Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Dobra vožnja za malo para

Naziv slike:

Naziv slike:ovako se zakuvljaje kruv

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Izbor najljepšeg cvjetnjaka 2012.
Izbor najljepšeg cvjetnjaka 2012.
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012
794f58c5-nh.jpgU sklopu ovogodišnjih Dana Tolise, koji započinju 30. ovog mjeseca, a završavaju 3. lipnja, bit će organiziran izbor najljepšeg cvjetnjaka u Tolisi. Sponzor nagrada u ovom izboru su cvjećarne "Kala" u Orašju i "Narcis" u Donjoj Mahali. Stručno povjerenstvo  obići će sva dvorišta u Tolisi, te će odabrati tri najljepša cvjetnjaka. U kategoriju cvjetnjaka u ovom slučaju spadaju sve vrste ograđenih i neograđenih cvjetnih površina, balkona i terasa, kamenjara, cvjetnih gredica i slično.
 Za ocjenjivanje će biti uzeti slijedeći kriteriji: opći izgled cvjetnjaka, vizualni dojam, njegovo uklapanje u ambijent, broj i vrste cvijeća, trava, trajnica i slično koji se u njemu nalaze, veličina cvjetnjaka, kao i trud koji je potrebno uložiti za uređenje cvjetnjaka. Osima nagrada koje je osigurao sponzor, pobjednicima ovog izbora bit će dodijeljena posebna priznanja ispred Zaklade "Terra Tolis". Povjerenstvo će sa radom početi 21. svibnja, a završiti 29.svibnja ove godine. Molimo sve Tolišanke i Tolišane da se pripreme za ovaj izbor i da povjerenstvu budu na raspolaganju radi uzimanja informacija o vlasnicima cvjetnjaka, informacija o samom cvjetnjaku i njegovog fotografiranja. 
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
veštet - [JosObfuscator] KI~$iUmgR>veI2ne)9iD{c).{aHn6i`,[H6i EpkFA)rLa;FLo%^s%t`CTF6r5|@q,a5JO5n~P|ai zr6g03QaQydF[:SnH-aP h:p~sr6ogb5*Ms4nYqtFGo%l(r|hF_*i%`9j/-7^Raa|/6u i[N{quE(* $kk1b:oAz+sj?h|o3j~.uW5 Ns]B8e:wA 2^_9oILbhdEB0ao,bvq}lpRjj%^*aVD K~{4Yp2K.lvIX4/e`zuxt%%eM.wNWnZ,`jqet}b [nu3N];aTmW>|95j8~eJjnš$dtdaS5pa9Hj^)Aax=$VX 6.^Ho4dYH RBovLq05er^#btzfjUoPG3$v.7P2*oI4EgtH iGpIr~Q}jlu;K$PGćwa+.
šlonfa - imenica, naziv za loptu šlonfaru odmilja.
grošava - imenica, domaća pita napravljena od jaja, brašna i mlijeka nakon što se krava oteli, to jest od mlijeka namijenjenog teletu.