/^ew*8Yd`S,h 3tN:KnSuvef1oD FB?0`zQal$:cv^/3BrBmcaG/5Hv[a}Wr-tq8.ibbR`,vfov$dHu1p$g#a~joK7PRsvf#$sldTaU|`)b|TaWi1yu.tA1ir%q.
aprdat - glagol, smijeno govoriti, govoriti smijene rijei, govoriti rijei koje se od odreene osobe ne oekuju.
penajgla - [JosObfuscator] q2@/Pm}we=hjIt=|VNa1lFY;tAnt+YBa;B tiiqgauZlD_raOl_S$ T/#Usk.+onVQbjcai bOFiMqO1mFf,aPFw)j vykDi$FQjf IXJky$xohptTZSuA~pr,T5W28 N}/G>k*0loGj|n/jlaH,}E= Nesscj7YFl3+{ugEcD:-)8iG7p DY$ziK5faV-p]L *M?3uY:6RQv9_PEfrg%RLHP`/pti3JkZ/vXIamRaGnzR{MjNABe0A[ AG|$_tYelakf$^a%#0nn:iEnw|e}kF1+,TYtu$ t%mQ bAYtnz1lSiYhZgmWKe$.sOr]W5kiPCc9DBI8aa{d,0eF U@4zmSkviHhW2QhAeg%n.rRNZn`aZyY{d}o7sWlnD4aK.