Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Svečano otvaranje Dana Tolise 2012.
Svečano otvaranje Dana Tolise 2012.
Četvrtak, 31 Svibanj 2012

dsc_0573.jpgU svečanoj sali "Dvor", otvoreni su šesti po redu Dani Tolise. Uz brojne goste, sve prisutne su pozdravili predsjednik Zaklade "Terra Tolis", Željko Nedić, gvardijan toliški, fra Marijan Mićo Živković, predsjednik Vlade Županije posavske Marijan Oršolić, načelnik općine Orašje, Đuro Topić, generalni konzul RH u Tuzli, Josip Juras.

Dani Tolise održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, čiji je posebni izaslanik Nikola Lovrinović i otvorio Dane Tolise 2012. Ocijenjeno je da su dosadašnji Dani Tolise bili izuzetno uspješni, pa se i od ovih puno očekuje. Na večeri otvaranja, promovirana je knjiga profesora Mate Nedića, "U znaku Mača"- panorama hrvatskog ratnog pisma u Bosanskoj posavini. Dani Tolise nastavljaju se danas , kada je na programu biciklijada sa početkom u 16 sati. U slučaju kiše, biciklijada će se održati u petak 8.6.2012. o čemu ćete biti posebno obavješteni. Također, u slučaju kiše u ostalim danima koji slijede program predviđen za stadion, održat će se u kino- sali u Orašju, odnosno u Dvoru. U večernjem terminu, predviđena je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić" i tradicionalna pjesnička večer. Večerašnji program danas započinje u 20.00 sati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
đinđa - [JosObfuscator] ?}j8Li8m)]gXerjnhaki1wl|cL0a>,@%m1 qQm$uaFl2|d{1o=cvvGrkW[Xi}Bg.jhi>}2eCdtrwCa1:|w6n@5t Gi^- S2gW5n*iCEvkNPH?Oa)kIVaGdahfouvBGv dfOpxr0Jkro2EMe2eduTG*?mbXhqen#ggt3s(,We /pbxr+>e:Yd7mveA#CAxtiRhw (Gam,vPac58Clae>rT^nUe;F4Yf vviml+*rDH0@iVtRa/j,ek8dGin,Yn?9eo$sL.tYiGj,Ty0Y3 q3rgsF;l){2|ipJ`Fč.ln)xoB BdTr6leznJShN]dIHVPa.k.
kovraga - [JosObfuscator] Tmr`Go>sQmo>,.zbda7{iNB11teoS(oZ Ng.-uOVs+ClQt3oMaj% 3.i[_0+ EutvE:z9if6h>scoUkhTa@ ]]etaJr1aQvbWaK(akHD,L lRu-9tOLrpt2hBa];v#@ak Raj:kjx$ho4PjNLzu* 1o=#jr*G]De`{ [x#t@bpbZHxrkPoQ;0 Zxu/`vkGlr:7o>+~nppQGic:gt#r[*(iC%xR|,| rio{s]mp@da8=gns.aj[3FnR V._k0ro~r0oY]/v=#{1,W|9} o6x?r`9Q8ZuvE#D7žkn^Q3ua=|.9 SgtEW4Xfrccau;yO~vu+a
vrntlavo - pridjev, ono koje je bi trebalo biti ispravno ali je iskrivljeno, ili ono koje je bilo ispravno pa postalo iskrivljeno.