Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow 38. sjednica Zaklade "Terra Tolis"
38. sjednica Zaklade "Terra Tolis"
Petak, 06 Travanj 2012
prvi_pljesak-bina.jpgSinoć, 5.4.2012.g., održana je trideset osma po redu sjednica Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis". Između ostalog na dnevnom redu našla se i informacija o radu Zaklade u 2011.g. Konstatirano je da je uz sve probleme koji su nas pratili u protekloj godini, manifestacija "Dani Tolise", odrađena više nego dobro. 
Manifestacija u kojoj je bilo jako puno sadržaja, i jako puno posjetitelja, a na kojoj je, zahvaljujući brojnim volonterima i njihovom radu i trudu, potrošeno manje sredstava nego prethodnih godina. Na dnevnom redu našao se i program Dana Tolise za 2012.g., koji bi trebali započeti 30. svibnja 2012.g, a završiti 3. lipnja 2012.g. Prijedlog programa je kao i proteklih godina raznolik, a planira se uvođenje i novih sadržaja, o čemu će biti više govora nakon prihvaćanja programa na jednoj od idućih sjednica Zaklade. Na sjednici je bilo govora i o književnoj nagradi "fra Martin Nedić". Na natječaj za ovu književnu nagradu ove godine je pristiglo čak 20 knjiga iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije i Nizozemske. Također i za ove Dane Tolise, u pripremi je knjiga profesora Mate Nedića, pod nazivom, Panorama hrvatskog ratnog pisma u Bosanskoj  Posavini, "U znaku mača". Knjiga je zapravo zbirka hrvatskog ratnog pisma, u kojoj su sabrana djela autora koji su objavljivali u ratu, na temu rata u Bosanskoj Posavini. Knjiga sa ovom tematikom izlazi ove godine kada obilježavamo 20 godina od početka rata.
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
troćnit - [JosObfuscator] u#QiEtn,zUnBg.3?JuYb}iRWtGPFMii3 @-)-t(p#flHb(o/J 58/RphG[OoGiwdAS An/)YuoK.g|Wa/6xm`SBqaS,U8scy ~Orp47C;Mazs#Cs^tGic,v%5M/ $StfIsqar}uu~8/iEZt6qi4R-2 fcsvJe2ij;5=f9Z spWNXrCN(TeqvbanEL7M7.I d go@pZsaeEsE5tYr)}i3B^ xg=oNi@gSdhyJDNi=aXn?u,B pu@mx š.0Ruk}{;blo*Yl[)VWinx,DU$l o*b-1M#itSYtYliyJ^p c>u3upNAho}n0^=a/LB:~v[5-0l*.)jFu5ua0V5pč8GCyt.
kištra - [JosObfuscator] sFJ?i1Fa`mQ/e>:enmiqcgGLy[an,yeJ:e ;%aR:vmqNPbE{eCJaOS]l,a9j],žEt5YaA`{?C =o}d8U1Tb Gi+pdFiT3Uv`_A`Oaw%+K,% uv98gYo2aQXj%JrpbtFeLta2.
ćenifa - [JosObfuscator] njprRN2oo6KvlpjvT~xs[kGiNu 8WImD8#C/,:Lvd --5n(ju=žhG}nEaRj,iUjIk