Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đuturice - [JosObfuscator] 2{p:pc>Urd+qVzi];l8ougSE,7$| lv2m.M./92V2 9sđqqg,gu*V3Qt/iuPMr>Gs?ued#4b3.
badnjica - [JosObfuscator] 6+YLiY%wPlmMv:HeJ6n==y*Mi1dcTk+Z:a$)Q,G Y,-d38sgriv3`k7eMd(nOQa3miu hZk(na>(mclTaj@ lzz6D.ANa5M+ ZrJ/lrrHY;adgcU^k@iXj=.uWPk.
košta - [JosObfuscator] o(.+qiB6g,mDe)W6n/ivcu0cu,ab,E Xf@FiXO>cniWEa.H5vyn%k%cbNDKikY_r|aMnrmo(jlqrrDe)4,K,-4g# cWiWl`d1kiZSt Kp.pEZDr6OiqhpG%`pOrvwu0;eT7d4mvZ+afnFfj$=eFTx D6Y%o0OBl l`+ys+IvsoZ#ej:`ex?;6)m% RwUAt$U}r}PVk8oWoošikBIl|uY/_= ]h>Kbr23LkYaVtn>eYx:w| y-KH@zDdaNw 2uc0s3Dy}vFoLpjsC1]em ly`r[C0Xaa#r~dkKnAOiFvM%{k)4.e=j PkbnZav2l@Y 5i,SJn9i9j`%U^iO5vDu;(iPx L}Yu4i?y o`osYAg9gl$rBYci]N>čonT0S*]o=(u.