Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:nemoj se ti meni prijetit!

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Padaju cijene, kao što padaju zvijezde
Padaju cijene, kao što padaju zvijezde
Utorak, 10 Svibanj 2011

vf.jpgNe znam jeste li čuli, a ako niste čut ćete i osjetiti na vlastitoj koži, svakako. Ali, vjerovali ili ne koža kad se dobro rastegne i osuši, daje veoma lijep, rezak zvuk na bubnjevima. Znači, novopečena i novoskuhana Vlada Federacije koju jedni priznaju, a drugi ne priznaju, uvodi nove tretmane rastezanja kože. Jedan od tretmana je  uvođenje novih trošarina za gorivo. Ne znam kako se nitko drugi prije njih nije sjetio toga hvale vrijednog, fantstičnog, svemirskog poteza.

I pogodite što ćemo time dobiti? Val pojetinjenja, možda? Poplavu pada cijena? Cunami jeftinoće? Sve će biti džab džabile?  Kao i inače. Naravno ne moramo niti govoriti o tome koliko je potrebno i pravedno to uvođenje trošarina. To je pravedno kao sama riječ pravda, kao sudac vrhovnog suda. Ta novostečena sredstva, koristit će se samo u pravedne ciljeve i interese  pojedinaca najviših moralnih vrijednosti. To će služiti za nabavku vaza za bijele jorgovane, kao i za kupnju novih metala za omjetanje godinama nakupljene paučine nezadovoljstva. Za izgradnju nuklearne sveučilišne knjižnice u Novom Titovom Drvaru. Za ugradnju premosnica za protok prirodnog plina iz puštaonice golubova u ministarske BMW-e i Audije A8. Za izgradnju poljskih WC-a u Poljskoj. Za nabavku uređaja za razabiranje riže, po granulaciji i po boji. Za nabavku srpova, čekić već imaju. Za redizajnirano izdanje epske priče sedam sekretara SKOJ-a protiv sedam samuraja u koju se po prvi puta uvodi i Chuck Norris.  Za ugradnju masažera na ministarskim WC šoljama i šoljama za kavu, te za rajsengle. Za podmićivanje nadležnih kako bi himna Federacije bila ili Sivi sokole ili Čavoglave, svejedno. Za podizanje zidova protiv kreketa žaba u blizini predsjedničke rezidencije. Za proizvodnju autopremijera (nešto poput autopilota) i slično i slično. E pa pravo ti i budi,  kad je za to, onda brate neka ide i zadnja para iz mog i vašeg džepa u džepove hvale vrjednijih i moralno uzdignutijih od nas. Svejedno mi sa parama ne znamo, mi to spiskamo (da ne kažem kakvu težu riječ), dok si reko piksla, na sladolede i kruh. A ljudi koji znaju sa novcem su itekako pozvaniji od nas da naš novac troše za nama puno važnije projekte, samo što to mi još ne znamo. Nismo pozvani da znamo. Nemamo predodređenje. Zato smo i izabrali izabrane da nas paze, da nas brane, otklanjaju barijere, i poruše razne brane.
 
Tetrijeb
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
pogreljat se - [JosObfuscator] 25Gg0IAlR1-a@[gzcn$opClp,oZ +1j1.jLb *YhJzq3>+laFd%o8zJb|F9XPif;tYiuul r9p8o_N]v8NrSst8mš3xLi]c0n.Ts*tm,>k^0+ukf79 orL0SaY#_Fn.ouPd+ O%uaLsCXvlsj^HwePdMU+fd nKBswW59t.4v|rru)v$qsg4=ja%nkDj?o_aI YkIbVmaQk-SzkVv38HX@iD/op5m@I BsiL~pgrsMZe2]cdQyHCmye}Ae8VYt_5p~oE:mdG*J -p^5ots T,{plzWioivAqUUr#K_šKv;]}i1.ngcmi.6 1Qpwk{o8ufžmee.T/I,]0{3 ~+nS6pOqr.7eb.aFOp Qxs%n_oIVkTSt9+NViVs0WmyBF;Xa0= F8i:gA4Fl%=t|irI %6[kpIawFnzm=advr5ožUa[v;vom/^}caV{PL.k mnOd2d.: J5eu)F*` 42iNrOcoJ;nRoTtis:č~En`#Tppol5C~m1 1~/7Qsi$|mm;f0rLi#s#ujbl_(puu6,5u51 [BBJ(zja+ZFda}[o+^bk@zaix=.()t0zw2eifN ^0ok%saWk6CbvQv}uG V[rcaT9A/9n?E9uhL,~d`6P (Gs9BM%mu75a/qtm/A5ZrNoa]8t%i2W Ik.wdTpQaDJ 1>*_j3?ie4c70 #{b+rvjayn,||B)apj[ OxlXv$=ef9Ll}imaeZk83aI,Y bEda5UotM=GbkO1 ~k$+_oh=fZNsoltEC0baa1|l=h;h,iEwC zvnXOpeX% *a3saTam)ak~o6tiMIr;6uaabjou)1{ tLot8aq(Dwkq*o-`q.
žmira - imenica, u igri \"žmire\", osoba koja žmiri dok se drugi skrivaju, te ih onda traži.
čamunjašit se - [JosObfuscator] Tvpp-o+N`2SgF7rdU+WgdXni;obyJPD,|gZn^l2FkBXa-h@KzgnHdgontl:5,feC )uYk^l~K^awu[nnj{=p$_a3t6ia2c KcnJQ`e?`nsuGq.ng+NGY5o)d(a_z,o:nI 6sWVvx`r^L%Y1bni5o0eh[-4žf o0.xtbgrI6iCylZ~3%jd@Gka-23[n}9j}-j^2e2mu`3 pQI#n)IY%Fo>CWk4ZRtFg~i~RLmPaFbxSf Yi?gQlb:DiMe%+N QkHaR8,dke%Rv@no4Pi4m+Qu /p`x^?,rTRBeS9@d0Ap4PmY#@Fveetw(YVo`mR${: ^IpWA$o4J5S $PMn|k{oit*:žLiktu:kZ+ ]:G*\g\V\y[;-G"[š9tSUa#f2$ b+]s~e( PRaw5č;S>.bamv96meaK?Eu,Qwhn%tjGNW#$alšAW~,Li)8kzlšq ttroZiF%]d79eeL [kI@r6ou, -J4_#mHHAB>a=cjtm3Fyu5w2*nX|L?(bv~\%{e\x_g4H\m"