Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:pitajte Čedu

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow 16. Dani hrvatskog filma u Orašju
16. Dani hrvatskog filma u Orašju
Četvrtak, 01 Rujan 2011

film_406281s0.jpgFilmska zavjesa 16. Dana hrvatskog filma u Orašju bit će podignuta u subotu 3. rujna, a do nedjelje 11. rujna bit će prikazano ukupno 9 novih filmskih ostvarenja hrvatske i bosanskohercegovačke produkcije. Festival otvara film „Ćaća“ Dalibora Matanića, ovogodišnji dobitnik Pulske nagrade za režiju, a sutradan će publika u Orašju imati priliku gledati još jedan nagrađeni film iz Pule „Kotlovina“, Tomislava Radića.
Idućih dana na repertoaru su filmovi Pjera Žalice „Orkestar“, „Korak po korak“, Biljane Čakić Veselić, „Jozef“, redatelja Stanislava Tomića, „Neprijatelj“,Dejana Zečevića, „Koko i duhovi“, Daniela Kušana, „Sedam seks sedam“ redateljice Irene Škorić, a „Tri dana“ Zdenka Jurilja u nedjelju 11. rujna zatvara filmski festival u Orašju. I ove godine u „Malu Pulu“ stiže elita hrvatskih i bh redatelja i glumaca, a 16. Dani hrvatskoga filma donose najkvalitetniju digitalnu projekciju svih devet filmova, koje su jedino imale Pula i Sarajevo. Glumac Ivo Gregurević, inicijator filmskog festivala  u Orašju, poziva ljubitelje sedme umjetnosti na projekcije u kino-dvoranu od 20,00 sati, ovoga puta u digitalnoj tehnici, ulaz je slobodan.
 
Daniel Dominković
Preuzeto sa: www.radioorasje.com

Slika: www.jutarnji.hr
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čelić - [JosObfuscator] +uiHggvm0gtL,e3XKNpnP-.G(i(kc~3aF%Ny,,s x--OsKS;dt}lgrdKa(xNzFnVXKODa2 CkNzkCa$aeuZč}Pax 9i#lJEaisVx:* p)k~rq.eye4vvrI:veQrtyaV2pTK,Ic4A 3fG0dBrqvxeYxLnm$cJo#v $u}zMdg{Cl-j$caEhvvV+ldjy+eH1.
ćaćevina - [JosObfuscator] %|c+ok,su;QtBWP1alpucv,nwšqtPZ[Ii[,n2WwZan ys}Votdu},? 8C%JpE6grIe6Cubd:a(?@okU}as?8,) KsIvbd2joU}ery,d}4Gz>o-Qdvpg`IilnBGaX+jW-.
prkanje - imenica, činjenje ili nečinjenje, kojim se kod drugih izaziva određena negativna reakcija. Naprimjer, osoba koja jede sendvič pored osobe koja je gladna, ne obazirući se na glad te osobe, provodi prkanje.