Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Potezanje konopca

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Natjecanje u gađanju glinenih golubova
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011

dsc_0441.jpgKako je ponavljanje majka znanja, postoji velika vjerojatnost da ću i ja kao autor ovog članka naučiti da prethodno snimim ono što sam napisao, kako mi se ne bi događalo ono što mi se maloprije dogodilo, izbrisao se zgotovljen članak. Peti dan Dana Tolise, zapravo je započeo ranim jutrom u prirodi. Dok su vrijedni lovci ustali oko pola šest, vaš reporter je bio tamo tek oko pola devet.

Naime, jučer imali smo priliku nazočiti natjecanju u gađanju glinenih golubova. Nadasve zanimljivo, ali i bučno. Dva razloga zbog kojih nije moguće zaspati na ovakvom natjecanju. Naravno, očekujete da vam kažem tko je pobijedio. To ima i smisla, ali danas ćemo prekršiti vjekovno pravilo da je informacija na prvom mjestu i to zbog pravila koje kaže da nije važno pobijediti, nego sudjelovati i zbog toga što je to pravilo jučer glasno izgovoreno, a većina sudionika potvrdno na njega kimnu glavom. Reći ćemo samo da Mato Oršolić Maćun nije pobijedio. Preciznost oka i mirnoću ruke isprobali su gosti iz Odžaka, Domaljevca i naravno naši domaći iz Donje Mahale, Tolise, Oštre Luke... Načelnik Đuro Topić, također je sudjelovao u natjecanju, a kako je on prošao isto neću reći. Nadamo se da će ovakvo natjecanje prerasti u tradicionalno na Danima Tolise. Lovci, svaka čast!
Daniel Dominković
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
počme - [JosObfuscator] A44Qm98wsn~d|(o6ž,DK~hi=`Ze9n~ahd[r?,G5MK H@vrbr?3znsD*UtRtam WN_mkoepkXfjMav`3nWeck |}C:pmNo%l};`xa$tGn?B(uMeMRQ2nv/??WeQBL$ x}7o;,5bSn`uLćKe_79:B,P( ,peGRk/Yb{o7mioLjXqLe8uVDY]F vTAQ9nTYsZo7%nSVstW-2]eCS 3]s]*j7Bt{aL/rGi1j[|BeYa/n >Pž3eq|un;#:Ue`XqQ;.
škula - [JosObfuscator] :`JW>i?EZX3ms=e6QrAnwif+cKZIRa9RbT,?Wv~e #^mwpjrYe?svTk|Ut}qooe p$X5zGQtZaK3} ;F#_xu~člYqEe-{_nlj@fep|,3G /3,ša-KW1k-d``oRlHrEaj9^U=.
izmetnit se - glagol, o biljkama, izgubiti kvalitetu biljke radi križanja sa drugim biljkama u prirodi ili uzastopnog korištenja sjemena za sijanje od biljke koja je dala plod.