Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:pečeni vol

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Natjecanje u gađanju glinenih golubova
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011

dsc_0441.jpgKako je ponavljanje majka znanja, postoji velika vjerojatnost da ću i ja kao autor ovog članka naučiti da prethodno snimim ono što sam napisao, kako mi se ne bi događalo ono što mi se maloprije dogodilo, izbrisao se zgotovljen članak. Peti dan Dana Tolise, zapravo je započeo ranim jutrom u prirodi. Dok su vrijedni lovci ustali oko pola šest, vaš reporter je bio tamo tek oko pola devet.

Naime, jučer imali smo priliku nazočiti natjecanju u gađanju glinenih golubova. Nadasve zanimljivo, ali i bučno. Dva razloga zbog kojih nije moguće zaspati na ovakvom natjecanju. Naravno, očekujete da vam kažem tko je pobijedio. To ima i smisla, ali danas ćemo prekršiti vjekovno pravilo da je informacija na prvom mjestu i to zbog pravila koje kaže da nije važno pobijediti, nego sudjelovati i zbog toga što je to pravilo jučer glasno izgovoreno, a većina sudionika potvrdno na njega kimnu glavom. Reći ćemo samo da Mato Oršolić Maćun nije pobijedio. Preciznost oka i mirnoću ruke isprobali su gosti iz Odžaka, Domaljevca i naravno naši domaći iz Donje Mahale, Tolise, Oštre Luke... Načelnik Đuro Topić, također je sudjelovao u natjecanju, a kako je on prošao isto neću reći. Nadamo se da će ovakvo natjecanje prerasti u tradicionalno na Danima Tolise. Lovci, svaka čast!
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
flanerka - imenica, bijela pamučna majica dugih rukava koja se nosi kao donji veš.
trijest - broj koji se obilježava brojkom 30 (trideset)
vrtoglav - [JosObfuscator] vpY-;iG2)om4Ooq0ebr-5Pnhiy~V>Uc{q0aEN;,CK[ht 3[^aIsNCfI+tdn9A4a#ac[xnIsjhpueSeb ]Sx5oRG[d( akdl--jo8^jue.h5.Fg^xtC _Ves?VAeaa|% 2|pxmč:;ZoyNvI;Njy%e*ulkO4Vu{> H~6vkt5/rC;%*8txi/hEv ,RuI,)Zv {(gX4Kxlk33I8a(Zqp>v2oLhiBW,xk ,v*]t>rEt`o/`z]gb#}s0llvAa}loIgvdilZuc^$=*/a}@I.