Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naj-naj
etvrtak, 29 Prosinac 2011
vatromet_2011.jpgKao da je juer bilo da su svi estitali Novu godinu, puno zdravlja, sree, veselja, para i šta god tko poeli da mu se ostvari. Još se nismo ni naviknuli da pišemo 2011., sve nam izleti 2010., a ono doe i vrijeme za iduu 2012. godinu. Pa da ovjek ne povjeruje kako vrijeme leti. Zašto je to tako? Pa zar stvarno mislite da emo se baviti tako teškim pitanjima u ovo prednovogodišnje vrijeme?
Naravno da neemo. Nije ni vrijeme ni mjesto. Zasad je bitno ovo: prošla je ta najgora godina u ne znam koliko zadnjih godina. Za nju su nam svi govorili da e biti najgora i najtea. To je superlativ, od toga sloit ete se gore ne moe.  A da ne bi ispalo da ti naši vieniji predstavnici i mozgovi otekli od razmišljanja lau, dosjetit e se  oni da u novoj godini privremeno ako treba, uvedu komparaciju pridjeva i u više stupnjeva. Zapravo, po potrebi.  Ako je 2011.g. bila najgora, onda bi se za 2012. godinu moglo rei da e biti nadnajgora (naravno da word podvlai kad još nije donesen zakon o kompariranju pridjeva u kriznim  i izvanrednim situacijama, te situacijama kad postoji vjerojatnost da bi mogla postojati potreba za uvoenjem dodatnih stupnjeva komparacije). 2013. godina bit e naravno prekonadnajgora , 2014. Previšeprekonadnajgora, 2015. Isuvišeprevišeprekonadnajgora i tako dalje i tako dalje.  Mi time ništa ne gubimo. Mi time zapravo samo dobivamo. Loše e nam biti kako god okreneš. Svi emo biti siromašni, pa neka se hrvatski jezik barem onda obogati. E kako bi mi bilo drago da mi na kraju idue godine svi kau, vidiš da nisi bio u pravu, godina nam je bila puno bolja nego 2011. Zaista vam svima elim da promašim sto posto. Sretna vam Nova godina!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pasjaluk - imenica, loe ponaanje, uobraenost.
frtutma - [JosObfuscator] x5@Y5sN{t)r^YZkUa7[FcD,PruH {pPSabN%in_Wkipm^$Dk0SaF`,>2a 84E[f+rO+:rdkis-aC:ya:)R,g OF-Vo"6*z5X %dp~oC6K6`F[nW Lr~kmda4l4-g~3o~oo egk*,}#o,GdfTW GRFmKeOnu3|ZUeHh?sBXt"]Y (ZHr.-i5:?U"D>NYnXjeD CPmlogf{qgCQVYu%,k ;LX,@u$?%n =nd@(jmjAEe.kfog4WSCjg ?V`ss.?VaGUm41dm t+[f,OY?r.t9qPxUueOa{tgn+BXmDMiy@;E!TWuF"
grebaja - [JosObfuscator] w?hNi0#mqe(MnO^kgiy|c)Oc/SaLhak,|Q$X yp~por]#5rnwCiobbJo);lMeR-eOam_Mql4,?6 cGn{*JBe49dE#oK0/.*q~iBeEQe1-kXW?w4iL4]$vP:La6i2i7nfa8) yJMInT0iExesmg#dDa2n8tS[`qifvTAUn:JThaAG2 Wy1SVsp$kib;*t-r`mEu4malc5}9iTo~j*}q3aM,mm8, `-k=KuGoql}mIvuapcw2l1aG=imrQk4a2Yczi)j/DK:afZ>HM.