Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ovaj se ne mora enit'

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Smotra folklora 2011.
Smotra folklora 2011.
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011
dsc_1026.jpgTeško da e rijei koje napišem moi doarati ono što se juer (25.9.2011.) dogaalo u Tolisi, ali moje je da pokušam. Oni koji su bili tamo imaju i mogunost da me isprav i dopune. Osam je kulturnoumjetnikih društava (u daljnjem tekstu KUD-ova) sudjelovalo na juerašnjoj smotri. Sve je zapoelo postrojavanjem i mimohodom kroz Tolisu i to od škole uz Lipu i Kapelu Svetog Marka, do Stadiona Sloge.
Slike su u slikovnici! DODAN VIDEO!
Svi KUD-ovi, naravno imali su svoj nastup na pozornici, no jedan KUD imao je posebno zapaen nastup, a to je KUD Napredak iz Odaka. Juer su nastupili u sastavu KUD-ovaca mlaih od 13 godina. No, malo je poznato da imaju i lana koji ima samo 5 godina (Luka Studenovi), koji je u KUD-u još od svoje druge godine. Juer je pokazao nastup kojeg se ne bi postidio ni odlino uvjebani sedamnaestogodišnjak. Tako da je posebne simpatije i najjai pljesak zasluio upravo KUD iz Odaka. Luka i ostali, svaka ast! No ni ostali KUD-ovi nemaju razloga biti ljubomorni, jer svi su juer bili fantastini. Nakon smotre, druenje do ranih jutarnjih sati nastavljeno je u Dvoru, gdje su podijeljene plakete i zahvalnice. KUD-ovi koji su sudjelovali su: KUD Vladimir Nazor, Sombor (Vojvodina), KUD Orljava, Pleternica (Slavonija), KUD Pejo Markovi, Lipnica (Tuzlanski kraj), KUD Valpovo 1905, Valpovo (Slavonija), KUD Napredak, Odak (Posavina), KUD Mladost Domaljevac (Posavina), KUD fra Jozo Krii, Roško Polje (Hercegovina) i naravno naš KUD Kralj Tomislav iz Tolise.

 
 
 
 
 
 
Daniel Dominkovi
Ivan Dominkovic (ivosorin)
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
jerokaa - [JosObfuscator] /v%r~EsOVkt?a/u 5bzPBi4j1Dpe+..lNe>^=5` ]r;%}4ikK^jk#eqZBD2n.u>j,eZXt? b=N]kr`Y6iVO/u9b#eN^s,o?^{dGNO(e(vd[.eP)BrHLiToFk$|a
balo - [JosObfuscator] Wri7+m;X_e{/s/4n1Oi(Ic7GacRccN,I>@ .*vck_.U.V `rQJbyaQ]lm~VP/aqVvFxwyaC`%nRPQ=d^`/v9eJr
pomamit se - [JosObfuscator] Magi[Q{l@aUUgPo?ODuDlE,zA |WpNjo`s(bX7UtF(#iaJ_itaoiON ma(n;v~efm/o2+x#g+uR`xiDHY m7I?@uyt*1 s~3s+/mUg?i1CT*sXlHu=1%IX yplzt?oS_znqa0B`ZZ;9af@j#nahiZ-jaVdaLR,vQw zxW5l5>)mNo_KloZCaeJLO- mCgzRs4=eu:O l:Dpaf{7#ompjnvxx/{a+ZZvUa|^;tmDiP}mt,*8M u70bS;Dpis2`t6iWlDqQ dvLutnOrV[Lj=laob$o+t=Y [Rnu|ea.m1mGiF3Hr61FaSjHnBXV}y.