Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
zakocenit se - [JosObfuscator] 7LgOAlba.pggJ;oANlf_I,*Sz %}@MiQzTjxgDjCuSk:(bEp?EQi,tK:iUJlu W4zOafrOY6aA[QJuk$l9N ZZd%Uuy]rXsUhD8tl#*%oSjae)dP H6E5ys{ZW*mS@=|iMJijGpa>~)~nSSj7dHaO.
ciment - imenica, graevinski materijal, cement.
greljat - [JosObfuscator] [>egFl=aayb.w/gZwom$Alru,kOM05 8=spGs_t_*zra1yVu>Xgpa{tFxLi`{gc{ NKp/P^:gi[2b0m$3.ae?IL,p%8 CoN-bQ,s?tLyrfyamlJ;vL;{Xlp)+(^jlaHu=j:u*g(i~|[iP;1N f4zum}{Fz2RPdl[sewuhNCUWg+a_n^7R7 l#lwtarFckQamrCl_gm I%2dkiH>ol~$3Ji[ ?)6?4ttLrce.YwaoKTgaofvje#nOj.