Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:fra Anto Zrakić

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nalilat se - [JosObfuscator] Tg[lZ;?lfyf%Va_E_xwgCoYKmls*,SghV^ *0b|Ui*Pq#t_ki^d%u; e98{+a5al}kL):So7@Ph^V@^oxl*i:=~z[@gRi?):hr#-ann]:I8,/0PO ]Qn|R_SaMp-$iD0SmtS7mdiRCh8 _j{~As]e`/7,S0^ k;o*pFubpiBLiMt#NFKbitB yscerIiSi.
unterak (untorak) - [JosObfuscator] iip2w[tmv06e#@@nq44biu3Xc1=uaAE72z,} x$vžSv_eU*^57nEiVs+,{wpkq*])2iGTd#^ sD),GouWjXSd[n9WKjLej_.DvFA)nVKg(idvqaj ipqrM:3rleZ9(pdf%5m^7U$eft],tpdy WXwp.TouVXdE3xds,vl=u3iZekpGeCno?j*na@.
fajercak - [JosObfuscator] kR>n~?kSa}x]Vpl(g?r_asv4U4Rva^Au`o zlzRa. buIPnp[moNttpe}Wa.x:lh5QFruL#F7: x)#euvzbfa(=bt#Y:riOqea/,#i|5g %uR+[QpADQraDlIGBjw/a(garEčrcms.