Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zakuvljivanje kronfli

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Večer KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 25 Rujan 2011

Dani Tolise 2011 - Večer KUD-a Kralj TomislavSinoć s početkom u 20 sati na igralištu pred oko 500-tinjak gledatelja KUD Kralj Tomislav upriličio je cjelovečernji program. Posao voditelja profesionalno je odradila Magdalena Damjanović Lukova iz zaprežnih kola pored bine. KUD nam je izveo spletove Banatskih, Bunjevačkih i Slavonskih igara. Izvedba je bila odlična. Uigrani, opušteni, nasmijani.
(dodani video isječci)

 
U pauzama između igara vokalnim nastupima su nas zabavile Josipa Oršolić Tonetova i Monika Vukić Matkova koje su izvodile obrade slavonskih uspješnica. Ana Vukić Mirkova otpjevala je tri pomalo već zaboravljene sevdalinke i izazvala oduševljenje i sjetu na licima zrelije publike.

Matej Dominković Čičkov i Ivan Vukić Antićev su uz violinu i šargiju otpjevali dvije pjesme Tunje Makarića - "Od života umoran sam" i " Komšinica Luca", a Maćun i Dino Oršolić Ante Kate otpjevali su nam odličnu pjesmu "Da pjevnemo" koju ćete imati prilike vidjeti u ovom članku, ali tamo u utorak-srijedu zbog trenutnih tehničkih ograničenja.

Posebni dijelovi večeri bili su igrokazi Prošnje i Ašikovanja. U dva igrokaza prikazane su crtice iz prošlih vremena. U Prošnji koju je napisao Mirko Vukić vidjeli smo jednu curu i dva prosca - curinog i tatinog koji dolaze u isto vrijeme u prosidbu i tu nastaju problemi. Ašikovanje koju je napisao Anta Đure Dujina izveli su Matija Nedić Mileta Borina i odlična Marijana Vukić Bobanova.

Na kraju se Predsjednik OO Dana Tolise, Željko Nedić zahvalio na prekrasno priređenom programu predsjedniku KUD-a Mati Oršoliću Maćunu, pohvalio rad, izrazio svoje oduševljenje viđenim i uručio mu Zahvalnicu Dana Tolise. Mato se zahvalio i pozvao na pozornicu svoju Dragicu i Mirka da s njim podjele zasluge. Pozvao je i publiku da se u nedjelju pojave u još većem broju na smotra folklora s početkom u 17 sati.

U ovoj večeri je bilo previše toga za istaknuti čime bi se i izgubio smisao isticanja, ali jedna stvar posebno raduje, a to sudionice igrokaza Prošnje - desetogodišnja Ivana Vukić Mirkova i dvanaestogodišnja Ana Oršolić Maćunova koje su nagovijestile svijetlu budućnost KUD-a.

 

Uskoro očekujte slike u Slikovnici, čim Daniel stigne sve postizati. Video isječci spleta Slavonije, igrokaza i nekih pjesama biti će u ovom članku sredinom tjedna. Obavijestit ćemo vas kad ih postavimo.
Dopuna: Vrijedni Daniel je stavio slike u slikovnicu , a ja sam objavio video :)

 

 

 

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čamunjašit se - [JosObfuscator] (]3:Sp?y(omg~>tC(re,-d)OnYWooX%E7,dg[+mF4l6a9/grq?oyeIpUlW_DO,sf, 1,fkuXsWkF[%Hl_aiiEP)n5oMJgjBW=asetoCI2iOR D#FnrSoteX:Gu`gwwo%V3idOUTLaxV$nH GA3WMsj;vXr2Q+SjbH/5e%9$žR e``tD(rvzlV_:VjO;a{y)nFs}sEjX=x;(e]lm{/ anuP2o{k(_(Qtd,a$(iRm/0uaPNS 3ni>J6ld@Y7ri=RvrW Nk.ta)7pYkyk4v`|mi2sqmzO A:pBrDenII)dl9mKPeRtekq=1oF}yQm)J?i` +;hp=Z}o/?tE[ -l}k-o*OcM{žZip;:Y nRm>\#:P\mYp}\#lR"5špP{>|tw}a* )s*F`0le=F*# očpZsLag(^me2r%+u};jnd./Ej%KaERUj/šnKNi>šfn GQG-Mt>G4wUo{dNke(%9t{ oJI`kTo#df 4|Evmn]aRN74jhbbtmkx82uuqn~3?muL9\+\8[]`R\jvnn$"
kumkat - [JosObfuscator] hMm4YgHljcoaKKXNcglo;GQV3lN,ZP+ @upQZco2}xmVap[Pl)#A3go5il1 qdE4ryog(@+YdK#B3i;]FudrD^i(Sv7Va$0Q{tB^ib,>c@2 bp|poZi{k(}dpCIKkC=ao`St^D~iUt4}.
unjavica - [JosObfuscator] I[e84ifP.Xm9%eCpnhHzOiwrcxl{H0a5N,hLKM }msDJb%gVo0*OVl15e,g4sctZy jkv]e8ilhSz?maaCcfUnB7jua1h)KL,NR.$ JR,Rlp(rLD_e(hagi2lbX}kaYFNXdbMxaJx0}d,^5Z-o [NQ*ShGuUnGgD%njc4a5dVv-c>?iMcqwya3.