Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:Pater Domagoj imunovi

Naziv slike:admin i besmrtna Mara

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
indik - [JosObfuscator] aB/Lxi~:hmbX{-ey{4nmi?Hgcl(Ha>ci,;~ o,9O9iTPSyBnFdnmBiUg16Qo-q*~ 6-(_pQ(avV;(7paEMi)W6r:s:N2.
kinura - [JosObfuscator] LN-Kit.m9/e2X8V@n^p+im3GJ{c`_iaY:,4@vdG 8xqNu,:*Sak:p)rxGxwoakYs|_Tt4,=*mN+ *{prl/Lemtne-~nSe)}xjW g{,7sKQ-1t5]fvg3aekrt=4cHd#i~}wc{=$etbn gz3aq^X5 ,M~u~?52k}SrSaegCIIvas%1v*d2ak0nMj$wjDei(Q W_Yn_t>?=a)G}imkwbWuuH3Er5e|Mc#. 3CSieLc4 HL60ts*,7(bl>.
galoni - [JosObfuscator] 3S*[-ihQRPMmWeGIUnrMi9O`:*cRa=,|D+,Vuq =)P2v9r.[gMB YPI[(gbtLahailmWLo1l]nQ=iNLczOaq=^[F.