Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naj-naj
etvrtak, 29 Prosinac 2011
vatromet_2011.jpgKao da je juer bilo da su svi estitali Novu godinu, puno zdravlja, sree, veselja, para i šta god tko poeli da mu se ostvari. Još se nismo ni naviknuli da pišemo 2011., sve nam izleti 2010., a ono doe i vrijeme za iduu 2012. godinu. Pa da ovjek ne povjeruje kako vrijeme leti. Zašto je to tako? Pa zar stvarno mislite da emo se baviti tako teškim pitanjima u ovo prednovogodišnje vrijeme?
Naravno da neemo. Nije ni vrijeme ni mjesto. Zasad je bitno ovo: prošla je ta najgora godina u ne znam koliko zadnjih godina. Za nju su nam svi govorili da e biti najgora i najtea. To je superlativ, od toga sloit ete se gore ne moe.  A da ne bi ispalo da ti naši vieniji predstavnici i mozgovi otekli od razmišljanja lau, dosjetit e se  oni da u novoj godini privremeno ako treba, uvedu komparaciju pridjeva i u više stupnjeva. Zapravo, po potrebi.  Ako je 2011.g. bila najgora, onda bi se za 2012. godinu moglo rei da e biti nadnajgora (naravno da word podvlai kad još nije donesen zakon o kompariranju pridjeva u kriznim  i izvanrednim situacijama, te situacijama kad postoji vjerojatnost da bi mogla postojati potreba za uvoenjem dodatnih stupnjeva komparacije). 2013. godina bit e naravno prekonadnajgora , 2014. Previšeprekonadnajgora, 2015. Isuvišeprevišeprekonadnajgora i tako dalje i tako dalje.  Mi time ništa ne gubimo. Mi time zapravo samo dobivamo. Loše e nam biti kako god okreneš. Svi emo biti siromašni, pa neka se hrvatski jezik barem onda obogati. E kako bi mi bilo drago da mi na kraju idue godine svi kau, vidiš da nisi bio u pravu, godina nam je bila puno bolja nego 2011. Zaista vam svima elim da promašim sto posto. Sretna vam Nova godina!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
brezobrazan - pridjev, onaj koji je nekulturan, neodgojen, koji se nedolino ponaa.
curovanje - [JosObfuscator] _i4j{mjejO5nazikhX9c9LaU6ztp,}[> UWlH=dn8%jqec84?vDwU>oOnjF`IaGM?kN.q;,oF1V]C y:xI(v?rc8xii-8j7+Y%wev_lpmFyAce{SGX,n -6hpqvX.U`ry>la*iMo8jOyeS5oq6mDsjek i8;Cup@(S; A=nlkH~;}oZ:r-jueK-QMm)c $j/~/e=A WoxPonis1Oo>M,YbCe7Fa*e` ed(t0gQj|we8v+E(3oDoH.jsk$raCtR.
abatune - [JosObfuscator] jpIOrr,Wl?iwAlbok+zgC*i|,|? ^ASuT~Nv l>iZgZrJhYir tz[pPr|4s87t)=jv0eT,I#HnFu%aW lIFoDzrP9Ln.a>n|Ny}a5/AKvutOmiaK `0kp[oOpsrc*,t.0pZ5uqXpWMawkp_99x (o}J)`n^1FUeht;pE xo9YsfFRoQcIbaO9?e) Kbk>3oI2^jS}acl]D8 ]5KM;j^eC: A8p7r)*4jtsAM>QDtqeA5SdnGT`D Xn%{h^gaLa@:Wm6l7AaXftmA 2GQs)lQue.raU;rj@93VcnYQoP2%(G.