Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 5
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Naj-naj
etvrtak, 29 Prosinac 2011
vatromet_2011.jpgKao da je juer bilo da su svi estitali Novu godinu, puno zdravlja, sree, veselja, para i šta god tko poeli da mu se ostvari. Još se nismo ni naviknuli da pišemo 2011., sve nam izleti 2010., a ono doe i vrijeme za iduu 2012. godinu. Pa da ovjek ne povjeruje kako vrijeme leti. Zašto je to tako? Pa zar stvarno mislite da emo se baviti tako teškim pitanjima u ovo prednovogodišnje vrijeme?
Naravno da neemo. Nije ni vrijeme ni mjesto. Zasad je bitno ovo: prošla je ta najgora godina u ne znam koliko zadnjih godina. Za nju su nam svi govorili da e biti najgora i najtea. To je superlativ, od toga sloit ete se gore ne moe.  A da ne bi ispalo da ti naši vieniji predstavnici i mozgovi otekli od razmišljanja lau, dosjetit e se  oni da u novoj godini privremeno ako treba, uvedu komparaciju pridjeva i u više stupnjeva. Zapravo, po potrebi.  Ako je 2011.g. bila najgora, onda bi se za 2012. godinu moglo rei da e biti nadnajgora (naravno da word podvlai kad još nije donesen zakon o kompariranju pridjeva u kriznim  i izvanrednim situacijama, te situacijama kad postoji vjerojatnost da bi mogla postojati potreba za uvoenjem dodatnih stupnjeva komparacije). 2013. godina bit e naravno prekonadnajgora , 2014. Previšeprekonadnajgora, 2015. Isuvišeprevišeprekonadnajgora i tako dalje i tako dalje.  Mi time ništa ne gubimo. Mi time zapravo samo dobivamo. Loše e nam biti kako god okreneš. Svi emo biti siromašni, pa neka se hrvatski jezik barem onda obogati. E kako bi mi bilo drago da mi na kraju idue godine svi kau, vidiš da nisi bio u pravu, godina nam je bila puno bolja nego 2011. Zaista vam svima elim da promašim sto posto. Sretna vam Nova godina!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
uturum - [JosObfuscator] U@Ti1mhe2:$xsnS]M4(iAR]cHC:Ta}QY5U,aEEf) x#l/rVJidepajYn~(ceBPTnvlau no,}%zFs9b,oMbEmSa6 (U`$GkSoKRMj{v+^auDxt^ Ax9X*jJO9eqmET] Ip57offjv=6eMLXFaeN G%(tReXI+_qCP2qi7y>n`dec,VD *en]>W))ezR9i0 (:roGa{d|cP}Mi(=-N Pn`ic;Ehh(tYaI Y[|idzKO iln8kYeonbR,mg[=waz ;k?rn0a+m|cjee7SrIs*ufxT( ChgErs)wa{;a>~dR/2]di0s/t7u%ci{4skQ 3vn@BYui~vv+@}GtQmaUj]=4.
lifer - [JosObfuscator] {58%iWTUmfKbzed{=nkti>95NpczdG,>aN+H,RC -s?d>i}oI.,M 2pXouQ5rGs%f{tHeQ,^E2l^$jl(iUnpQUQeAJ a4p8hlIHa^GKvtKGtn~_eBRu(;nFr.V8aX~ V.+nPja{8Cvbl5}ma2Ptk)Ta>m($+ *z?~,qa) g0Aw:jOkBfoG~r7Crd0g0+SjalnU.
zvizga - imenica, pogrdan naziv za osobu enskog roda sklonu lutanju bez cilja, a moe oznaavati i osobu koja ne prati kuda hoda, pa pada ili se ozlijeuje.