Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šuveli - prilog, onaj koji je klonuo, koji je bezvoljan, loše volje, slabog zdravlja.
zaroždavjet - [JosObfuscator] TZkP>g;a%-AlR5,aKgG=|oj.SlXTt9H,|kjhR V8o~2bj*r2aai`R-s5tIp@`iG_A]g )iuK^Lf V^{kYoBGiX^r3oavy(HH,3z?4O i1Ogb>[By|i>F4utWiw[lp (Nyzz2a/Brpfu1šhe1Btu+F;SeHInv348.]u 8*`Uk:K ynp{Crn9eGP`in5r(Hmeo2dss0TenJQnRJqo9m.8 gA(VNs8fmeTFitskSdl)ul@g~3,*qDHD |N=W-i0=-m[nako{%Otvif9$^ =k3h^j~l}aDv4bWkdo9qe@H Br~8v2,Jfe#^lD@=Fbi)kIuA LL;1Vio$ukx CH:UEnJ?que-TXu-5r?Bqoe]+>dS@Mycn^C%u*0 B.k8*aoEU07@s^u+Nu(,,n 0X)obWTUdčDuiwOt?pZiaqIvUHQVvjM5Kvae:tbU;1i=$Z.
ukotano - pridjev, o ljudima, ono koje je čijim djelovanjem postalo umireno.