Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Miluzov nastup u 5 činova

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2012
dsc_0399.jpgZavršnog dana Manifestacije, u nedjelju 3.6.2012., uz obilje sunca ali i topline, mnogobrojni posjetitelji, mogli su uživati u raskošnom izdanju narodnih nošnji i ljepoti onih koji su te nošnje nosili. Od škole u Tolisi uz staru lipu, pored kapele svetog Marka, kroz Ostružane do stadiona Sloge, mnoge oči uprle su poglede, a imale su što i vidjeti. 
Slike su dodane u Slikovnicu!
Zaista je lijepo bilo biti domaćin ovakvim gostima. Sedam KUD-ova iz Hrvatske i BiH, bilo je na ovoj smotri. Prije dolaska na stadion, svim gostima, od strane naših mještana, bila je priređena zakuska, uz piće, domaća jela, uključujući i listariće, nekoliko vrsta kolača, palačinke i drugo. Pred oko 1500 ljudi, kudovi su pokazali što znaju i umiju. Po prvi put na smotri mogli smo vidjeti i veoma zanimljiv ukrajinski ples, kojeg su nam pripremili članovi KUD-a iz Kaniže, gdje je prisutna ukrajinska manjina. Naravno i svi ostali su bili za svaku pohvalu. Ove godine, pored ostalih događaja, na smotri je izabrana i najljepša cura. Titulu najljepše cure u najljepšoj nošnji ponijela je Anamarija Koropadicki iz KUD-a Taras Ševčenko iz Kaniže. Nakon smotre, upriličena je večera za sve sudionike smotre, i za ostale uzvanike. Tradicionalno su podijeljene plakete, koje su ove godine dobili predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Mario Oršolić, član Upravnog odbora zaklade. Također, podijeljene su i zahvalnice ostalim pokroviteljima i sponzorima. Na završnoj večeri, dodijeljene su i nagrade za najljepši cvjetnjak. Prvo mjesto pripalo je Ani Jokić, a zbog jednakog broja bodova, drugo mjesto podijelile su Anka Oršolić i Ljubica Oršolić. Večer je brzo prošla uz dobro društvo, ukusnu hranu i raznoliko piće. Nadamo se da smo bili dobri domaćini.  Hvala svima i vidimo se nagodinu!
 

PODIJELITE ČLANAK


 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
oćerat - glagol, 1. uspjeti prisiliti koga da napusti mjesto na kojem se nalazi.
živičarka - [JosObfuscator] yn/+(pa}qztsi+kv$_pof hzpCFipa@O? T:dw$lo>%mIaDć:HuC%rg 3jkDIo[|LgkRXox0KšcE fk~+47oSDVjUqa6_ 3Mb@fAo,r~aqBMvtyQzi>Ug-X OcY>nB>qa|~U N>8o+hlrttv_Z0No-y]`rleyF#n;4Iodr4Em>.^PN raNKx3%eajBwMvzoNik$vtcMH -DdazoKbtj.if43-4l^?Ha; {v%q_j0b(.e;rS]oV4yjwagt8=n)6us8o|54w A%a$ri]a:Pdv{Gil% |qswtNFMexox]f(dgP,3#xa[ Aškt7Sx2toT8 =~sveIP >fd/h)gKTrRv[aHn-,Ci(jz ?^-6.u?28 ybk*lPCi[z(qFi=1n)ai) K1Tzž9uFFi^ogvMe,g~i;Qu/ekG^ge9Zd%],ywe9H MtK[ae9AC- (at4u_ `]tn^R|2;e{sQ}ie[D f^Ti/4^00 prtHxj6a-}fjXJG9Naty.
ušljo - [JosObfuscator] B|i^n>]mLePznxiK9(nc2K0ax@h,;k :5}jpGE|qoo5-b,gmQ6frTu*dP4aUR*_=nZzbw @5>1~n/b0%%a/az|zHU$i6v{|lh [z*%X>maJ_(t 6o]o@slo)bz{u_Rtj R/%Bs?Yhai FkBl@Swqebm(Ucnp]**a5o#zvhKz/Oi(t8m2Z 1a.u(K8šFkKUdix|),:m$:9XaCGus3,=Jl QFk+Z~ljKk4e@LVq+miop*,%oo