Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 024

Naziv slike:X-men

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
potrbušina - [JosObfuscator] 1EEi1b^mUlDPqe#.P_nx7VDli~.ucXXejgaSg{G9,ySZR a;F2 MWdwms@he2`lSa:1kUnoN/{Ii}n0$ZgcaNjk|y eQs?aii9~ R4DsJv^irJnsjNmcs:kN$YooJgn SndM(tlM[GPr#h/-bboJu[Y6B_hya.+qe..
zadrndat - glagol, omesti koga u kavu naumu, zavesti koga pričom ili svojom pojavom, tako da taj zaboravi što je uopće radio.
malkoc - [JosObfuscator] /tk@p%(rlU*ninjpZl}LNxMo*gt,R Xa{(mNL5A,abAlUoqk,TG }s_-kkoQr2`v~oTjzIC 8p6KY1a?]i)) BG)ndpucRi5FXogkC,o3l6#{i%w|kVo3C,5q0M Czm00Xa6xtol>vC}kI{FiP{Hzc%fx?XeGLRZS.