Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Večer KUD-a Kralj Tomislav
Večer KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 25 Rujan 2011

Dani Tolise 2011 - Večer KUD-a Kralj TomislavSinoć s početkom u 20 sati na igralištu pred oko 500-tinjak gledatelja KUD Kralj Tomislav upriličio je cjelovečernji program. Posao voditelja profesionalno je odradila Magdalena Damjanović Lukova iz zaprežnih kola pored bine. KUD nam je izveo spletove Banatskih, Bunjevačkih i Slavonskih igara. Izvedba je bila odlična. Uigrani, opušteni, nasmijani.
(dodani video isječci)

 
U pauzama između igara vokalnim nastupima su nas zabavile Josipa Oršolić Tonetova i Monika Vukić Matkova koje su izvodile obrade slavonskih uspješnica. Ana Vukić Mirkova otpjevala je tri pomalo već zaboravljene sevdalinke i izazvala oduševljenje i sjetu na licima zrelije publike.

Matej Dominković Čičkov i Ivan Vukić Antićev su uz violinu i šargiju otpjevali dvije pjesme Tunje Makarića - "Od života umoran sam" i " Komšinica Luca", a Maćun i Dino Oršolić Ante Kate otpjevali su nam odličnu pjesmu "Da pjevnemo" koju ćete imati prilike vidjeti u ovom članku, ali tamo u utorak-srijedu zbog trenutnih tehničkih ograničenja.

Posebni dijelovi večeri bili su igrokazi Prošnje i Ašikovanja. U dva igrokaza prikazane su crtice iz prošlih vremena. U Prošnji koju je napisao Mirko Vukić vidjeli smo jednu curu i dva prosca - curinog i tatinog koji dolaze u isto vrijeme u prosidbu i tu nastaju problemi. Ašikovanje koju je napisao Anta Đure Dujina izveli su Matija Nedić Mileta Borina i odlična Marijana Vukić Bobanova.

Na kraju se Predsjednik OO Dana Tolise, Željko Nedić zahvalio na prekrasno priređenom programu predsjedniku KUD-a Mati Oršoliću Maćunu, pohvalio rad, izrazio svoje oduševljenje viđenim i uručio mu Zahvalnicu Dana Tolise. Mato se zahvalio i pozvao na pozornicu svoju Dragicu i Mirka da s njim podjele zasluge. Pozvao je i publiku da se u nedjelju pojave u još većem broju na smotra folklora s početkom u 17 sati.

U ovoj večeri je bilo previše toga za istaknuti čime bi se i izgubio smisao isticanja, ali jedna stvar posebno raduje, a to sudionice igrokaza Prošnje - desetogodišnja Ivana Vukić Mirkova i dvanaestogodišnja Ana Oršolić Maćunova koje su nagovijestile svijetlu budućnost KUD-a.

 

Uskoro očekujte slike u Slikovnici, čim Daniel stigne sve postizati. Video isječci spleta Slavonije, igrokaza i nekih pjesama biti će u ovom članku sredinom tjedna. Obavijestit ćemo vas kad ih postavimo.
Dopuna: Vrijedni Daniel je stavio slike u slikovnicu , a ja sam objavio video :)

 

 

 

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
odzvizgat - [JosObfuscator] pg,,Al=)0CaBg8V|Go#j=h1lWNK0%,NLesX jVUJo-]yu2t}1iZaćZqkFLi4;C] 0uq+=-0 ]F9.en[e*n=_p22+bo:)z`:znma~t=oDms cD~tp.}ErQet=a3]w5vG0LcRuu^J-,o@9v, IiNg{8Sz.~3gzuO`I@b*4WUiPt1Z=ViO x:sV[HeRw,H V+3Oo>=KjdJ~8l/lpOKuKQtHt@4$ha:ut%itX.
pelcer - [JosObfuscator] 5-xY9i$iRKm.khme;MlZnG6`>itcs+t>aKui,@z DR*kt>poyUS6mYW3-^aJ)Edg YuXa{iZc9tl.Nui2Pp #d+$i4gC{o*|Z nbE44ihs|ld>us:j}zK%kx+eZD@ 1eix+mIPz> B~A#khbo5n1jHAze#~g%E,% =$s[9ezu@ U5nm3^o,XžRVeIdv~G b+m}rHVuas,z`jv9.O7iXW/tH8(|iaJ# qV=d9L+rZLulq#D;gYa-hk4A =;M0bL_QNDi4^$liq7j0Wksa6E*.
ganjak - [JosObfuscator] NiPp%rG.ze2U{d*LwvlsIh3ToVbwl:)[.j$4Q{eEIK,T?m Kh#oI/}BdgWn9gqbifkXl.9= 7Cx\QC1"sBLTeRtKjto{~7A- 3tZs*^ij/ @p?c+i1L9i=TpVeVMlI#`e7L My:u%[pO X#K[ggV[avfkMnamP~j*QkPfiHu)||y*\JL20"sD*.