Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Održana promocija albuma "Čovjek i Bog iz Nazareta"
Održana promocija albuma "Čovjek i Bog iz Nazareta"
Utorak, 16 Listopad 2007
kap za slap.jpgU utorak, 9. listopada 2007. u  foajeu HNK-a u Zagrebu održana je promocija albuma „Čovjek i Bog iz Nazareta".
         Nakon prve, vrlo uspješne, knjige i istoimenog albuma „Na dlanu si ruke Njegove" na kojem je stihove Marka Pandurevića govorio pokojni glumac Josip Genda uz glazbenu pratnju skladbi Nenada Ninčevića i Mire Buljana, na drugom albumu „Čovjek i Bog iz Nazareta", za kojeg su stihovi uzeti iz istoimene knjige, Markove stihove recitiraju Glumci u Zagvozdu. Anja Šovagović-Despot, Bojana Gregorić-Vejzović, Sanja Marin, Ivo Gregurević, Goran Navojec i Vedran Mlikota recitiraju 15 pjesama za koje je originalnu glazbu skladao je Slavko Nedić, skladatelj i urednik  glazbenog programa HKR-a. (za one koji ne znaju Slavko je  Tolišanin koji živi i radi u Zagrebu, opaska administratora)
Omotnicu albuma krasi slika Coprus aeternum Dimitrija  Popovića. Album je na inicijativu zaklade Kap za slap objavila Cro sacro etiketa koju je u suradnji i pod okriljem Croatia Recordsa pokrenuo Hrvatski katolički radio.

Kap za slap
         Na predstavljanju albuma „Čovjek i Bog iz Nazareta" su sudjelovali predstavnici nakladnika Zvonimir Ancić i Anet Lesić te prof. Dorica Nikolić, državna tajnica ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koji su glavi pokrovitelji zaklade. Vedran Mlikota, jedan od recitatora na albumu, govorio je o suradnji zaklade Kap za slap i Glumaca u Zagvozdu koja je započela prije 4 godine zajedničkim druženjima na susretima u Zagozdu a nastavila se suradnjom na ovom albumu. Ante Raos predstavio je zakladu Kap za slap koja je nastala udruživanjem nekoliko lokalnih udruga Dalmacije s ciljem stvaranja zajedništva među osoba s invaliditetom, te utjecaja na sustav da bi se što kvalitetnije zbrinula navedena populacija. „Ako je Hrvatska slap od četiri i pol milijuna kapi, onda svaka kap može doprinijeti ljepoti tog slapa. Osobe s invaliditetom su isto tako dio tog slapa i sukladno svojim psihofizičkim sposobnostima mogu dati svoj doprinos njegovoj ljepoti. Geslo je to zaklade Kap za slap koja ovim albumom skreće pozornost na problem invalida" rekao je Ante Raos voditelj zaklade. „Ovo što smo mi napravili je jedna mala kap, ali ako svatko od nas učini jedan mali korak, odnosno da mali dio sebe i drugi će se osjećati bolje uz nas", istaknuo je Marko Pandurević, autor stihova.
Autor originalne glazbe za album Slavko Nedić kojemu je ovo, nakon instrumentalnog albuma „Slike iz Hrvatske" drugi autorski album, rekao da ovim albumom želimo istaknuti dvije važne stvari: Isus Krist je za nas Čovjek i Bog iz Nazareta te da svatko od nas, sukladno svojim sposobnostima može skrenuti pozornost na problem invalida.
 
Pripremio: Slavko Nedić 
 
Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kusanje - imenica, v. kusanija.
ćucin - imenica, v. ćuca.
potrkat se - glagol, v. potjecat se.