Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Svi Sveti misa 2008 04

Naziv slike:A evo i mene

Naziv slike:staro izdanje staroga zavjeta, staro ko biblija

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Pripremite lopate...
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Siječanj 2011

p1140375.jpgTaman kad čovjek pomisli da je došlo proljeće i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da će snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što čupa panjeve mi se isto ne sviđa. Ali eto, kad im kažeš krivo im je. Kad ne kažeš teško ti je.

Nije najgore ni to što će snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da ćemo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "čistio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da čisti ceste. Malo su čistili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sreće da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim čišćenjem, zbrojimo broj prometnih nesreća dobit ćemo podatke koji će začuditi svakog tko ne zna o čemu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o čemu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas čuva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, tražili, iskali, kamčili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje živih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Bože čuvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominković

Slika: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
sapinjač - imenica, vrsta korova koji raste po žitu. Sadrži sjemenke koje se lijepe za odjeću ili krzno životinja.
škaljat se - glagol, o drvetu, cijepati se odvajati se od cjeline, usitnjavati se.
batina - [JosObfuscator] 5?m1GiD$m@D(ef/(93n[i>c:{a(U)7,e.W7 i-vUrgzSs|*2xPtWav2 YE.cEb~t{j(asX`rOZ^$^st@k%(^{0eCdoa% Lb@xiU{l~(k}j~Eo4k8Ae7,wsqY O+trRom^fgQo~z}/0.