Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Dvadeseta obljetnica osnivanja 106. Legendarne brigade HVO-a
Dvadeseta obljetnica osnivanja 106. Legendarne brigade HVO-a
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012
18283_untitled_scanned_17.jpgDvadeset je godina prošlo otkako je osnovana 106. Legendarna brigada Hrvatskog vijeća obrane. Sutra 15. svibnja, ova brigada slavi svoj dan, a mi slavimo tu brigadu. U najtežim trenucima za Bosansku Posavinu, kad su padali u neprijateljske ruke posavski gradovi i sela, osnovana je 106. brigada HVO-a Orašje, za koju se tada nije moglo znati da će dobiti pridjev Legendarna. Tada se to nije moglo znati. Odlučnost posavskog čovjeka, hrabrost svih, dobra organizacija, snažna volja i vjera u Boga, došla je na vidjelo u godinama rata koje će tek uslijediti.
Nitko, osim možda nas samih, nije nam davao nikakvu šansu za opstanak na ovim prostorima. 106. Brigada HVO-a, pokazala je svima što sve mali čovjek može ako hoće. Jer u ono vrijeme, suprostaviti se toliko nadmoćnijem neprijatelju, bilo bi u najmanju ruku suludo.  Neprijatelj je imao moćno oružje, ali mi smo imali moćnije srce. 1995. godine, za vrijeme operacije "Oluja" na našem području uslijedila je kontraoperacija nazvana "Osveta". Sve oružja što su posjedovali, sve specijalne jedinice koje su imali, svo ljudstvo s kojim su raspolagali, udarilo je na ovaj mali prostor. Dnevno je padalo i po 8000 granata na nas. Poginulo je puno naših najboljih sinova. Nismo se predali. Našli smo načina da se obranimo, da opstanemo i da uspravne glave hodamo. Višestruko nadmoćniji neprijatelj slomio je kičmu i morao nam se pokloniti. STO ŠESTA BRIGADA obranila je ovaj kraj! Stoga, svima onima koji su u 106. Legendarnoj Brigadi, na bilo koji način doprinijeli pobjedi Davida nad Golijatom, od sveg srca veliko HVALA!
Program obilježavanja dvadesete obljetnice 106. brigade HVO-a, započet će u 10,00 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju „Polje“ u Vidovicama za poginule branitelje iz RH, a nastavit će se u Orašju, u crkvi Bl. Alojzija Stepinca, Sv. Misom zadušnicom za sve poginule pripadnike ove brigade. Misa će početi u 11,00 sati. Po okončanju mise, od 11,45 sati uslijedit će mimohod od crkve do Spomen obilježja u Orašju, u gradskom parku, gdje će u 12,00 sati kod oba spomenika biti položeni vijenci i zapaljene svijeće. U 12,30 sati održat će se svečana sjednica u kino-dvorani, a program obilježavanja ovog velikog jubileja okončat će svečanim domjenkom na stadionu "Goal" u Orašju.  Također, na istom stadionu, održat će se nogometni turnir koji započinje u 14,00 sati, izvijestili su iz Organizacijskoga odbora za obilježavanje 20. obljetnice 106.brigade HVO Orašje.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
mjerovina - [JosObfuscator] Zlmsvi+/i5jr0[{,m;ye3 ltuOlnu]9^pWiLnby6%aWE,lO it86wXai0ljbvaR[}5c^PY;S); OOIm:X6k{j$q1,eWYWkJsT?t1{Jo[Vf c_HHgeXdPZuUejS-7e_3TEz @3$LjlVfLe@|Hcr ez9I}m`ieNr.q )sitQlc0 o)tpdWZ[f*@`io~n5Z^a
sazljet se - [JosObfuscator] Mogpf,[li[WaQ:eBUgWoF75l6+),2N7 @yd#o*yo*yjb%#riAt9iPU| U?n}a#5)g6uK5oTQ.uCn@%z=g KkS0fzv=O)]ad ey2_{pQocDVv_/;OrQ~aN;6Xeć1auu7n4L^jTY%eOmZ,Tm :|s:mZ+Qeu2$[%č(BjiH0|S]t.iA6cp r:zske[wczq.
mrkulja - [JosObfuscator] Wq%~nIleaJzzA%+%EiMvNp3M 3|zzZ#a{ t(^.c=>=:roYZnr57|uaP W+[1jk5U30a7pE6vku0.