Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 118

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sutra svečano otvaranje Dana Tolise
Utorak, 20 Rujan 2011
dvor-soba.jpgOrganizacijski odbor Dana Tolise, na sinoć održanoj sjednici, potvrdio je da je sve spremno za ovogodišnju Manifestaciju i da Dani Tolise mogu početi. Zaključeno je da su svi pododbori odradili zadane poslove, te da su sve poteškoće na koje se nailazilo, riješene. Dane Tolise svečano će proglasiti otvorenim predsjednik Vlade Županije posavske, Marijan Oršolić.
Kao i proteklih godina i ove godine organizator se pobrinuo da se za svakog nađe ponešto zanimljivo. Uz stare, već dobro ispitane sadržaje, ove godine neće nedostajati ni noviteta. Tako će u organizaciji lovačke udruge, sekcije Tolisa, biti održano natjecanje u gađanju glinenih golubova. Vrijedne ruke bit će zaslužne što će Dvor biti posebno lijepo uređen, sa izloženim starinskim predmetima. Po prvi puta moći će se vidjeti i treš, starinski stroj za vršidbu proizveden davne 1898.g., kojeg je Tolisa dobila u veoma očuvanom stanju od prijatelja Tolise, Vlade Muhvića iz Gradišta. U Dvoru će ove godine biti izložene fotografije sa proteklih četiriju manifestacija. Sve događaje sa Dana Tolise, moći ćete preko vijesti, slika i video priloga pratiti na našem Portalu. Na naše adrese elektronske pošte možete slati primjedbe i prijedloge, te različite vrste upita o svemu što je vezano za Dane Tolise i Tolisu općenito.
 
Daniel Dominković 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nasovurito - [JosObfuscator] xzPQpmlir)=/7fi_dh^j}e6v)_G,:9s `$uEu /hapP0lr_bADNeY^nd,eoJs^.)e7a>ajnyU?Kno|@eKKmouG qznYnsWaIčD|eL;SnQj@Quh_,4Nqt6 U_PFoU_nL}ob QgWnFkHJ}V-otGg$jte# Mj:=kpeQ |i)LCp[1HoW`pC,AtuLzf5tUVk0 Us3xo30wZvVe#_,8zX wK{n)e?pa5}vr{TSmdeLjsHE>+Ct5E)ae1nmxoa Oq~?lQAejU|u8.~ct5;jojKB,a ^nIfiKa.MdsomZra?dgiorC`/jđ~e;nnoP`,Vo 35.dN6i(6(g5^2nKMzuO}-t;Q(onzo>pgW#p% ?n,7FoUs>aJ.
šuljat - glagol, u hazardnim igrama, pobjeđivati, materijalno koga oštećivati, odnositi novac i slično.
zimogrozan - pridjev, onaj koji je osjetljiv na hladnoću, onaj koji ne podnosi hladnoću, kome je hladno preko svake mjere.