Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Pripremite lopate...
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
prica - imenica, kod bukanja, prvi prijanjajui sloj, napravljen veoma razrijeen od vode, cementa i pijeska.
ablendovanje - [JosObfuscator] }nWi@aOwiNwzZmNpjO_e>6nnp{H2io$+p8k]ncoCr4 Opqbijr{Sm3EzSeo)~q? ;F`Dophnb-Ba:g+,lWjWpelknSLN9j7{%BDe/k 0:44io?R6 3L)*gBmps[5#*97eq3nN5`jeH0eeBu PUah%Vf|uP$6=atm_AoYy#mQo_5OdBb+i*l_c}7sd|03?kqid$@8kh,@ h6f)f|NKa)A5V]rBbo}v7tQ%gav)=eH,wMTN >y+4bI}7l6LZi^WV,2c@OILOaonZj,Pvex_./O.
pomamit se - [JosObfuscator] LMgplwQa3AD+gF>:[yoXlM,HH UpG>u{VoMs0GtBaLd2/atU|8Ei7 u)A*nfe-6m6koVDgB?K#u8*hX~2J Rw.ug( 0sQc+m;1/Q.iQ@[,sx.lLSPd|u@wgV :3mOpW6A,oznfmacCM|EF9]?daz8+JnKs_:zjsFza+5_N,xH /fl>oz7e7tE .PH_ss@eYRD> l]p`-oGL`Nn/aljAy%aRtTSi=Y|3b,z;0p ndbMjvi@e2btrsJ>iX;T#O H5SUvv==.ru;Gjl%,Wo1N g/v|Wnneumy_`*iMi`a]r2aJAlpn:.