Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zrake sunca se probijaju kroz oblake

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Utorak, 05 Lipanj 2012
dsc_0399.jpgZavršnog dana Manifestacije, u nedjelju 3.6.2012., uz obilje sunca ali i topline, mnogobrojni posjetitelji, mogli su uivati u raskošnom izdanju narodnih nošnji i ljepoti onih koji su te nošnje nosili. Od škole u Tolisi uz staru lipu, pored kapele svetog Marka, kroz Ostruane do stadiona Sloge, mnoge oi uprle su poglede, a imale su što i vidjeti. 
Slike su dodane u Slikovnicu!
Zaista je lijepo bilo biti domain ovakvim gostima. Sedam KUD-ova iz Hrvatske i BiH, bilo je na ovoj smotri. Prije dolaska na stadion, svim gostima, od strane naših mještana, bila je prireena zakuska, uz pie, domaa jela, ukljuujui i listarie, nekoliko vrsta kolaa, palainke i drugo. Pred oko 1500 ljudi, kudovi su pokazali što znaju i umiju. Po prvi put na smotri mogli smo vidjeti i veoma zanimljiv ukrajinski ples, kojeg su nam pripremili lanovi KUD-a iz Kanie, gdje je prisutna ukrajinska manjina. Naravno i svi ostali su bili za svaku pohvalu. Ove godine, pored ostalih dogaaja, na smotri je izabrana i najljepša cura. Titulu najljepše cure u najljepšoj nošnji ponijela je Anamarija Koropadicki iz KUD-a Taras Ševenko iz Kanie. Nakon smotre, upriliena je veera za sve sudionike smotre, i za ostale uzvanike. Tradicionalno su podijeljene plakete, koje su ove godine dobili predsjedavajui Vijea ministara BiH i Mario Oršoli, lan Upravnog odbora zaklade. Takoer, podijeljene su i zahvalnice ostalim pokroviteljima i sponzorima. Na završnoj veeri, dodijeljene su i nagrade za najljepši cvjetnjak. Prvo mjesto pripalo je Ani Joki, a zbog jednakog broja bodova, drugo mjesto podijelile su Anka Oršoli i Ljubica Oršoli. Veer je brzo prošla uz dobro društvo, ukusnu hranu i raznoliko pie. Nadamo se da smo bili dobri domaini.  Hvala svima i vidimo se nagodinu!
 

PODIJELITE LANAK


 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ouljat - glagol, u hazardnim igrama, pobijediti koga, na takav nain da je protivnik ostao bez iega, ili da je tetovao puno.
agranjit - [JosObfuscator] ]-Bg3DzrGg``e.Nwboa8n-joX:5eW_mX LcwpF{Bxzr={qz+o6.iegH$zSgbv0Joc[q1]d:|ACQiMY$+tmiM- Dzc7v7uY]Ik
ukucit se - [JosObfuscator] YhIgF)~vlR@raoCzg5o=Glj,| k6}`+uun{m~IfiFkr{Q%GiO;`gt::rXiW}Eq )L?sgO1ue@U{V,OR CJpxvrB3bRe18ItoHes`vSa9nJJrBG_faCe]}Bt8Bo%]iI ~smHR.eBZH| 5r1]qm*Wrkg0tU)Hvzqa`MiYl5NmR$d,@3Y JI1|qnS,we] 0mjr5-db)H.^a[`M3Ot6{U.|iL ]o]|sBBHCe|.