Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:Ekipa Tolisa 3

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Djeco, ostavite taj šalter!
Četvrtak, 03 Studeni 2011
mrak.jpg Naravno da se i ja kao većina normalnog svijeta pitam, tko je ugasio svjetlo i zašto. Od Dana općine, dok su se naši viđeniji predstavnici još gostili kod Margića, a utom svjetlo bi isključeno, planiram napisati jedan članak o tome. Još je načelnik govorio o projektima koji su započeti ove godine, kad ono klik! Već sam započinjao nekoliko puta pisati, pa odustanem. Ima li uopće smisla bilo što govoriti?
Ovdje ću se rukovoditi starom izrekom koja kaže da se ne može "šuteć kazat", da bih makar malo olakšao dušu, ako ništa drugo. No, neću ponovno pričati o tome kako postoji najmanje sto načina da se uredi plaćanje rasvjete, nego ću dvije tri riječi o tome kako se ponašati u tom mraku. Jer, jedino što nam je ostalo je naviknuti se na gore i još gore. Nitko nam ne nudi ništa bolje. Nada. Riječ za koju kažu da umire posljedna. Ako se nadamo da će biti bolje, od ugašene rasvjete ne može biti gore za samu rasvjetu. Stoga, zatvorimo oči. U potpunom mraku jednako je držimo li ih otvorenima ili zatvorenima. Ako ih zatvorimo nećemo znati je li rasvjeta upaljena, ali moći ćemo se potajno nadati da jeste. Prednost nedostatka rasvjete je i ta, što će se sredstva, koja su inače predviđena za plaćanje rasvjete, moći preusmjeriti u druge važnije stvari. Kao što je naprimjer izgradnja krivog tornja u Bukovoj Gredi, koji i njima i nama već sto godina kronično nedostaje. Da ga imamo, eh gdje bi nam bio kraj. Zatim, bandere. Nema smisla da ostanu neiskorištene. Veoma je lako svezati štrik od jedne bandere do druge. A kad se jednom sveže, na njega se može komotno vješati veš. Idealno su postavljene bandere između kojih štrik gleda s jedne strane na sjever, a drugi na jug. No, i one koje gledaju na zapad i istok bolje su nego nikakve. Žarulje u lampama. Glupo je da stoje neiskorištene, pogotovo ako vam se krmača oprasila. Dobro griju, dobro svijetle. Ali oprez, iz priloženog se vidi da troše i puno struje. Pa ako čitava općina bankrotira zbog rasvjete, što će se tek dogoditi sa vašim kućnim proračunom? Dobra ideja je da priključite lampu na vlastito brojilo. Time ćete pokazati svima da beg nikad nije bio cicija, a općini će biti krivo. Možda nakon toga postupe jednako i uključe struju u inat vama, ako već neće za dobrobit svih. Tko zna, vrijedi pokušati.
 
Tetrijeb
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čapalit se - glagol, sudjelovati u fizičkom sukobu zadavenjem ozljeda noktima.
prikobacit se - glagol, 1. napraviti kolut naprijed ili kolut nazad ili napraviti salto. 2. U prenesenom značenju, srušiti se na zemlju , preko nečega.
čuvedaran - [JosObfuscator] B/p@L,rUvcO(ixUCdJ*Tj#$e?@LvM5R8;-5 n_eVpS00ati***8^tgVeNt-G|w oV~k)opsqgytoJbQOCe+^Vu9 Rgtyn^R7Iez=jsUkS4pclG[ZoU`n%nxe4mc` L%Mutu|r>^I-de|-|C`nX)P/LjcFWuuf6x;l4` 5N?5{e6#nCpZCiUiM3ttjSueZCY}t$4TB G67KoPsOEo~O|)Cb(*(eKRKK aDW6kvf;lbo~{3u_jV_S%7aN_P iA:0+zwln4a}+ Ic>čO)uNOqYFv{aS2>t,|9iHA{Up KMs1>TuvqN.)4ofI8;jzKwT VilR709moezseDtKaDfaO2,ryk.;T9 }uGmFe+ CQC>p+#ox6LjDgXrOZx#qdFr0nC:oYo0[KYm$ ?qs6vm7iZIPDshlmm-wuXZ^,s dUeffdp|nid;t[OaBecat_31e mH^(ocnb`bozLS}gXD{a`l ^kU?oPojB%i#jc/; BbYjeF`_Zerr+ š#=/M=kjrgtZK.