Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow sekcija arrow Nek ima svašta! arrow Majica protiv komaraca!
Majica protiv komaraca!
Petak, 09 Ožujak 2012
v172007p0.jpgIako komaraca kod nas nema do kraja travnja mjeseca, činjenica je da su to većini najmrže životinje na svijetu, koje uživanje u prirodi pretvaraju u borbu za život.  Pa tko onda ne bi volio imati majicu koja ih odbija? Specijalne majice nazvane 6 Legged Tees, tretirane su posebnim postupkom koji omogućuje da u njihovim vlaknima postoje kemijske čestice koje odbijaju insekte.
Dakle, umjesto sprejeva i sličnih gnjavaža koje je potrebno nanijeti na kožu kako bi se napasti držale podalje od nas (a koji  usput budi rečeno i ne pomažu baš puno), moglo bi biti dovoljno jednostavno navući jednu ovakvu majicu. Tretman bi trajao do 70 pranja, tako da bi se majice mogle jako dobro iskoristiti, kako za djecu tako i za odrasle. Jedina poteškoća zasad je što inovatori još uvijek traže dodatna sredstva kako bi ovo proveli u stvarnost, odnosno ukoliko interes za kupovinu ne bude dovoljan, projekt će teško zaživjeti. Nadajmo se da će uspjeti jer je ideja stvarno odlična i bila bi prava šteta da ovako nešto jednom ne bude dostupno svim mrziteljima dosadnih komaraca. A ako ima i netko tko ih voli, volio bioh imati majicu i protiv ljubitelja komaraca. U svakom slučaju, kupujem!
 
Izvor informacija : http://www.dobrevijesti.info
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
adže - [JosObfuscator] IAm5d#n6YjXoPP[ž?k.GJ. >mj7JaSbfsr/BRktviEFt^rqW;a}nP^hXhey XVySolsnioMO^}bJWeDlS,dK| R[m+a556;š(u0kbreg]ak_r~/8neM.
gulibaba - imenica, vrsta riječne ribe. Naraste do 15 cm. Živi u svim rijekama srednje Europe. U rijekama dunavskog sliva žive dvije vrste ove ribe: Cottus gobio i Cottus poecilopus. Hrvatski naziv za ovu ribu je Peš.
ošugat se - glagol, 1. dobiti šugu; 2. u prenesenom značenju, biti jako nestrpljiv. -\"Mi se vam ošugašmo čekajuć, a tebe nikad.\"