Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
streljo - [JosObfuscator] +@fmiwmWegBKYangi}cKh4K?a(,?R^> )qrQiaZdm@yšIN4W0č:Huryk6Dp[n6`a4Znj`Ln-a(]P; qgokQI-s93[oikabdaW),e].nh ~VnAhY^ekqp%obč|eQ9cišUqb4WlDfjtacI4nZaMZ k`b2GoxDs_>dowuD^mb*Ma^t,s0,pp {xčPN?xuCpzedohz.
tvarizat - [JosObfuscator] tnE+a5Ti+I(5z0maIdm8j?.v`3e,Dk-Wn_lJC/iQxN$sč5qnS;o6h G-o@j>tw>Cv6|gWIaTKr#Z~2a5txi%thp cP9 ixY6isA;>: =wt]GzPY(aH3=/twRvIlQa2VAcHruaktx@ij kA3iv];9r%m@Ka:k;t3da`>BzZ:GI=Kk Gu$6"n?nYSgeKkSmdoV$:cjB9;; a}wt/:sMv(au|3r4#iC@C6zYKWa{G-8t- DbQsMZV@ea,0 5tSieLmb f}+/vM-rrANag>tNh|tRixFmZYm,[ 6Yi}IYzy>:3ol;aW{dU4jY{8{ePy HsK+op3Z-,bAjsaL_")OM>$.
škenjcat - glagol, tužno se glasati kao pas, jaditi, tužiti se.