Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:obično stajsko đubre

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 007

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti arrow Gospojino
Gospojino
Utorak, 23 Kolovoz 2011
Gospojino 2011Prošli ponedjeljak oko 8000 vjernika među kojima i velike grupe hodočasnika iz Domaljevca i Oštre Luke proslavili su blagdan Velike Gospe. Svečano misno slavlje održano je  u dvorištu župne crkve povodom patrona župe. Svetu misu, uz koncelebraciju velikog broja svećenika, predvodio je fra Ivan Kramar iz Guče Gore koji je trenutno u službi u Njemačkoj.
Ove godine je prvi put upriličena i procesija s kipom Majke Božije. Gvardijan fra Marijan Živković, poznatiji kao fra Mićo zahvalio se svima koji su doprinjeli ovako veličanstvenom slavlju.
Ovom prilikom i Uredništvo portala želi iskazati svoje oduševljenje viđenim - od procesije, mnoštva vjernika, velikog broja vjernika obučenih u narodne nošnje te pogleda na prekrasno crkveno dvorište pogotovo s balkona.
 
Članak je izgubio informativni karakter jer je prošlo 8 dana (naše isprike), ali morali smo ga svejedno objaviti kako bi vam dali priliku da vidite dva još nigdje viđena videa snimljena poslije mise. Pogledajte i u slikovnicu dodana je još jedna galerija sa Gospojina slikana sa drugim fotoaparatom iz ruku drugog člana portala gledana drugim parom očiju. Nikad se ne zna, možda se ugledate na nekoj od ovih slika!
 
 
 
 
 
   
 
 
Damir Oršolić 
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
roljat-padat - glagol, o snijegu, jako padati, padati u velikim količinama, biti toliko gust da se drugim riječima ne može opisati: \"mi idemo pješke, a snig rolja pada, ne moreš nosa izmolit\".
sklepetat se - izgubiti tlo pod nogama, pasti, srušiti se.
regiljat - [JosObfuscator] 3M#G{gh1lfKB-ahKougHgoIlkP(0f,rE- w[PtdY=kR`o2vUSivjPyo8[dJpHiXnt[PG[4iX oaOFAu={: 8rdmqedAdl%r2 *6})rn|:PeX80kJ6oBgh+%f*aNjie,{@ 5@u[o15trm(eyxf^?đ:i#v/na:jt>$ipv WA9n/ReIzNjSč^isj2evQ apT3jnoFf;8n>8/Za[;wVnZj)1?~FeMj {_wuy8dv@zF6oLQ(Aiđcl4?WeKneml0joe~E|m;S`9o Jiv4mH|l,s+taU{s5^^tby#gik)XtMuqliE[o1hlvA3 )yNyiH$_El7i] /ck:ua_Nron^Pb}irZ]D-čgFjDab#EpjhJzeonj_i:`=hS}i lup_6oqrpeza|?wFv=Ci}^l.rjaO,yC? (9u9pY+.oYrNUrap7bHwoztmmu?u>; UBYTfMiJmRz%iBQQ7@čWk4a2UMeJe UpO%|Qxrc:-ii#y`$5s2ntUOiAlO;BeJ-}9.