Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:Stara jela 008

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Iako se čini da je bio gol...

Naziv slike:domišljato i autohtono

Naslovnica
Svečano otvaranje Dana Tolise 2012.
Četvrtak, 31 Svibanj 2012

dsc_0573.jpgU svečanoj sali "Dvor", otvoreni su šesti po redu Dani Tolise. Uz brojne goste, sve prisutne su pozdravili predsjednik Zaklade "Terra Tolis", Željko Nedić, gvardijan toliški, fra Marijan Mićo Živković, predsjednik Vlade Županije posavske Marijan Oršolić, načelnik općine Orašje, Đuro Topić, generalni konzul RH u Tuzli, Josip Juras.

Dani Tolise održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, čiji je posebni izaslanik Nikola Lovrinović i otvorio Dane Tolise 2012. Ocijenjeno je da su dosadašnji Dani Tolise bili izuzetno uspješni, pa se i od ovih puno očekuje. Na večeri otvaranja, promovirana je knjiga profesora Mate Nedića, "U znaku Mača"- panorama hrvatskog ratnog pisma u Bosanskoj posavini. Dani Tolise nastavljaju se danas , kada je na programu biciklijada sa početkom u 16 sati. U slučaju kiše, biciklijada će se održati u petak 8.6.2012. o čemu ćete biti posebno obavješteni. Također, u slučaju kiše u ostalim danima koji slijede program predviđen za stadion, održat će se u kino- sali u Orašju, odnosno u Dvoru. U večernjem terminu, predviđena je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić" i tradicionalna pjesnička večer. Večerašnji program danas započinje u 20.00 sati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
priduvat - glagol, unijeti previše zraka u što, prepumpati.
cvekla - imenica, vrsta povrća, cikla.
tralja - [JosObfuscator] _i9VZmL_Eu)e{Hn*=ti`~(+2c7]hyaJfrk,N^S#L jGGj1a.MgE MR)Sk%z2Pio8}uKhm,8rz%aPEQY5d@): ~qJlpIlAa8th=e4n7^`}a/,km, (kArPpea/hP,Q K3mZ^Pa$>)r#aPm+ax1(W?.Q m5U23?,E.fY~ L@sp]o0gzr[T7$ydXba>)x%CnJ=$ BnD/aa|z_+iULS*vY Y}bSzYaH*X;c f5IoJ=OMdY(}jPeNI^kv]Ini(io^cYu vb$pVkXZry1e?r>,|dZm(2q]ey(qG.tn.