Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ovako se zakuvljaje kruv

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Večer KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 25 Rujan 2011

Dani Tolise 2011 - Večer KUD-a Kralj TomislavSinoć s početkom u 20 sati na igralištu pred oko 500-tinjak gledatelja KUD Kralj Tomislav upriličio je cjelovečernji program. Posao voditelja profesionalno je odradila Magdalena Damjanović Lukova iz zaprežnih kola pored bine. KUD nam je izveo spletove Banatskih, Bunjevačkih i Slavonskih igara. Izvedba je bila odlična. Uigrani, opušteni, nasmijani.
(dodani video isječci)

 
U pauzama između igara vokalnim nastupima su nas zabavile Josipa Oršolić Tonetova i Monika Vukić Matkova koje su izvodile obrade slavonskih uspješnica. Ana Vukić Mirkova otpjevala je tri pomalo već zaboravljene sevdalinke i izazvala oduševljenje i sjetu na licima zrelije publike.

Matej Dominković Čičkov i Ivan Vukić Antićev su uz violinu i šargiju otpjevali dvije pjesme Tunje Makarića - "Od života umoran sam" i " Komšinica Luca", a Maćun i Dino Oršolić Ante Kate otpjevali su nam odličnu pjesmu "Da pjevnemo" koju ćete imati prilike vidjeti u ovom članku, ali tamo u utorak-srijedu zbog trenutnih tehničkih ograničenja.

Posebni dijelovi večeri bili su igrokazi Prošnje i Ašikovanja. U dva igrokaza prikazane su crtice iz prošlih vremena. U Prošnji koju je napisao Mirko Vukić vidjeli smo jednu curu i dva prosca - curinog i tatinog koji dolaze u isto vrijeme u prosidbu i tu nastaju problemi. Ašikovanje koju je napisao Anta Đure Dujina izveli su Matija Nedić Mileta Borina i odlična Marijana Vukić Bobanova.

Na kraju se Predsjednik OO Dana Tolise, Željko Nedić zahvalio na prekrasno priređenom programu predsjedniku KUD-a Mati Oršoliću Maćunu, pohvalio rad, izrazio svoje oduševljenje viđenim i uručio mu Zahvalnicu Dana Tolise. Mato se zahvalio i pozvao na pozornicu svoju Dragicu i Mirka da s njim podjele zasluge. Pozvao je i publiku da se u nedjelju pojave u još većem broju na smotra folklora s početkom u 17 sati.

U ovoj večeri je bilo previše toga za istaknuti čime bi se i izgubio smisao isticanja, ali jedna stvar posebno raduje, a to sudionice igrokaza Prošnje - desetogodišnja Ivana Vukić Mirkova i dvanaestogodišnja Ana Oršolić Maćunova koje su nagovijestile svijetlu budućnost KUD-a.

 

Uskoro očekujte slike u Slikovnici, čim Daniel stigne sve postizati. Video isječci spleta Slavonije, igrokaza i nekih pjesama biti će u ovom članku sredinom tjedna. Obavijestit ćemo vas kad ih postavimo.
Dopuna: Vrijedni Daniel je stavio slike u slikovnicu , a ja sam objavio video :)

 

 

 

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bili smok - [JosObfuscator] uwz=Lzz@.zb==K1Liaxy;r`K,%n:G#G~iB@R~ Xbnr*a*Ia:|PqCzdGiBv=b}L Q}?nz3iajwU# _=OWsqvNe@E, mbMl$i{4j91eFRPQlieYr? %g,pzKrkP:n~oC%3LaipSzfu$gvqoCd%p%e} K]9+)o|dK s`;F~mMJl/iwj9Yif^ejOs{kY*axS,fW$Lp [:.Kk3M0+aZP7o]k 4+48šiJtd59o{))F 0ns6uLfj 0gMs}ij`?@r*8)^,1 nvR[k=5KZa{jT`mk/Wy(a_nkgB2W /#1ifH6L |SN)p`0Gw|r4o)kPdSi03s9`Elos?f=.
sjerutkva - [JosObfuscator] D>/i|mG$UXe:Qg3n0?axi0l.=cQab>,lW1O FtBlARMehSvM#ke^IuUćC0irTcnY0iD7aoR:^+ EkhIXoYu)R_jXRa%qMh% N5oQOs-(uNMtshhMaU%U%Hn|NA[$e*_)p/ $3Rn@o^[wa}~%a*k>(og~RXn?V R/]c[Hi*^{r[jgmhLeaj;OđDReijCkcnBPHjha0% uikfFs+~.R.i-rpwa39,_ zB1Rps5[0lipWr5dux)xcmtz*k[d]Uaip.
gulibaba - imenica, vrsta riječne ribe. Naraste do 15 cm. Živi u svim rijekama srednje Europe. U rijekama dunavskog sliva žive dvije vrste ove ribe: Cottus gobio i Cottus poecilopus. Hrvatski naziv za ovu ribu je Peš.