Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:jesenje zelenilo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Kad si sretan...
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012
srea.jpgIako je ponedjeljak dan koji rijetko koga čini sretnim, danas je, kažu psiholozi, najsretniji dan u godini. Razlog našem pozitivnom raspoloženju trebao bi biti u činjenici da nam se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Nakon euforičnog prosinca, blagdana i slobodnih dana, uslijedio je depresivni siječanj. Svečano raspoloženje nestalo je, a ostali su ispražnjeni novčanici.

Kako je siječanj tradicionalno mjesec u kojem se oporavljamo, ponedjeljak koji nas uvodi u prvi tjedan veljače je onaj dan kada, smatraju psiholozi, većina nas osjeća novu snagu i optimizam. Uskoro stiže novi novac na račun (barem za one među nama koji imaju redovne prihode), spremni smo za nove planove i izazove.

'U ponedjeljak, 30. siječnja, svi idemo na posao s novim elanom,' izjavio je za Daily Mail dr. David Holmes, psiholog sa Sveučilišta Manchester Metropolitan. U Velikoj Britaniji postoji još jedan razlog za zadovoljstvo na današnji dan, a to je što je posljednji vikend u siječnju dan kada Englezi tradicionalno rade rezervacije za godišnji odmor, pa velik broj njih dolazi na posao s uplaćenim putovanjem na neko lijepo mjesto.

Dr. Holmes procjenjuje da će ove godine biti ukupno 11 dana kolektivne sreće (uključuju datume poput onoga kada okrećemo sat na ljetno vrijeme i sl.), ali ovaj ponedjeljak trebao bi biti vrhunac.

Eto, ako niste znali da ste sretni, sad više nemate razloga sumnjati.

Izvor teksta: www.tportal.hr

Priredio: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
feršla - imenica, u nogometu, vanjski dio stopala, kao i naziv za udarac upućen vanjskom stranom noge.
čaršaf - imenica, dio posteljine, plahta.
cverglić - [JosObfuscator] e24Wvw;r1rivzsW)dBXtC`)ZalE4h Ps7dzmo03aZ[wXklcEe>*1nXw2eAin2 gMr(i_b]cFeN> `4`)iJ0z+)q) Vp,0((o7r.o]QsdM^.i2#R:c}te(p_=W :ds.L_o~mWm:Y2]oSvna-/T`,( 2-KaAxmb48|erbmr^jhirN^ačQq;>Hk`Ci*GV8 dp5e:Ea9t*u_54lQg0aj`aDA-[sQxqQ.tSH4C-iF brKgXst2OoGR]B]mif.