Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Drugi dan, biciklijada, književna nagrada i pjesnička večer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJučer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matića, Kostrča, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj učesnika. Prema riječima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka čast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili sličnom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

U večernjem terminu u Dvoru je dodijeljena književna nagrada "fra Martin Nedić", koju je prema ocjeni prosudbenog  povjerenstva ove godine dobile Radica Leko iz Posušja za roman "U Njemačku brale..." i Mira Šubašić iz Bezdana u Vojvodini za roman "Ispod nedohvata". Na natječaj za književnu nagradu, ove godine je pristiglo 21 djelo. U nastavku večernjeg programa, upriličena je već tradicionalna pjesnička večer. Sinoć smo mogli čuti pjesme autora  u interpretaciji profesionlanih čitača ili bolje rečeno čitačica, a kazivane su pjesme toliških pjesnika Ambre Maroševića i Marka Vukića Skeje. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se tamburaši i pjevačice toliškog KUD-a "Kralj Tomislav".  Danas, na programu Manifestacije imamo turnir u malom nogometu na školskiom igralištu u Tolisi. U podne počinje školska predstava. Nakon završetka predstave, ispred osnovne škole, bit će otkrivena bista fra Ilije Starčevića, čije ime škola i nosi. Šahovski turnir održava se u prostorijama škole u 16.00 sati, a kazališna predstava u izvedbi Amaterskog kazališta iz Travnika, "Tko prije djevojci...i" započinje u 20.00 sati. Predstava će se odigrati u kino sali u Orašju.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
osvićit - glagol, preneseno, postati blijed poput svijeće, dobiti bolesnu boju lica, ne izgledati dobro.
otaprljit - glagol, završiti loše za kakvu osobu, propasti, biti gotov u svakom pogledu, umrijeti, ne postojati više.
ćaplaskat (ćapleskat) - [JosObfuscator] Ww7pPr8m?iLRJpč`Fa0HFtwh6i%YkA mgIqlE,Ku8bFp+[>oTs=D@(3t{3Z2iWFmz,E +l,g]7Gs%orviYxfAod^L=r;Bx=bi[tZ.2oi~)gS %|b(8iV_eW%gzo$8$ ns5y_|9mM]Kpi2hmPis9wlCPsEa+3;b7n XgpGYvaVrvUiDHFvApj?moJDZvKh`d0iceU4ej#dXA-eiW0V-dnaet#Bi# WbMce#Mz8 npRr8]M#Me~xs/v}z;t0awGnai3sk}y:6waOHc QeUOiRqFql/OHiM%[a ^SBpnrTi)pvE`OoTbvh:upVi~9WXj97e=JdIa:n[rtcoyOiZv f9*peeriZyeR6]M*v?0TtYeaUj$.