Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Svečano otvaranje Dana Tolise 2012.
Četvrtak, 31 Svibanj 2012

dsc_0573.jpgU svečanoj sali "Dvor", otvoreni su šesti po redu Dani Tolise. Uz brojne goste, sve prisutne su pozdravili predsjednik Zaklade "Terra Tolis", Željko Nedić, gvardijan toliški, fra Marijan Mićo Živković, predsjednik Vlade Županije posavske Marijan Oršolić, načelnik općine Orašje, Đuro Topić, generalni konzul RH u Tuzli, Josip Juras.

Dani Tolise održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande, čiji je posebni izaslanik Nikola Lovrinović i otvorio Dane Tolise 2012. Ocijenjeno je da su dosadašnji Dani Tolise bili izuzetno uspješni, pa se i od ovih puno očekuje. Na večeri otvaranja, promovirana je knjiga profesora Mate Nedića, "U znaku Mača"- panorama hrvatskog ratnog pisma u Bosanskoj posavini. Dani Tolise nastavljaju se danas , kada je na programu biciklijada sa početkom u 16 sati. U slučaju kiše, biciklijada će se održati u petak 8.6.2012. o čemu ćete biti posebno obavješteni. Također, u slučaju kiše u ostalim danima koji slijede program predviđen za stadion, održat će se u kino- sali u Orašju, odnosno u Dvoru. U večernjem terminu, predviđena je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić" i tradicionalna pjesnička večer. Večerašnji program danas započinje u 20.00 sati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
satrica - imenica, ukusna salata od mladog luka i vrhnja.
šeprtljit - [JosObfuscator] %t6GgbOwlCaKOcjg4oJBzl+x,#V41 qpb{MGdo]F^.nZrIabi:vmšUaS3tIXqZGiyX {B+sNDeIn %fc?pZopK047pUZyBDui2#ktk 8šd/e5?d7:p6rI>l^Rt*2lwB,OWjfqAec,9 $1l@qUc@oEyšAyNe5X5e_ 5Vo|XIdOrq5aFđO|)?si;@:Uv:da]VWrNtzq6N|i%g~jH xIeLp?qEvo@se$a*om,8^v pvpb?iQa#Ot7Vji6.N UkBnWeI%DJv@jU$Fxe{yšZRm^]t}_,@ Z1Gb`ryaE;dp.y>$ie@#tZdFni, jwR[Nb}kCr`inyL=zldqoZd ^G3kjva}sWk(M~Qob~Qis.
zvizgat - glagol, lutati bez cilja.