Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dvadeseta obljetnica osnivanja 106. Legendarne brigade HVO-a
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012
18283_untitled_scanned_17.jpgDvadeset je godina prošlo otkako je osnovana 106. Legendarna brigada Hrvatskog vijea obrane. Sutra 15. svibnja, ova brigada slavi svoj dan, a mi slavimo tu brigadu. U najteim trenucima za Bosansku Posavinu, kad su padali u neprijateljske ruke posavski gradovi i sela, osnovana je 106. brigada HVO-a Orašje, za koju se tada nije moglo znati da e dobiti pridjev Legendarna. Tada se to nije moglo znati. Odlunost posavskog ovjeka, hrabrost svih, dobra organizacija, snana volja i vjera u Boga, došla je na vidjelo u godinama rata koje e tek uslijediti.
Nitko, osim moda nas samih, nije nam davao nikakvu šansu za opstanak na ovim prostorima. 106. Brigada HVO-a, pokazala je svima što sve mali ovjek moe ako hoe. Jer u ono vrijeme, suprostaviti se toliko nadmonijem neprijatelju, bilo bi u najmanju ruku suludo.  Neprijatelj je imao mono oruje, ali mi smo imali monije srce. 1995. godine, za vrijeme operacije "Oluja" na našem podruju uslijedila je kontraoperacija nazvana "Osveta". Sve oruja što su posjedovali, sve specijalne jedinice koje su imali, svo ljudstvo s kojim su raspolagali, udarilo je na ovaj mali prostor. Dnevno je padalo i po 8000 granata na nas. Poginulo je puno naših najboljih sinova. Nismo se predali. Našli smo naina da se obranimo, da opstanemo i da uspravne glave hodamo. Višestruko nadmoniji neprijatelj slomio je kimu i morao nam se pokloniti. STO ŠESTA BRIGADA obranila je ovaj kraj! Stoga, svima onima koji su u 106. Legendarnoj Brigadi, na bilo koji nain doprinijeli pobjedi Davida nad Golijatom, od sveg srca veliko HVALA!
Program obiljeavanja dvadesete obljetnice 106. brigade HVO-a, zapoet e u 10,00 sati polaganjem vijenaca na Spomen obiljeju „Polje“ u Vidovicama za poginule branitelje iz RH, a nastavit e se u Orašju, u crkvi Bl. Alojzija Stepinca, Sv. Misom zadušnicom za sve poginule pripadnike ove brigade. Misa e poeti u 11,00 sati. Po okonanju mise, od 11,45 sati uslijedit e mimohod od crkve do Spomen obiljeja u Orašju, u gradskom parku, gdje e u 12,00 sati kod oba spomenika biti poloeni vijenci i zapaljene svijee. U 12,30 sati odrat e se sveana sjednica u kino-dvorani, a program obiljeavanja ovog velikog jubileja okonat e sveanim domjenkom na stadionu "Goal" u Orašju.  Takoer, na istom stadionu, odrat e se nogometni turnir koji zapoinje u 14,00 sati, izvijestili su iz Organizacijskoga odbora za obiljeavanje 20. obljetnice 106.brigade HVO Orašje.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kupusnica - imenica, glavica kupusa.
razburlat - glagol, napraviti nered od ega, porazbacivati, unerediti. \"ta si razburlo oti krevet, namjesti ga lipo!\"
njeko - [JosObfuscator] ]zhd},Va2m6j5es4:n()_iNJc{F^*|aok1?%,O p;n]ZRe#awo%>[dk_r{}e-JEjGe+:;^n=>l_tau3h9 .aoss}^o5@DOSbVWOaD7+B=,){A VgJijn]{ex[KltBkwPox{B5.