Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dani Tolise, treći dan
Dani Tolise, treći dan
Subota, 24 Rujan 2011

hamlet-noz.jpgNaravno da je i treći dan Manifestacije donio mnoštvo zanimljivih sadržaja. Već od ranih jutarnjih sati, na školskom igralištu odigran je malonogometni turnir. U 12.00 sati, započela je Dvoru školska priredba, na kojoj se moglo vidjeti sve što djeca danas znaju, ali i zaključiti da će u budućnosti znati i puno više. Od recitacija, preko glazbenog programa, sviranja i pjevanja, plesanja i naravno "igranja" kola, sve do glume i u tome veoma uvjerljive izvedbe. Šahovski turnir započeo je u 16 sati.

Slike su u Slikovnici!

Novi stari pobjednik šahovskog turnira bio je Vjeko Živković iz Orašja. U Izvedbi Gradskog amaterskog kazališta iz Županje, mogli smo vidjeti uprizorenje Brešanove drame, nešto izmijenjenog naziva, Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji. Po reakcijama publike da se zaključiti da je predstava više nego uspjela. Nismo se mogli oteti dojmu da se ovoj Brešanovoj drami vrlo često događa upravo ono što se u radnji drame upravo događa Shakespeareovom Hamletu. Česta izvedba ove drame u različitim sredinama, kao da je pisana za svakoga i svatko u njoj nalazi sebe i svoju sredinu u tom teškom vremenu. Kao da je i sam pisac predvidio što će se dogoditi, pa se unaprijed našalio sa svima nama kojima je ova drama draga, pa ju često uprizorujemo. Danas na programu Dana Tolise možete pogledati na Odbojkaškom igralištu na stadinu Sloge memorijalni odbojkaški turnir "Čarli-Žiri". Večeras, također na stadionu sloge, na velikoj pozornici, KUD "Kralj Tomislav" imat će svoj cjelovečernji program. Pozivamo vas da i danas kao prethodih dana u velikom broju posjetite oba događaja.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
grdža - imenica, prvenstveno naziv za lakat od \"sulentara\". Koristi se također u prenesenom smislu kao pogrdnica za kakve nezgrapne predmete ili dijelove predmeta.
balondža (balandža) - [JosObfuscator] kx0+mOOfIfYu:;~j%cp~JacnFo`Fg~j,^VwL GPUx}r=u2žHnMfWDoA }ptC{ts._Le{T~^JtNUC+}oL?,` I8bckkoWjHeU1;~m w@4eUo:?Umvb1iHcčX]-n5xo~tyd N3n_;e4 Up%74r+sGUik(pB1tazdHRg1aBa:; }Uvynzij-m/uk1omlqQ>mve[cZ*.
avlijaner - [JosObfuscator] Mi=*amye.z};nLs}S2i;|M}+c^YS*~aI_,A$P o,poa4-j-wsJ 3kbse~>zK =zIcpX*o}d[yrE%V2iiAcFjrZB_e;tX?$Opl,UqaFgUa,8f co-YM2Sba]7[i#uč|oa}kiMnkJ-B? .5(p|{jTaVsXjKU,> t,+)pZaI=nLDs)t:y ?}8.kGeGol|PP:jB_idW @/ccXbNUu%0|Ywdv0yuaeP KGkglu~PU l|>rd+/SvpRkoV6h]rWim.šlZItHNu6h13[ lhL,i)}P| ak`y+o;Z?j3Hbi} ja{č;,(NOu=l3bvRa9 bI2Wk/u|isAćY8V:xuSE.