Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:pračica, ustvari škalja

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đuturum - [JosObfuscator] Pr(igm6OImYea~Mtnav:]i$.5ssc^a=J~V{,cx$ 0.l`i>Jx5jyg@Ie:u@nUcb1a- Vo6vsvMo5[-~ebc2Kac[|Z OMC#kRrRI>o>iO8-jia~fj` 2j^_0_eRuq qwJpp_-oNvgeFC+qćfDeA ;rHHtHR>|ehKJž~=Ki`VBMnO~ej,Z*7 %AFSnlbDe_G Rc[rUC6fa8FOd^jiTk ynrH3Nieš*StPdFaEacO *cN4sim} k*LMn.e1(mra}, ln=c*azEOm}7jP3Je`rD2uv #y,A$r3?0amdSCe]i|UeStA1CT~i*5H X1OnNW>}Ei)%wgšgOtNOtma?.
čela - imenica, vrsta kukca opnokrilca, pčela.
uskupit - [JosObfuscator] >gz1zl}a]gqN`#o%vvOtll)@,M.v 6pbGz.}oLKN6dAF,mi4{[ggCnn#wH|uiztWX7Ni~sTDN =šzItgo%} CsOCgxiaX9wMP /=p3oLwCxd1owQayY3n %.j3ir?63l5ie*n x`zhW*IeNDjrm4lPQIejGicc]ei.