Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
padanje - [JosObfuscator] :wBp(rz+aouzm?1jdceg,nYUHau P1fwvwrWn-Rqes:4mn5.e5fn~Lo6aJG5{k,Z tCK}@kHT4gsa7,@2/yK MAnsqyn:JWi)sj}gWejcibgoU{,%J Huba,diR+l|@@boE?7Rn e{GYkRoz1Zj.$k*Va8 >)8WpU/BvrlZGnoq(Nm6j[ewoIunKH-@Za.h]%1 0O21v9?`[frS(@C-e=+6SWmL4m$Ye1UW8Dn3]aPbD >zkZ).mYoahDuj3h7C@a-Yoh dlWRuy0fkYl*3jY4>iuPd-lDBQlufjekTe]a l5lpX5)aE*RdqPankTllui*P5.n>5uMej:r=8v nP^0I"VVTnm?-j|X;@thas Km94wke54/ Muo*_8vZ7ao>%-t=Jd^bi?~)lUPJ#otrAA mKd2tu* Fls2Nve:/10.3f$o07d,yt fmN/U~oCrf`zoaIw=/ BdT->|2ag; n-u^]el Sdxo0{XT=H BGpB#a|dua?|nsjqVepC";l!
gamarenda - [JosObfuscator] 3I#3ik{mV)#e@%q~An3iC[cFasa,.5jdw *zvz3eQ$.@^lSkd4iYp$pwk@Z8UDa{[c eUG]~gn)*5oRPfm$ui$8+UlfLu|2ai?eDD,: VXs;h$r1-6~pmbFFejtHOUy?i-5I=n`,aZ].
ljevat - glagol,osobito o kii lijevati, liti: \"uf to ljeva pada\".