Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow 38. sjednica Zaklade "Terra Tolis"
38. sjednica Zaklade "Terra Tolis"
Petak, 06 Travanj 2012
prvi_pljesak-bina.jpgSino, 5.4.2012.g., odrana je trideset osma po redu sjednica Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis". Izmeu ostalog na dnevnom redu našla se i informacija o radu Zaklade u 2011.g. Konstatirano je da je uz sve probleme koji su nas pratili u protekloj godini, manifestacija "Dani Tolise", odraena više nego dobro. 
Manifestacija u kojoj je bilo jako puno sadraja, i jako puno posjetitelja, a na kojoj je, zahvaljujui brojnim volonterima i njihovom radu i trudu, potrošeno manje sredstava nego prethodnih godina. Na dnevnom redu našao se i program Dana Tolise za 2012.g., koji bi trebali zapoeti 30. svibnja 2012.g, a završiti 3. lipnja 2012.g. Prijedlog programa je kao i proteklih godina raznolik, a planira se uvoenje i novih sadraja, o emu e biti više govora nakon prihvaanja programa na jednoj od iduih sjednica Zaklade. Na sjednici je bilo govora i o knjievnoj nagradi "fra Martin Nedi". Na natjeaj za ovu knjievnu nagradu ove godine je pristiglo ak 20 knjiga iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Maarske, Srbije i Nizozemske. Takoer i za ove Dane Tolise, u pripremi je knjiga profesora Mate Nedia, pod nazivom, Panorama hrvatskog ratnog pisma u Bosanskoj  Posavini, "U znaku maa". Knjiga je zapravo zbirka hrvatskog ratnog pisma, u kojoj su sabrana djela autora koji su objavljivali u ratu, na temu rata u Bosanskoj Posavini. Knjiga sa ovom tematikom izlazi ove godine kada obiljeavamo 20 godina od poetka rata.
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
zapurat - glagol, o vatri, pretjeranim akanjem ili nepotrebnim diranjem uiniti da vatra slabo gori.
patka - [JosObfuscator] DMiU>*dmme{oOeR4n5_M=ri~D+QcxDhaDc]iO,I#Q ia+g;#sCu$IVom`=pe@R8F/nXMan=/s `~pqepcSu[o}sO_sByz9XucgdvJ9m]ah{kF],gQxq #^PFzHaw 0}X1gUr+p8/iU%jQpjrGYFVaNWn.joe.3r>l nl(j9;whuu9dON4XXs*Y;-kho6g3RK hIkt4d?$ViAjA>QP^eQacfvl)adxs,,n? P5nYpmaU.wT5 ad~Ut/`uPa[[Kzj7Xi+L xnM5,4ag4a,uixL@`pn%BQE; @c?I>>t[og_ )O4r+sP.dedG uAnWVd:anp8uVn]ji} 7lH$]vl93r`AGuL(Qtos;VimN%HTY M%%nsvomrJ/o]pqXyd-vonm,c,H__A bwh{Jt.Ce{wPqrkmm=7Fotf)4/Abo2}3y+r?Z.
liman - imenica, dio rijeke na kojem se zbog razlike u dubinama i zakrivljenosti obale, stvaraju rijene struje koje vodu na tom dijelu rijeke nose na suprotnu stranu od toka rijeke ili je zadravaju na mjestu.