Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 090

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Naj-naj
Četvrtak, 29 Prosinac 2011
vatromet_2011.jpgKao da je jučer bilo da su svi čestitali Novu godinu, puno zdravlja, sreće, veselja, para i šta god tko poželi da mu se ostvari. Još se nismo ni naviknuli da pišemo 2011., sve nam izleti 2010., a ono dođe i vrijeme za iduću 2012. godinu. Pa da čovjek ne povjeruje kako vrijeme leti. Zašto je to tako? Pa zar stvarno mislite da ćemo se baviti tako teškim pitanjima u ovo prednovogodišnje vrijeme?
Naravno da nećemo. Nije ni vrijeme ni mjesto. Zasad je bitno ovo: prošla je ta najgora godina u ne znam koliko zadnjih godina. Za nju su nam svi govorili da će biti najgora i najteža. To je superlativ, od toga složit ćete se gore ne može.  A da ne bi ispalo da ti naši viđeniji predstavnici i mozgovi otekli od razmišljanja lažu, dosjetit će se  oni da u novoj godini privremeno ako treba, uvedu komparaciju pridjeva i u više stupnjeva. Zapravo, po potrebi.  Ako je 2011.g. bila najgora, onda bi se za 2012. godinu moglo reći da će biti nadnajgora (naravno da word podvlači kad još nije donesen zakon o kompariranju pridjeva u kriznim  i izvanrednim situacijama, te situacijama kad postoji vjerojatnost da bi mogla postojati potreba za uvođenjem dodatnih stupnjeva komparacije). 2013. godina bit će naravno prekonadnajgora , 2014. Previšeprekonadnajgora, 2015. Isuvišeprevišeprekonadnajgora i tako dalje i tako dalje.  Mi time ništa ne gubimo. Mi time zapravo samo dobivamo. Loše će nam biti kako god okreneš. Svi ćemo biti siromašni, pa neka se hrvatski jezik barem onda obogati. E kako bi mi bilo drago da mi na kraju iduće godine svi kažu, vidiš da nisi bio u pravu, godina nam je bila puno bolja nego 2011. Zaista vam svima želim da promašim sto posto. Sretna vam Nova godina!
 
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šupljad - imenica, u građevinarstvu, prostor koji se ne zida, koji je nepopunjen, jer takav i treba biti. Naprimjer vrata, prozor, tavanski otvor i sl.
breznit - glagol, napuknuti, dobiti jednu pukotinu.
macifuta - [JosObfuscator] BioA>m41U>]el6nJ9iFrc*5JaT),7jtz$ qOApvH8o>gDtK$rn?dqja`hJ+nsD|-H jn]ma%8?~$z9oi:wZv1_79~ YBoMz}Ha;Wg /ž9;qH0e8LYnj-u~= D%pLreeL^Vtkjtb5e?rLQJGa>9wn`S.kOo#{aQZ 3Lo-1sWKlYMp8oJbAi+oI[YdOK4n]o%3gI` iQBkpvoOtnaaINšX0SadnCjJaR],h%v 9k(z$Ku56r6SOgvGc3Ra?[+q.