Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Naj-naj
etvrtak, 29 Prosinac 2011
vatromet_2011.jpgKao da je juer bilo da su svi estitali Novu godinu, puno zdravlja, sree, veselja, para i šta god tko poeli da mu se ostvari. Još se nismo ni naviknuli da pišemo 2011., sve nam izleti 2010., a ono doe i vrijeme za iduu 2012. godinu. Pa da ovjek ne povjeruje kako vrijeme leti. Zašto je to tako? Pa zar stvarno mislite da emo se baviti tako teškim pitanjima u ovo prednovogodišnje vrijeme?
Naravno da neemo. Nije ni vrijeme ni mjesto. Zasad je bitno ovo: prošla je ta najgora godina u ne znam koliko zadnjih godina. Za nju su nam svi govorili da e biti najgora i najtea. To je superlativ, od toga sloit ete se gore ne moe.  A da ne bi ispalo da ti naši vieniji predstavnici i mozgovi otekli od razmišljanja lau, dosjetit e se  oni da u novoj godini privremeno ako treba, uvedu komparaciju pridjeva i u više stupnjeva. Zapravo, po potrebi.  Ako je 2011.g. bila najgora, onda bi se za 2012. godinu moglo rei da e biti nadnajgora (naravno da word podvlai kad još nije donesen zakon o kompariranju pridjeva u kriznim  i izvanrednim situacijama, te situacijama kad postoji vjerojatnost da bi mogla postojati potreba za uvoenjem dodatnih stupnjeva komparacije). 2013. godina bit e naravno prekonadnajgora , 2014. Previšeprekonadnajgora, 2015. Isuvišeprevišeprekonadnajgora i tako dalje i tako dalje.  Mi time ništa ne gubimo. Mi time zapravo samo dobivamo. Loše e nam biti kako god okreneš. Svi emo biti siromašni, pa neka se hrvatski jezik barem onda obogati. E kako bi mi bilo drago da mi na kraju idue godine svi kau, vidiš da nisi bio u pravu, godina nam je bila puno bolja nego 2011. Zaista vam svima elim da promašim sto posto. Sretna vam Nova godina!
 
Daniel Dominkovi
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ambrela - [JosObfuscator] Ziq~mhHley::nuyi/8s7%c[+a_qP(:,P xp1kHZsrX>oeeTd.pL4Cmle*LI;Zt(HiZg 7V:zb4fsa}c0 A.I#0zp+,Ua?}L7N(atkv5)ciJADt4u~>o s#@f7o0dOX# 4Zk:inu]BmA*t.e^,x21dI f3m?hk#;[Eid{LTloaKb}rO8asxn}$.
isproavit - [JosObfuscator] 1Qag~?L;lAahLgEoAl,{,RQsq 2q>Sp:rEd+VZoY9Rp+/$__a>rsit$q+FiD%~R8,M: 0)YsdkgUta73r)^KuN)E7nlpfuk_t7g|Ui/8{f,%j QbCpiZtGAyyi,U6ug $CnM^/(zams}gg^hr`Li~;%>?2ehD:)n:%,W E#C8p@)KrQ|d/Po}{$3H7Fi{Aq,mU PBx-ppn*Y^oMJuR;kE}Xvq*aKir91AicI(Vta$Mi( G=$sKJeBU+.
pata - [JosObfuscator] T~i6mb$e`K[nJ;9L_i2cq$aRh*F,L`c =xC7.d5=i_k?mWClCyj|gerz{m9nGGij_{Fj WwAi4f%yI `=,Ws/Cud.fGVG|tHe=}nGGvcSi#Y1 P4|m*/G:6iaC/E[l7iDQXN=d oERiFJzjn3; 1csW5vGzKuiUnEtSjU^syVkRPyY+oG+{gJ5)( 6F:+GbouQFht5G`a+r.