Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:i maka

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora 2011.
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011
dsc_1026.jpgTeško da e rijei koje napišem moi doarati ono što se juer (25.9.2011.) dogaalo u Tolisi, ali moje je da pokušam. Oni koji su bili tamo imaju i mogunost da me isprav i dopune. Osam je kulturnoumjetnikih društava (u daljnjem tekstu KUD-ova) sudjelovalo na juerašnjoj smotri. Sve je zapoelo postrojavanjem i mimohodom kroz Tolisu i to od škole uz Lipu i Kapelu Svetog Marka, do Stadiona Sloge.
Slike su u slikovnici! DODAN VIDEO!
Svi KUD-ovi, naravno imali su svoj nastup na pozornici, no jedan KUD imao je posebno zapaen nastup, a to je KUD Napredak iz Odaka. Juer su nastupili u sastavu KUD-ovaca mlaih od 13 godina. No, malo je poznato da imaju i lana koji ima samo 5 godina (Luka Studenovi), koji je u KUD-u još od svoje druge godine. Juer je pokazao nastup kojeg se ne bi postidio ni odlino uvjebani sedamnaestogodišnjak. Tako da je posebne simpatije i najjai pljesak zasluio upravo KUD iz Odaka. Luka i ostali, svaka ast! No ni ostali KUD-ovi nemaju razloga biti ljubomorni, jer svi su juer bili fantastini. Nakon smotre, druenje do ranih jutarnjih sati nastavljeno je u Dvoru, gdje su podijeljene plakete i zahvalnice. KUD-ovi koji su sudjelovali su: KUD Vladimir Nazor, Sombor (Vojvodina), KUD Orljava, Pleternica (Slavonija), KUD Pejo Markovi, Lipnica (Tuzlanski kraj), KUD Valpovo 1905, Valpovo (Slavonija), KUD Napredak, Odak (Posavina), KUD Mladost Domaljevac (Posavina), KUD fra Jozo Krii, Roško Polje (Hercegovina) i naravno naš KUD Kralj Tomislav iz Tolise.

 
 
 
 
 
 
Daniel Dominkovi
Ivan Dominkovic (ivosorin)
 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
upleskat - [JosObfuscator] NBg@Rg(Yp>l;Sl{jao:^gQoqFl~D,%VY $;iiO,^3zDbmyGBt+l5}p^aY.lRtYi9o4utU)i+(Q],} tz[iAza;*qHu|rm1d$|a7g2Bwr>%y+a/:t1f/aSi1m.
maat - glagol, ne biti precizan u gaanju, promaivati.
kucanja - imenica, preneseno,o djeci stvaranje galame, buke, vike, stvarati probleme starijima.