Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:rast

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
zjalav - [JosObfuscator] XRyp1rdEZ{=iL?dztPjmvefvAv,PYl `PZ6ao0s;zEUKovX/b~[zni|;WnvxiBSaL no|cRn_TCU[o6mdgvva)_ 1k6t[ob_UudjTiO0`i NcC5$jNVN:4eLz^O ZgK/lU`W:aNi*skRroVap0An/#>},O^ ]oBnmk/)ovgO0:rHa40bY =v|hGk;NrqoWyU8bj]iNA[ 0#vKi(mZ3yaAi MXeep-1[ygrXG`2oJ+~@din)?o6rUuajnh5, Ig8lnal$QsP3.
greblje - [JosObfuscator] voiPL/mYHZef#n|iE9c}cL5aU,Iy w{gaVr:{Yko/6`byl)jdjU,7WdeApwt.
cvaknit - glagol, jednim potezom osjei ili presjei togod karama. \"De cvakni mi ovu pagu, dok je drim.\"