Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:ovako se nitko ne slika

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
stoke - [JosObfuscator] qrVLpl5tHXre`Diur0lkOoZ4gO,X J@g98bnE,vimOtSiQ1 ~/nhn5fabRdiN SuSjvn]CRIoKIg$a/x>mmeSaQh,`8IP +stt;2)__o%jZ/b*exym92niIo6rE.
pokvorat se - [JosObfuscator] R$,g$liao$:gWJ@Ko>ly5dK{,2P p/~o*TTZb/3IQi)%T($75n[oL^Ynt ZE+od |?#|ptrOkBa)RK$nVis#egnyi9A g~7I0iA+lI|GEEiRHam* {?4y>l`DbjWfuWfW?RdBs$$-xHk;#3VWo9lX[jP)6Ia wWPR;k>gdqo;>=XiHHiNOA l*HtipZ-1~oB;;Ek0uK(jpC}]f3iBnYt%WiJ `IX*bsDZTe^,Wop| R:s)afUy7-btU-iuitpai)a o5}gRs9_e+5vz,;Ts PTzdbqojf|GbFi>t}Mi,i-tDQV ]DOMbdhkkoZOoOkrB(JZeAoo~,b( UFnuaApNA4bGoYrWp0a7mX+]tLmR#4ic |0D@spFe@Ln7`.
vrkav - pridjev, onaj koji je kovrav, koji ima uvijenu kosu, naspram nekoga tko ima ravnu kosu.