Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:potišteni

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Redovne mjere obrane od leda
Redovne mjere obrane od leda
Srijeda, 15 Veljača 2012
dsc_0129.jpgPrema informacijama koje smo preuzeli za stranice Vlade Županije posavske, na našem području (tzv Srednja Posavina), proglašene su redovne mjere obrane od leda. Iako je takva mjera proglašena prije desetak dana i u drugim područjima, na Dunavu i Dravi, ona u tim područjima podrazumijeva i provođenje određenih mjera, prvenstveno razbijanje i usitnjavanje leda ledolomcima, a po potrebi i miniranje debljih ledenih čepova.
Kod nas takva mjera zasada znači samo praćenje stanja, kako su nam pojasnili u Ministrarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije posavske. Takav nadzor provode za naše područje dva poduzeća, a to su Posavina iz Odžaka i Den -Alm  iz Gradačca. Niti jedno od ovih poduzeća ne raspolaže potrebnom mehanizacijom niti ljudstvom u slučaju izvanrednih mjera obrane od leda, kao posebne vrste obrane od poplava. Budući da se na našem podrčju na potezu od Grebnica do Vidovica, nalazi jako puno krivina, stvara se i jako puno ledenih čepova, na kojima se led nakuplja. Za očekivati je da će situacija biti gora kad se led počne otapati. 
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
roljat-padat - glagol, o snijegu, jako padati, padati u velikim količinama, biti toliko gust da se drugim riječima ne može opisati: \"mi idemo pješke, a snig rolja pada, ne moreš nosa izmolit\".
pesinjak - [JosObfuscator] a5iywjsz`u[l:x8zye9GtsnO#oSr6? .[p1zFrhlwrja5a/{wv3`1a$Je2 +ro2s5obMobvh-a],3_0Y O=dnJekquSLrc[efdi];dnxVaa/=b- IJ7o}^sq)o+?o`bxPDaL-h,:=/ tioTOseheoqPbs8a) nVTn8e1[$#sbP-k+gDCPl0M_o*a6O]n3h$aa 7elo]{V3sj6(.=o^>fbwnXTsoJFvi~jg[x 2vqhIP*CCi{bgm8zdi9,sSj[XtYgeQxanF]M|Wi$2.
čepara - [JosObfuscator] zhAjQiz2imcWegQ(nbi[`TLc2jraRegne,Jvq #~S33šiRt0Qa*aNG(pS JY/:zR]|QlaB( >Y=p-nNO|eT?kTcncvjari4Cn~/xAjjVJe_Q J,^Vkx:o+Itj=Hxi_kWlm[9(_ ss.e%}a#F sofxnpAe0Gc5aAB snWtS{a*k jpa_j)(lGrrxqoE(c$$vHMas>9kR3.