Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow sekcija arrow Nek ima svata! arrow Kad si sretan...
Kad si sretan...
Ponedjeljak, 30 Sijeanj 2012
srea.jpgIako je ponedjeljak dan koji rijetko koga ini sretnim, danas je, kau psiholozi, najsretniji dan u godini. Razlog našem pozitivnom raspoloenju trebao bi biti u injenici da nam se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Nakon euforinog prosinca, blagdana i slobodnih dana, uslijedio je depresivni sijeanj. Sveano raspoloenje nestalo je, a ostali su ispranjeni novanici.

Kako je sijeanj tradicionalno mjesec u kojem se oporavljamo, ponedjeljak koji nas uvodi u prvi tjedan veljae je onaj dan kada, smatraju psiholozi, veina nas osjea novu snagu i optimizam. Uskoro stie novi novac na raun (barem za one meu nama koji imaju redovne prihode), spremni smo za nove planove i izazove.

'U ponedjeljak, 30. sijenja, svi idemo na posao s novim elanom,' izjavio je za Daily Mail dr. David Holmes, psiholog sa Sveuilišta Manchester Metropolitan. U Velikoj Britaniji postoji još jedan razlog za zadovoljstvo na današnji dan, a to je što je posljednji vikend u sijenju dan kada Englezi tradicionalno rade rezervacije za godišnji odmor, pa velik broj njih dolazi na posao s uplaenim putovanjem na neko lijepo mjesto.

Dr. Holmes procjenjuje da e ove godine biti ukupno 11 dana kolektivne sree (ukljuuju datume poput onoga kada okreemo sat na ljetno vrijeme i sl.), ali ovaj ponedjeljak trebao bi biti vrhunac.

Eto, ako niste znali da ste sretni, sad više nemate razloga sumnjati.

Izvor teksta: www.tportal.hr

Priredio: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
aberovat - [JosObfuscator] ;zs{]g2?lplOahX/()gUo>l@8Lw-,7rU(N yj(*PaifI/_vW/sipUy`tXgi,v+t nkCB~_ro%{bm.]^ae8g Dk9jaBbQekn$8v:uwG8 .fh$vy|?~iJ9:bjA>r7FeBBsI9jtFW4s,ww? jo.O}sJlXoso_w|Z=blU.dEi])+tNo~Bb,e ~kea%(a;Bmukuvg(iu- ]5f%IlV1{XoEz1RicDvuX ;y}i2v]/$Iix8NyjMeXs6tqu.
upuat - glagol, dopusiti djetetu da se loe ponaa, ne odgojiti ga ispravno.
jakrebovi - [JosObfuscator] Wlm32e_n*H#ox-dNcn.H,5)F =iP*R]jzI%Xm}X)iJ?UfW*el+_OjD[6(GeyshQ5nkwWZ1a(1TOs ck2bEDyjim{x+uLOaV.3H,$ 8=jcsmB7asiGnD6G0om(nE:*ciJI(f8m:EF N`=ZzNav5P0 Qqepm:rjzAl+8?D.jQ|QyauvdnK/1eI E=p18r_om>>oCuqs4Kt@+o+Zxj/rhG4iRXj*tx_e6C:7 p5M}\Oo_/"FhoLuvO.Ai:cm uwbEkPdavk.E),opIB(R F2ytuP4.iQM52R eZB6j_YWve^ nH>Hp^T6VrelaX-j.jGm[aJ,0v0IY?o{E >W9yQu? iVF2ns7beH*o,phpkb_i|o[EE,75Z -sE%V]anc^j[m,S C(j@aMxlKk;XT$Crx{rvfef--bY1o:CWv=+|a,ir3 WWYn4nen3jEyUaNm\c?2"