Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Pavo klik - jedan od favorita - podbacio

Naziv slike:

Naziv slike:Od previsaka...

Naziv slike:

Naslovnica
Kad si sretan...
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012
srea.jpgIako je ponedjeljak dan koji rijetko koga čini sretnim, danas je, kažu psiholozi, najsretniji dan u godini. Razlog našem pozitivnom raspoloženju trebao bi biti u činjenici da nam se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Nakon euforičnog prosinca, blagdana i slobodnih dana, uslijedio je depresivni siječanj. Svečano raspoloženje nestalo je, a ostali su ispražnjeni novčanici.

Kako je siječanj tradicionalno mjesec u kojem se oporavljamo, ponedjeljak koji nas uvodi u prvi tjedan veljače je onaj dan kada, smatraju psiholozi, većina nas osjeća novu snagu i optimizam. Uskoro stiže novi novac na račun (barem za one među nama koji imaju redovne prihode), spremni smo za nove planove i izazove.

'U ponedjeljak, 30. siječnja, svi idemo na posao s novim elanom,' izjavio je za Daily Mail dr. David Holmes, psiholog sa Sveučilišta Manchester Metropolitan. U Velikoj Britaniji postoji još jedan razlog za zadovoljstvo na današnji dan, a to je što je posljednji vikend u siječnju dan kada Englezi tradicionalno rade rezervacije za godišnji odmor, pa velik broj njih dolazi na posao s uplaćenim putovanjem na neko lijepo mjesto.

Dr. Holmes procjenjuje da će ove godine biti ukupno 11 dana kolektivne sreće (uključuju datume poput onoga kada okrećemo sat na ljetno vrijeme i sl.), ali ovaj ponedjeljak trebao bi biti vrhunac.

Eto, ako niste znali da ste sretni, sad više nemate razloga sumnjati.

Izvor teksta: www.tportal.hr

Priredio: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nakitit se - [JosObfuscator] {p:H66r]e]zDIn2-=..umHpM _gP1nwfLa5q+p+iKtAe%iD BYs%e@,urT CPKyo1878p*2;i^#h5tMi.u~^) ^.@s2E.`eEcoe-.
senija - imenica, nizak okrugli, drveni stol.
cidilo - [JosObfuscator] h(iV^NQ(m`:KpJefn,ig9c.qaR{P15,v -LbTKp`rn`iagWpPr1Rub1b/ZčunR|oRd okeujhkiy._%nGm|j.(D_>sEvkbSoDQ~Ly wlczZpAjscFoc;:yQmQap+@UkgL?Oz[aE8]g}l]vvoi=_,(6 8s3a1h b@grjuc/CNpGEhikkč^a{Dd#ose~yOKtncajoif14m5 ui+{l}nyi* im,#r#_?evLžI;UaPys#tt7ki$nmulF 7GdXn8w[zNo1Rime#,t; 6EAkba(|YoNiV66jz#$e/%h+8 P2s51w;l(RLS4uw8ž=`JkKi` gBb1z/vt^xa.*Z %uUUovdLHkv7s4lPa/Tp1jQQ-aRNnLn?Gj]vndQeYlm8P [Hgxk;rU.uh$V`tY/ziJjh+7rGn ;t,I:_v1WEaN1%r,VKOixgp~k GiGzv~0I hoAsxt1mJe}8*1k6B)Fu,,Uć]C%Zi`On6.z9,eX,VN #V8cg0jUe5Vd8KiUoUe}lRVC[vjBo#k+aXG1,PvZ4 xfO}0cH`j|eAdz+br9i>lR%CHvo=M.