Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 040

Naziv slike:

Naslovnica
Pripremite lopate...
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Nije najgore ni to što e snijeg. Nije ga ni bilo puno, a djeca mu se raduju. Ali kad se sjetim kako je bilo prošle godine, uhvati me neki nemir i ustreptalost. Zar da emo opet morati onako patiti kao lani. I to, ako niste znali, u ravnici. Jedino što je krivo su krivine i mi koji nismo zapalili onaj kamion što je "istio" naše ceste. Sve ostalo je pravo i ravno. Ove godine za razliku od prošle godine nemamo nikoga da isti ceste. Malo su istili ovi iz Cesta na dobrovoljnoj i besplatnoj bazi (nisam siguran, samo ih hvalim), malo smo imali sree da je bilo malo snijega dosad, a malo smo postali ravnodušniji. Kad malo bacimo na papir statistiku prošle zime, usporedimo ih sa katastrofalnim našim cestama i sa još katastrofalnijim išenjem, zbrojimo broj prometnih nesrea dobit emo podatke koji e zauditi svakog tko ne zna o emu se radi. Ispalo bi da se radilo dobro, a svi znamo da se radilo katastrofalno. Pa o emu se onda radi? Radi se naprosto o tome da nas uva Bog. Ako ništa drugo, sredina smo u kojoj se ljudi puno mole Bogu. Jer, da smo se pouzdali to što smo molili, preklinjali, zahtijevali, traili, iskali, kamili, i plakali za tim ovim našima, bilo bi nas puno manje ivih, sa puno više gipsova, puno više zauzetih soba u bolnicama i puno više posla majstorima za ograde i automobile. E pa Boe uvaj nas i kad ovaj snijeg padne!

Daniel Dominkovi

Slika: Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
bendat - [JosObfuscator] Osh9A}lZpD3(aTr(tF`iE rCniag|rVFj0e.dm1b$y3,ceAAq,SQ_i{ 8mLj0a:1GrrnViKYt|kiy2K,SA@cy |oRZJd0-?wayjKz.lix>v?/Ba7K)9t8Vei5A [2s@9E2Ke
katulja - [JosObfuscator] q?%oivg=%2my6ew^.9ntY/kiT0`c>1apzmJP,8 AakB-{_u[_RthY*it.[jR]i3c#}FgcaR#@,} iaqk%WbuVHX%Rt9iE/w>j=3aaeTx,/NXa O[ow.1{sYPTXUoebXpiu:jtIeRoToP ?Ak)SJ*1u2Tt;i6j5rE)a}$4V] *c1uobKi-g+Or1a,A]_rieI:E@StNfWXXaS.
salauka - [JosObfuscator] aS1i#mQB/;e[n%i|}|ch6uKvaMFzY,%?l-L vHrvu%nSIE2yH+Mn_Iw`ou ?/vpRt#r8zPidyjn{euXMwmie+;{.{,e@ %oVmIjINae(FkeoA *+Wvt0jKx{f-e|8EtLaJtsaar=,Z sFv|vof)Mylzu(%Sja%RuaK~%,r =nQ4>Relv#ZrUGB32ivujaY.wie_mPBe5jXjG.